Πτώση της ταχύτητας στα 6, μετά από μεταφορά στα νέα καφάο VDSL...

Εγω που συγχρονιζω στα 18 Mbps ΣΤΑΘΕΡΑ εδω και δυο χρονια ... να κανω κανα τρισαγιο ? :p
...
(Συμπασχω με τα προβληματα σας ... δεν ημουν παντα σ'αυτη την ευτυχη θεση !
Last tip info > το DSLΑM απεχει δυο οικοδομικα τετραγωνα απο το ΚΑΦΑΟ μου.
Kαι το ΚΑΦΑΟ βρισκεται 4 μετρα δεξια της εισοδου !!! Φτυστε με :laugh:)

Εμενα 4,5 χιλιομετρα (DSLAM - ΚΑΦΑΟ)....

& ΚΑΦΑΟ - σπιτι περι τα 300+ μετρα

Αφού ξεκίνησες με τα teasers να σε κοντράρω λίγο

21_zps2d167619.jpg

και δεν είναι σε fast path για να έχω καλό ping :p

Ρε σεις τι ταχυτητες του φωτος ειναι αυτες και εμεις με τον καρβουνιαρη 8 με το ζορι.

Αφού ξεκίνησες με τα teasers να σε κοντράρω λίγο

21_zps2d167619.jpg

και δεν είναι σε fast path για να έχω καλό ping :p

Και γω πιανω αυτα τα νουμερα .... αλλα ΟΧΙ παντα (μια στις δεκα !!!)
Γιαυτο εγραψα "18 mbps ΣΤΑΘΕΡΑ" ... αλλο η καρτελλα και αλλο η πραγματικη ταχυτητα.
Oταν κοιταζω ταχυτητα download στο μtorrent ΔΕΝ υπερβαινει τα 2.3 mb/sec (δηλαδη 18 mbps).

Last edited:
Σ ευχαριστώ, αλλά άλλη μία φορά, το πρόβλημά μου είναι ότι η ταχύτητα είναι κλειδωμένη από το καφάο στο 6. Δεν μπορώ να πάρω παραπάνω παρ' όλο που οι μετρήσεις τις γραμμής μπορούν να δώσουν μέχρι 12 και πληρώνω για μέχρι 24.

Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα. Το μονο που μπορει να κλειδωσει σε ενα καφαο ειναι η πορτα του (για τους μαυρικηδες).
Με αλλα λογια το καφαο ειναι απλα ενα κουτι διακλαδωσης, δεν εχει τροπο ουτε να σε ανεβασει, ουτε να σε κλειδωσει.
Και επειδη πριν συγχρονιζες παραπανω, ειναι σαφες οτι το σκαψιμο εχει επηρρεασει καποια πραγματα και απλα το καλωδιο δεν μπορει πλεον να δωσει τα 12 που εδινε.
Δεν εχω περασει απο την περιοχη τελευταια, ομως τυπικα, οταν μπουν τα καφαο για το vdsl τα καλωδια συνηθως τσονταρονται και μεταφερονται στο καινουργιο. Οι "τσοντες" αυτες συχνα ειναι το προβλημα.

Οσο για τα περι hardware στο κεντρο, αυτα ειναι προφανως μπουρδες, μιας και ΠΡΙΝ το σκαψιμο μια χαρα συχγρονιζες στα 12.
Παντως η περιοχη σου ειναι μακρια απο το κεντρο χαλανδριου, για τον οτε εισαι χαλανδρι, για το δημο εισαι μαρουσι.
Στα ακρα του δκιτυου παντα ετσι χαλια ειναι τα πραγματα. Το πειραζεις λιγο και χαλανε ολα.

Ορθοδοξη λυση δεν υπαρχει. Ανορθοδοξη, με αλλαγη απερχομενου, ραζιμ και ισως και κεντρικου υπάρχει αλλα πρεπει να σου κάτσει.
Υπομονη, σε μολις ενα χρονο θα δουλεψουν οι καμπινες και θα εχεις vdsl....

Ρε σεις τι ταχυτητες του φωτος ειναι αυτες και εμεις με τον καρβουνιαρη 8 με το ζορι.

Aν το 8 ειναι καρβουνιαρης, τι ειναι το παρακατω ?
(η δικη μου συνδεση...)

