πτωση σηματος

lak100

AVClub Enthusiast
26 December 2008
912
παιδια γεια σας εχω τον nova hd pvr 865 με πιατο 80 η 85cm δεν θυμαμαι ακριβως. το θεμα ειναι το εξης τις πρωτες μερες μετα την εγκατασταση απο τον τεχνικο της nova ειχα σταθμη σηματος 80% και ακριβεια 90-100% τωρα εχω φτασει να εχω σταθμη σηματος 72-74% και ακριβεια 80% που καμια φορα πεφτει και στο 69% αλλα μετα ανεβαινει παλι. το πρωι δεν ειχα καθολου σημα στα hd καναλια αλλα τωρα εστρωσε ξερετε που οφειλεται αυτη η πτωση και αν ειναι φυσιολογικη? τα καλωδιο στο δεκτη ειναι καλα βιδωμενα. το ενα καλωδιο ειναι απο πλαιοτερη δορυφορικη μου εγκατασταση. τα αλλα 2 (1 για multiview +1 που παει στο sat2 ειναι καινουρια) θα κερδισω καλυτερη εικονα αν ανεβασω την σταθμη του σηματος? sorry για τις πολλες ερωτησεις αλλα ειμαι λιγο ασχετος στα δορυφορικα

το πιατο μου ειναι μαρκας dsn τωρα πρεπει να τον ξαναφωναξω τον τεχνικο να μου το ρυθμισει

το παραξενο ειναι οτι τα καναλια παιζουν κανονικα η εγκατασταση εγινε 10 αυγουστου ειναι δυνατον να μην βιδωσε καλα ο τεχνικος το πιατο? πρεπει τωρα να το ξαναπληρωσω για δικο του λαθος?

σημερα δηλωσα βλαβη και περιμενω τον τεχνικο να ερθει γιατι σηνερα χαλασαν ολα τα καναλια ρτο tuner 1 καθολου σημα ενω το 2 εχει σταθμη 75% και ακριβεια 80% το πιατο μου ειναι 90αρι ποια ειναι τα μεγιστα νουμερα που μπορω να πετυχω εαν το ρυθμισω σωστα?

παιδια επεστρεψα με νεα λοιπον ηρθε ο τεχνικος και ξαναρυθμισε το κατοπτρο που ειχε κουνηθει απο την θεση του. τωρα το tuner 1 εχει σταθμη σηματος 88% και ακριβεια 100% το tuner 2 λογω παλαιοτητας του καλωδιου μου δινει 70% σταθμη και 100% ακριβεια. ηθελα να ρωτησα σχετικα με το tuner 2 εαν πρεπει να αλλαξω το καλωδιο και να βαλω καινουριο θα κερδισω κατι?

Από ακρίβεια είσαι άψογος. Αν αλλάξεις καλώδιο, θα σου ανέβει η στάθμη. Και έτσι που είσαι τώρα πάντως δεν έχεις πρόβλημα.

ηρθε χθες ο τεχνικος για να μας βαλει κεντρικο ενισχυτη κεραιας για τα επιγεια και μου αλλαξε και το καλωδιο τωρα εχω σταθμη 89-92% το καλωδιο ηταν παλιο αργα η γρηγορα θα τα εφτυνε ευυτυχως ειναι εξωτερικο και αλλαζει ευκολα

Δεν ήξερα πού ακριβώς να γράψω για το θέμα πού έχω και μου φάνηκε ως το πιο κατάλληλο το παρόν thread.

Λοιπόν, έχω εγκατάσταση με 2 lnb τετραετίας, το ίδιο και πιάτο. Κατεβάζω Hotbird για Nova και Eutelsat για Digitalb. Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ στα HD κανάλια του Digitalb ανα 3-4 λεπτά στιγμιαίο σπάσιμο-πιξελιασμα της εικόνας. Το σήμα είναι απόλυτο, 100%. Από την άλλη στα HD της Nova δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Λέτε να θέλουν αντικατάσταση τα lnb; Καλώδια έχω αλλάξει πρόσφατα και ο κάθε δέκτης συνδέεται κατευθείαν με το lnb χωρίς diseqc.

Ευχαριστώ για την απάντηση! Τι ακριβώς εννοείς με την μικρορύθμιση;

Να πώ ότι κεντρικά κατεβάζω τον Eutelsat και παράκεντρα τον Hotbird. Και έχω το κάτοπτρο σε μπαλκόνι πρώτου ορόφου..

Τώρα παρακολουθώ στο HD6 Ουντινέζε - Ρεν κι ο Kaon μου δείχνει το S μεταξύ 88% και 89% και Q 98% και 100%. Όση ώρα το βλέπω δεν έχει κάνει σπασίματα..

Μπορεί να έχει κουνηθεί έστω και λίγο και αυτό επηρρεάζει την λήψη.
Το καλύτερο είναι να ρυθμιστεί εκ νέου βάσει των συχνοτήτων που έχεις πρόβλημα.
Αν τελικά δεν βρεις άκρη, ένα νέο, πιθανόν να δώσει λύση.

Μπορεί να φανεί κουλό κι αστείο.. Πήγα λοιπόν να τσεκάρω το lnb την ημέρα πού έκανα το πόστ και διαπίστωσα ότι στο lnb του Eutelsat είχε πέσει επάνω ένα μικρό κομμάτι γλυκού..! (Στον δευτερο όροφο μένουν μικρά παιδιά πληροφοριακά) Το έβγαλα με ένα χαρτομάντηλο κι εκτότε το πρόβλημα δεν έχει ξαναμεμφανιστεί..:laugh: :hmmmm2: