Πτωση φωτεινοτητας σε JVC; Υπαρχει λυση!

Κοντα στις 800 (συνολο).
400 με την απο μαμα, και 400 με την δευτερη που ειχα παρει.

για το sony τον δεκαρι κανουμε το ιδιο παιδια μετα απο 500 ωρες περιπου τον εχει κανεις <καθαρισει> ειναι ευκολο ή το ξεχναμε

Αν πιάνουν τα χέρια σου από ηλεκτρονικά και είσαι εξοικιωμένος με ανοίγματα συσκευών, κάντο. Αλλιώς ανάθεσέ το σε ειδικό. Το παραμικρό κούνημα σε critical component μπορεί να αποβεί μοιραίο π.χ. σύγκλιση πάνελ κλπ

λοιπον εκανα μια κινηση και εβγαλα την λαμπα καθαρησα την λαμπα
εβγαλε ενα σκασμο βρωμα.
μετα την λαμπα εχει ενα κρυσταλο και πιο μεσα βλεπω ενα αλλο κρυσταλο
με διαφορετικα χρωματα καθαρισα το πρωτο δεν εβγαλε πολυ πραγμα το
αφηνω ετσι και τον ξαναδενω ή προσπαθω να καθαρισω και το πολυχρωμο

λοιπον δεν προχωρησα παρα μεσα καθαρισα μονο την λαμπα που εβγαλε αρκετη βρωμιτσα και το πρωτο κρυσταλο τα ξανα εβαλα επανω
νομιζω οτι διχνει λιγο καλυτερα ή λετε να ειναι η ιδεα μου

ααα ξεχασα να πω οτι καθαρισα και ενα αφρολεξ νομιζω οτι ειναι φιλτρο και αυτο ειχε αρκετη βρωμια και κατι αλλο που ειδα οτι η λαμπα ειχε κατι γρηλιες
που ειχαν και αυτες σκονη και μεσα στην λαμπα ο καθρεφτης ειχε και αυτος λιγο σκονη τα φυσιξα ειδα οτι καθαρισαν ολα

αρχιζω και ανησιχω δεν ξερω τι γινεται
οποτε γραφω κατι σε καποιο θεμα δεν το συνεχιζει κανεις μετα
γιατι ρε παιδια εχω κατι πειτε μου σας παρακαλω
αρχιζω και αισθανωμαι ασχημα θα παω για ψυχαναλιση
θα πεσω στα ναρκωτικα μην μου το κανετα αυτο

Απάντηση: Re: Πτωση φωτεινοτητας σε JVC; Υπαρχει λυση!

αρχιζω και ανησιχω δεν ξερω τι γινεται
οποτε γραφω κατι σε καποιο θεμα δεν το συνεχιζει κανεις μετα
γιατι ρε παιδια εχω κατι πειτε μου σας παρακαλω
αρχιζω και αισθανωμαι ασχημα θα παω για ψυχαναλιση
θα πεσω στα ναρκωτικα μην μου το κανετα αυτο

:ernaehrung004::ernaehrung004:

Μην ανησυχείς, φίλε μου, μια χαρά σε διαβάζουμε. Προφανώς, κανείς από τους συμμετέχοντες δεν προέβη στην ''εγχείρηση'' του JVC του, γι' αυτό τους βλέπεις και απέχουν..

Re: Απάντηση: Πτωση φωτεινοτητας σε JVC; Υπαρχει λυση!

Οχι βεβαια! Τι λιπαντικη ουσια να εχει ενα υφασματικο μαντυλι απο μεταξι για καθαρισμο γυαλιων! Δεν μιλαω για χαρτομαντυλα!

Κι όμως, συνήθως έχουν κάτι με βάση σιλικόνη (?) νομίζω, για γυαλάδα.
Στα φωτογραφικά μερικοί (κι εγώ) χρησιμοποιούμε ισοπροπυλική αλκοόλη και ένα μαλακό πανάκι μικροφίμπρα. Είναι πολύ πτητική ουσία και δεν αφήνει σημάδια.

Δεν το ηξερα.. Παντως το συγκεκριμενο που χρησιμοποιησα (ευτυχως) δεν ειχε κανενα λιπαντικο.
Θα παω παντως να αγορασω αυτα που προτεινεις για την επομενη φορα. Αληθεια, απο που τα αγοραζουμε; Κανενα recommendation?

Δεν το ηξερα.. Παντως το συγκεκριμενο που χρησιμοποιησα (ευτυχως) δεν ειχε κανενα λιπαντικο.
Θα παω παντως να αγορασω αυτα που προτεινεις για την επομενη φορα. Αληθεια, απο που τα αγοραζουμε; Κανενα recommendation?

Μπές σ´ένα φαρμακείο και ζήτα να σου ετοιμάσουν ένα μπουκαλάκι ισοπροπυλική αλκοόλη.
So simple Κούλη.... :D

Δεν σας είπα. Μπήκα στον πειρασμό και έβγαλα την λάμπα. Πήρα ένα πανάκι αυτό που είχε η Pioneer για καθαρισμό της οθόνης, και καθάρισα το κρύσταλλο. Παιδιά τίποτα. Μια χαρά ήταν το κρύσταλλο. Αντιθέτως αυτό που παρατήρησα ήταν ότι τα μαύρα σημαδάκια προέρχονται από τα πλαστικά πλαίσια που συγκρατούν το κρύσταλλο. Και λογικό είναι το πλαστικό να τραβάει πιό πολύ την σκόνη. Εννοείται καμιά διαφορά δεν είδα στην εικόνα με το μάτι. Δεν ξέρω αν ένα φωτόμετρο θα έδειχνε κάτι.
Σαφώς βέβαια και παίζει ρόλο ότι ο προβολέας βρίσκεται σε "κατακόμβη". Αλλά ακόμα κι εκεί η σκόνη υπάρχει. :chinscratch:

Το εβρεξες καθολου με νερο ή καποιο αλλο διαλυμμα; Διοτι και εγω με το πανακι στεγνο δεν καθαρισα τιποτα. Μονο οταν εβαλα μερικες σταγονες νερο, εφυγε η μακα που ηταν πανω στο πρισμα..

Το εβρεξες καθολου με νερο ή καποιο αλλο διαλυμμα; Διοτι και εγω με το πανακι στεγνο δεν καθαρισα τιποτα. Μονο οταν εβαλα μερικες σταγονες νερο, εφυγε η μακα που ηταν πανω στο πρισμα..

Οχι, τώρα που το λες όχι δεν έβαλα τίποτα. Φοβήθηκα μήπως μείνουν στάμπες. Τελείως στεγνό.