Attachments

• Screen Shot 2014-02-14 at 8.17.31 PM.jpg
    Screen Shot 2014-02-14 at 8.17.31 PM.jpg
    64.1 KB · Views: 101
Φιλε Dimkasta

Μερικες φορες τα πιο αστεια πραγματα εισχωρουν λαθραιως στον Γορδιο Δεσμο (που αντιμετωπιζεις τωρα).
ΑΝ θες, αντικατεστησε τα καλωδια (πρωτα το τηλεφωνικο και μετα του ethernet) ωστε να εξασφαλισεις
οτι δεν εχεις προβληματα ΚΑΙ απο κει. ΔΕΝ ΛΕΩ οτι αυτα τα δυο καλωδια ειναι η Νεμεσις σου (το προβλημα)
αλλα αφου μπορεις να τα αλλαξεις με ελαχιστοτατο κοστος .... why don't you ? .... -bye-

(εναλλακτικα, εξετασε αν εχει προβλημα και η πριζα τηλεφωνου .... )

Last edited:
Δεν υπαρχει τετοιο πραγμα. Το μονο που μπορει να κλειδωσει σε ενα καφαο ειναι η πορτα του (για τους μαυρικηδες).
Με αλλα λογια το καφαο ειναι απλα ενα κουτι διακλαδωσης, δεν εχει τροπο ουτε να σε ανεβασει, ουτε να σε κλειδωσει.
Και επειδη πριν συγχρονιζες παραπανω, ειναι σαφες οτι το σκαψιμο εχει επηρρεασει καποια πραγματα και απλα το καλωδιο δεν μπορει πλεον να δωσει τα 12 που εδινε.
Δεν εχω περασει απο την περιοχη τελευταια, ομως τυπικα, οταν μπουν τα καφαο για το vdsl τα καλωδια συνηθως τσονταρονται και μεταφερονται στο καινουργιο. Οι "τσοντες" αυτες συχνα ειναι το προβλημα.

Τα νέα καφάο για VDSL δεν είναι απλοί διακλαδωτές.

Ορίστε και οι μετρήσεις μου. Είναι ίδιες με πρίν

snr.PNG

Και τη συγκεκριμένη μπούρδα για την κάρτα τους που δεν υποστηρίζει πιο πάνω δεν έχουν κανένα λόγο να την πούν. Ίσα ίσα γίνονται ρόμπα μιας και εκτίθενται ότι δεν μπορούν να δώσουν αυτά που υπόσχονται με τα "μέχρι 24".
Το "φταίει το καλώδιο και η απόσταση" θα ήταν η εύκολη δικαιολογία που όλοι πλέον έχουν συνηθίσει και δεν θα τους κόστιζε τίποτα.
Όπως και νά χει το ζήτησα και εγγράφως, οπότε θα το έχω και επίσημα.

Οσο για τα περι hardware στο κεντρο, αυτα ειναι προφανως μπουρδες, μιας και ΠΡΙΝ το σκαψιμο μια χαρα συχγρονιζες στα 12.
Παντως η περιοχη σου ειναι μακρια απο το κεντρο χαλανδριου, για τον οτε εισαι χαλανδρι, για το δημο εισαι μαρουσι.
Στα ακρα του δκιτυου παντα ετσι χαλια ειναι τα πραγματα. Το πειραζεις λιγο και χαλανε ολα.

Ορθοδοξη λυση δεν υπαρχει. Ανορθοδοξη, με αλλαγη απερχομενου, ραζιμ και ισως και κεντρικου υπάρχει αλλα πρεπει να σου κάτσει.
Υπομονη, σε μολις ενα χρονο θα δουλεψουν οι καμπινες και θα εχεις vdsl....

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι χρόνος... Έχω και την αηδία το netfaster με voip και δεν μπορώ να κάνω τίποτα με το dmt.... Πραγματικά κουράστηκα...

