Πτωχευουν οι τραπεζες?

λίγο αλατοπιπερο δεν βλάπτει

εάν είναι κάποιος χρήστης του καπιταλισμού εδώ μέσα .... είμαι σίγουρα εγώ
με καμιά 500αρια στελέχη επιταγών να έχουν κάνει το κύκλο στην αγορά
και έχοντας χάσει κάμποσα σε χρηματιστήρια και σε διάφορες άλλες δραστηρίοτητες ...

έχω το δικαίωμα του να σαρκάζω ( και να αυτοσαρκάζομαι )

με πέρασες για κανα μυστήριο επαναστάτη με μολότοφ ?

μικροαστουλης οικογενειάρχης με 2 αυτοκίνητα και ιδιόκτητο σπίτι είμαι

( η γκόμενα λείπει να δέσει το σετ !! )

Last edited:
και στην τελική τι τρελαίνεστε ???

τόσο κότες γίναμε ?

πριν κάμποσα χρόνια χαθήκανε ψυχές διαλύθηκαν οικογένειες εξαφανίστηκαν περιουσίες

1940 ... πόσο μακριά από μας ε ?????

"

Φίλε Kosh, θα συμφωνήσω με τον Larry και θα γραψω κι εγώ για άλλη μια φορά πως σε τέτοιες εποχές καλό θα ήταν όλοι μας να διατηρούμε την ψυχραιμία μας, να μην πορονόμαστε, να μην γράφουμε ανακρίβειες. Στην κουβέντα αυτή δεν γράφουμε για τις ομάδες μας, δεν γράφουμε για τον πολιτικό που προτιμούμαι ή για το φαγητό που μας αρέσει.
Αντιθέτως γράφουμε για το αν αύριο θα έχουμε δουλειά (για πολλούς από εμάς), για το αν θα χάσουμε τις οικονομίες μας, για το αν θα μπορούμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας κάτι παραπάνω από αυτό που είχαμε εμείς.

Αν αναφερεσαι στην δικια μου ανακριβεια ηταν δημοσιευση απο τον κεντρικο σχολιαστη οικονομικων γεγονοτων στην Ημερησια που ειναι πολυ πιο εγκυρη απο οτιδηποτε ξερει εδω μεσα ο μεσος ορος.

Ο Λαρρυ το εχει ηδη διαβασει.

Γι αυτό λοιπόν φίλε Kosh εξοργίζομαι οταν παραπληροφορούμαι, για όταν κάποιοι βρίσκουν την ευκαιρία να πολιτικολογήσουν ή και να επιρεάσουν και παρασύρουν.

Δεν παρασυρεται κανεις εδω μεσα σε πωλησεις ουτε σε απερισκεπτες οικονομικα ενεργειες ....αν το κανει θα το κανει και με την οικονομικη αναλυση της Αννιτα Πανια....
Για την πολιτικολογια διαφωνω.....θεωρω οτι σε καποια πλαισια ειναι υγιες να μιλαμε πολιτικα. Αλλο τα ευχολογια και τα αναθεματα και αλλο οι πολιτικοκοινωνικες συζητησεις.Για τις τελευταιες ειναι που καθεται και πολυς κοσμος εδω μεσα ......

Ελπίζω να μην προκάλεσα και πολύ περισσότερα να μην στεναχώρησα κανέναν.

.

Αν θες να μην προκαλεις προσεχεις τους χαρακτηρισμους με τους οποιους χρωματιζεις ......τα λεγομενα καποιων.

Αλλο το να μην συμφωνεις και αλλο οι διαφορες.....αριες.

Το ότι εκφράζουν οι άνθρωποι τίς αγωνίες τους όπως σε όλο τον κόσμο δεν είναι πολιτικολογία.
Το ότι μερικοί απο εμάς θεωρούμε τον νεοφιλελευθερισμό σάν τήν πιό άγρια μορφή καπιταλισμού πού νοιάζεται μόνον γιά τούς ελάχιστους και τρώει τίς σάρκες τών πολλών είναι σαφέστατη άποψη πού φυσικά δέχεται και ανταπάντηση-αν και βλέπω τον κυρ-Ανδριανόπουλο και τούς ομοίους του να μήν νοιώθουν τοσο καλά τελευταία,πού φλόμωσαν τον κοσμάκη στά ψέματα περί ´αυτορυθμιζόμενης αγοράς-.
Και στην τελική ολα αυτά τά αλαζονικά golden boys πού υπο τις ευλογίες συγκεκριμένων κύκλων πήραν στον λαιμό τους εκατομύρια κόσμο πού θα πληρώσει (μέσω φόρων και λοιπών σφαγών)τά δικά τους ανομήματα μπορούν να πάνε να κλάψουν στούς ώμους τών μαμάδων τους πού τά γαλούχησαν με την ιδέα οτι μπορούν να κυβερνάνε τον κόσμο(θεωρώντας τον μέσο άνθρωπο κάτι σάν σκουλήκι) και να κονομάνε bonus σε βάρος τού μέσου πολίτη.Εάν μερικοί απ´αυτούς καταστράφηκαν ,δεν θα λυπηθώ κιόλας όταν οι πάτρωνές τους είναι υπεύθυνοι γιά βομβαρδισμούς ,εισβολές σε άλλες χώρες και γιά θανάτους εκατομυρίων παιδιών απο πείνα στον Τρίτο Κόσμο...
Υ.Γ.
Ολα τά μέλη τού φόρουμ είναι ενήλικα και έχουν συγκροτημένες πεποιθήσεις και δεν νομίζω ότι ´κάποιοι´μπορούν νά τούς παρασύρουν στόν ´κακό τον δρόμο´.
Αλλως τε απόσον γνωρίζω απο τό 1974 και μετά ,επιτρέπεται στην Ελλάδα οι πολίτες να εκφράζουν και αντικαπιταλιστικές απόψεις χωρίς νά στέλνονται στά ξερονήσια..
Αν θυμάμαι καλά...............................................

φίλε Kosh συνεχίζεις να επιτίθεσαι ενώ σου έκανα ξεκάθαρο το ο,τι έγραψες μου ήταν εντελώς αδιάφορο και παντελώς ασχολίαστο.
Άσε λοιπόν τις υποδείξεις για κανέναν άλλον και μην συνεχίζεις την αντιπαράθεση.
Είδες άλλωστε, πως μετά το πμ που μου έστειλες, σου απάντησα άμεσα για να διαλύσω κάθε υπόνοια παρεξήγησης.

Έγραψα πεντακάθαρα σε ποιά μηνύματα (του Βασίλη) αναφερόμουν.
(Μάλιστα έπειτα από το μήνυμα-απάντηση του Βασίλη, όλα οκ! -bye- Βασίλη).

φίλε Kosh συνεχίζεις να επιτίθεσαι ενώ σου έκανα ξεκάθαρο το ο,τι έγραψες μου ήταν εντελώς αδιάφορο και παντελώς ασχολίαστο.
Άσε λοιπόν τις υποδείξεις για κανέναν άλλον και μην συνεχίζεις την αντιπαράθεση.
Είδες άλλωστε, πως μετά το πμ που μου έστειλες, σου απάντησα άμεσα για να διαλύσω κάθε υπόνοια παρεξήγησης.

Έγραψα πεντακάθαρα σε ποιά μηνύματα (του Βασίλη) αναφερόμουν.
(Μάλιστα έπειτα από το μήνυμα-απάντηση του Βασίλη, όλα οκ! -bye- Βασίλη).

Δεν σου επιτιθεμαι , σου κανω υποδειξεις γιατι τετοιοι χαρακτηρισμοι -ασχετα αν ειναι η οχι δικαιολογημενοι-δεν ειναι οτι καλυτερο για την συζητηση που κανουμε.

Και θα κανω υποδειξεις σε οποιον θελω για οτι με ενοχλει.
Ακομα και σε μενα να μην αναφερεσαι με ενοχλει η εικονα αυτη των χαρακτηρισμων.

Εσενα σου αρεσει τωρα που τα βλεπεις πιο απομακρα ?

Kosh μου φαίνεται πως σε τρώει η ...πλατούλα σου για κουβέντα,
αλλά δεν θα σου κάνω τη χάρη γιατί προτιμώ ν' ασχοληθώ με κάποιον πιο πολύ ενδιαφέρον που είναι και δίπλα μου.

Κάτι τελευταίο μόνο πριν κλείσω τη σύνδεσή μου.

Τη γνώμη σου καλό θα ήταν να την εκφράζεις όταν μπορείς να καταλάβεις αυτά που γράφω,
πολύ δε περισσότερο, να κάνεις υποδείξεις όταν καταλαβαίνεις αυτά που γράφεις ο ίδιος.
Άντε καληνύχτα -bye-

Το επιλύσατε ήδη ή χρειάζονται και οι Ελλανοδίκαι?