Φιλε Dimkasta

Μερικες φορες τα πιο αστεια πραγματα εισχωρουν λαθραιως στον Γορδιο Δεσμο (που αντιμετωπιζεις τωρα).
ΑΝ θες, αντικατεστησε τα καλωδια (πρωτα το τηλεφωνικο και μετα του ethernet) ωστε να εξασφαλισεις
οτι δεν εχεις προβληματα ΚΑΙ απο κει. ΔΕΝ ΛΕΩ οτι αυτα τα δυο καλωδια ειναι η Νεμεσις σου (το προβλημα)
αλλα αφου μπορεις να τα αλλαξεις με ελαχιστοτατο κοστος .... why don't you ? .... -bye-

(εναλλακτικα, εξετασε αν εχει προβλημα και η πριζα τηλεφωνου .... )

Όπως είπα, δεν είναι θέμα εγκατάστασης. Τόσο μέτρησε συγχρονισμό και η HOL κάτω στον κατανεμητή, τόσο μετράει και ο ΟΤΕ στο καφάο...

Τα νέα καφάο για VDSL δεν είναι απλοί διακλαδωτές.
Τα νεα καφαο για vdsl αφορουν vdsl συνδεσεις που ακομα δεν εχουν ενεργοποιηθει, αρα δεν σε αφορουν
Ομως ακομα και τα vdsl πρεπει καπως να εχουν προσβαση στο καλωδιο.
Για αυτο και γινεται μια αναδιαταξη χωρου και ειναι πιθανον να επηρεαστουν ΟΛΑ τα καλωδια.

Ορίστε και οι μετρήσεις μου. Είναι ίδιες με πρίν

View attachment 101178

Και τη συγκεκριμένη μπούρδα για την κάρτα τους που δεν υποστηρίζει πιο πάνω δεν έχουν κανένα λόγο να την πούν. Ίσα ίσα γίνονται ρόμπα μιας και εκτίθενται ότι δεν μπορούν να δώσουν αυτά που υπόσχονται με τα "μέχρι 24".
Το "φταίει το καλώδιο και η απόσταση" θα ήταν η εύκολη δικαιολογία που όλοι πλέον έχουν συνηθίσει και δεν θα τους κόστιζε τίποτα.
Όπως και νά χει το ζήτησα και εγγράφως, οπότε θα το έχω και επίσημα.

Το μεχρι 24 ειναι καθαρα ενας τεχνικος περιορισμος, ειτε μας αρεσει ειτε οχι. Το αλλο θα ηταν ολιγον κομμουνιστικο, να δινουμε σε ολους το ιδιο, και ας ειναι και πολυ χειροτερο απο οσι θα μπορουσαμε να δωσουμε σε καποιους.

Τα περι καρτας κλπ παραμενουν μπουρδες, μιλαμε για αθηνα και κεντρο χαλανδριου οπου η hol εχει συνεγκατασταση.
Δεν ξερω ποιος σοιυ το ειπε αυτό, αλλα σιγουρα ειναι λαθος.
Και επειδη μαγικα δεν γινονται, αν οι μετρησεις σε εξασθενιση και noise margin ειναι ιδιες με πριν και εισαι και με το ιδιο μοντεμ
αν ο provider δεν σου εχει αλλαξει profile, θα επρεπε να εχεις και την ιδια ταχυτητα.

Ειναι ευκολο να κατηγορησει κανεις τη Hol αλλά οχι χωρις στοιχεια. Αν ειχες dmt graph πριν και τωρα, τοτε να μιλαγαμε για μετρησεις.
Τωρα απλα εξαρτασαι απο το outsourced κοριτσακιον που σηκωνει το τηλεφωνο και προσπαθει να πει κατι για 500 ευρώ το μηνα.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι χρόνος... Έχω και την αηδία το netfaster με voip και δεν μπορώ να κάνω τίποτα με το dmt.... Πραγματικά κουράστηκα...

Αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Υπαρχει κανονιστικο πλαισιο που λεει οτι δεν δουλευει τιποτε για 6 μηνες μετα την παραδοση του vdsl απο τον εργολαβο.

Εδώ πάντως (ΗΠΑ) αποδεκτή ταχύτητα είναι πάνω από το 70% αυτής που πληρώνεις. Πριν 20 μέρες έτους πέσει στα 3-4 Mbit (πληρώνω για μέχρι 50) και η εταιρία μου έκανε έκπτωση 50% για τη μια εβδομάδα που δεν είχα σωστό internet.

Αν αυτό μπορεί να γίνει σε μια αχανή χώρα, (η εγγύηση της ταχύτητας) γιατί όχι και στην Ελλάδα; τεχνικά μιλώντας...

Πάντως βρε παιδιά(σορρυ για την παρεμβαση)ειναι απίστευτη η διαφορά μεταξυ adsl και vdsl!!!!
Eδω και 10 μηνες τωρα ειμαι στην Wind VDSL 50Mbps και με το παλιορούτερ που δινουν βλέπετε οτι κλειδωνει σχεδον τέρμα!!!
Πριν με otenet 24αρα ημουν κλειδωμενος στα 11-12Mbps...τι να λέμε
Αξίζει η διαφορα των 10 ευρω παραπανω απ οτι πλήρωνα πιστευω..

Attachments

• ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg
    ΓŽΒ§Γβ€°ΓΒΓŽΒ―Γβ€š Γβ€žΓŽΒ―Γβ€žΓŽΒ»ΓŽΒΏ.jpg
    84.9 KB · Views: 91
Απάντηση: Re: Πτώση της ταχύτητας στα 6, μετά από μεταφορά στα νέα καφάο VDSL...

Εγω που συγχρονιζω στα 18 Mbps ΣΤΑΘΕΡΑ εδω και δυο χρονια ... να κανω κανα τρισαγιο ? :p

Για οσους δεν με πιστευουν ... η καρτελλα ΟΤΕnet μου

View attachment 101164

ΔΕΝ εχω κανεναν απολυτως λογο να βιαστω για VDSL :laugh:
Δεν παω σε κατι τοσο ανωριμο (VDSL) οταν απολαμβανω το ΠΑΝΩ οριο της χθεσινης (ADSL) τεχνολογιας.
Ετσι δεν ειναι ?

(Συμπασχω με τα προβληματα σας ... δεν ημουν παντα σ'αυτη την ευτυχη θεση !
Last tip info > το DSLΑM απεχει δυο οικοδομικα τετραγωνα απο το ΚΑΦΑΟ μου.
Kαι το ΚΑΦΑΟ βρισκεται 4 μετρα δεξια της εισοδου !!! Φτυστε με :laugh:)

Γιατί έχεις τόσο χάλια απλόουντ?

:flipout:

Εδώ πάντως (ΗΠΑ) αποδεκτή ταχύτητα είναι πάνω από το 70% αυτής που πληρώνεις. Πριν 20 μέρες έτους πέσει στα 3-4 Mbit (πληρώνω για μέχρι 50) και η εταιρία μου έκανε έκπτωση 50% για τη μια εβδομάδα που δεν είχα σωστό internet.

Αν αυτό μπορεί να γίνει σε μια αχανή χώρα, (η εγγύηση της ταχύτητας) γιατί όχι και στην Ελλάδα; τεχνικά μιλώντας...

Στη Νεα Υορκη φυσικα, υπαρχουν περιοχες της αμερικης που ειναι μονο dialup ουτε καν ISDN...
Οσο για το θεμα της εγγυησης ταχυτητας, στην Αμερικη δεν υπαρχει μονοπωλιο στο last mile οπως υπαρχει εδω.
Εκει υπαρχει και πολυ cable επισης, οποτε ο ανταγωνισμος "κονταινει" τα καλωδια.
Εδω το καλωδιο ειναι ενα για ολους, οποτε οπου και να πας την ιδια ταχυτητα θα παρεις, και καπως ετσι η εγγυηση παει περιπατο.
Ο (Π)οτε μας ενώνει, δυστυχώς.

Ομως και εδω υπαρχουν "ορια". Ο οτε νομιζω δινει ακομα μεχρι 2mbit σε χαμηλοτερη τιμη και κατι τετοια κανει και η hol.

Παντως η πραγματικη ταχυτητα στο ιντερνετ ειναι πολυ κοντα στη συχνοτητα συγχρονισμου (δλδ -10%), κατι που ειναι
μαλλον σπανιο σε αλλες χωρες που συγχρονιζουν υψηλοτερα λογω μικροτερου μηκους, αλλα σπανια το καλωδιο "γεμίζει" γιατι τα παντα ειναι "πιττα", ασε που εχουν και οριο στο download. Και αυτό οφείλεται αποκλειστικα στον εντονο ανταγωνισμο.
Οταν η αγορα ωριμάσει, θα φαμε π_ _ς στο download που θα παει συννεφο.