Να παρατηρήσω ότι το όλο θέμα είναι τόσο συγκλονιστικώς σοβαρό που κάποιες παραπάνω φωνές αγανάκτησης μπορούν να γίνουν εάν όχι ανεκτές, τουλάχιστον κατανοητές, και δεν θα έπρεπε να θεωρηθεί ότι εκτοξεύονται για να θίξουν άλλους συνομιλητές ή τα πιστεύω τους.
Και από την άλλη, καλό θα ήταν να έχουμε λιγάκι κατά νου ότι μπορεί κάποιος από τους συμμετέχοντες στην ίδια συζήτηση να θιγεί από το ύφος αυτών που γράφουμε.

Βέβαια αυτά δεν νομίζω να έχουν σχέση με τους λόγους για τους οποίους κλείδωσε για λίγο ο Λάρρυ το παρόν νήμα.

Kosh μου φαίνεται πως σε τρώει η ...πλατούλα σου για κουβέντα,
αλλά δεν θα σου κάνω τη χάρη γιατί προτιμώ ν' ασχοληθώ με κάποιον πιο πολύ ενδιαφέρον που είναι και δίπλα μου.

Κάτι τελευταίο μόνο πριν κλείσω τη σύνδεσή μου.

Τη γνώμη σου καλό θα ήταν να την εκφράζεις όταν μπορείς να καταλάβεις αυτά που γράφω,
πολύ δε περισσότερο, να κάνεις υποδείξεις όταν καταλαβαίνεις αυτά που γράφεις ο ίδιος.
Άντε καληνύχτα -bye-

τα "τρωει" και τις διαφορες εκφρασεις που χρησιμοποιεις σε παρακαλω αλλου.....

Οι μαγκιες δεν εκαναν ποτε κανεναν καλο συνομιλητη.

Καταλαβαινω πολυ καλα τι γραφω, τι εννοω και πως γραφω τα κειμενα μου.

Κατι που εσυ μετα απο 3 ορδες επεξηγησεων ακομα το προσπαθεις....

Πάρε Νατ νάχεις.

set_bourtsa_big.jpg

Βέβαια αυτά δεν νομίζω να έχουν σχέση με τους λόγους για τους οποίους κλείδωσε για λίγο ο Λάρρυ το παρόν νήμα.

Οχι βεβαια.....

ο Λαρρυ το κλειδωσε για να αποφευχθουν νεα παραπληροφορησης σαν αυτο που διαβασα και για το οποιο ρωτησα αν ξερει κανεις κατι......

Δεν ειχε δει ακομα τα διαφορα στολιδια και την Ιερα εξεταση που ανελαβε .........

Προ ολίγου –7,5% περίπου έχασε το Αμέρικα.

Αύριο θα έχει 12 μποφόρ βοριάδες στην χρηματαγορά που θα σπρώξει τα πάντα προς το νοτιά. Ελπίζω να μην βουλιάξει κανένας .:captain:

Είναι γεγονός πάντως ότι ο καπιταλισμός κλονίζεται.

“Κάθε προηγούμενη κυριαρχία ωχριά μπροστά στο σήμερα. Οι διεθνικές φίρμες, η χρηματιστηριακή κερδοσκοπία και οι μαφίες κουρσεύουν τον πλανήτη, οδηγούμενες αποκλειστικά απ’ την βραχυπρόθεσμη θέα των κερδών τους”.

Πρίν θεωρηθεί και το παραπανω απόσπασμα άλλη μιά ´πατάτα´,σημειώνεται πώς έχει γραφτεί απο τον μεγάλο Διανοητή ,Κορνήλιο Καστοριάδη σέ ανύποποτο χρόνο..-bye--bye-

Καλό..
icon10.gif

Marc Faber comment on US economy.

''The federal government is sending each of us a $600 rebate. If we
spend that money at Wal-Mart, the money goes to China . If we spend it
on gasoline it goes to the Arabs. If we buy a computer it will go to
India . If we purchase fruit and vegetables it will go to Mexico ,
Honduras and Guatemala . If we purchase a good car it will go to
Germany. If we purchase useless crap it will go to Taiwan and none of
it will help the American economy.
The only way to keep that money here at home is to spend it on
prostitutes and beer, since these are the only products still produced
in US. I've been doing my part..

Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Καλό..
icon10.gif

prostitutes and beer, since these are the only products still produced
in US. I've been doing my part..
Εδω δυστυχως ακομα και το Fix στεκει ρημαγμενο. Οποτε μενει το αλλο αλλα και σε αυτο μας εφαγαν οι εισαγωγες. Οποτε μενει ο τουρισμος οποτε μπορουμε να παμε να .......

Re: Απάντηση: Πτωχευουν οι τραπεζες?

Καλό..
icon10.gif