Public Beta E2-Gemini4.3 για DM7020

AlexT_

AVClub Fanatic
17 June 2006
10,458
Θεσσαλονίκη
Προορίζεται για τον Dreambox 7020
Για όσους αναρωτιούνται τι είναι και τι κάνει το Enigma2 μπορούν να πάρουν μια γεύση και αν τους αρέσει μένουν!
Αν κάποιος κάνει τη δοκιμή, ας μας πει τις εντυπώσεις του.

Παλαιότερη beta Ε2 έκδοση άλλης ομάδας που πέρασα στο στικάκι με Flashwizard παραδόξως "σηκώθηκε" αλλά τα μισά χαρακτηριστικά ήταν off λόγω του Enigma 1 flash image.

Gemini2 v4.3

Enigma vom 12.06.2009

An overview over most functions can be found here
Gemini-Wiki

Function Buttons:
* BLUE - Blue Panel (BP)
* BLUE long - Picture in Picture (DM7025)
* 2x BLUE - BP -> Gemini Extras
* BLUE RED - File-Manager
* RED - Recording (not for DM8000)
* GREEN - Quickbutton / Subservices
* YELLOW - Timeshift (not for DM8000)

Extras:
* Addon and Plugin Server
* Cryptinfos of the channel or Cam, Stick Cam to certain channels
* Function for managing many daemons / server (BP -> Services/Daemons)
* optical enhancements like HD-skin, additional icons or modification of the channel list
* Manager for format, setup or mount devices (BP -> Device-manager)
* Additional EPG-functionality like Autosave, Refresh or different EPG-format view
* Particular addons like Dreamnetcast, Jukebox, Calendar, eMail or eTorrent, just to name some of them
* Quickbutton, to define functionality of the Green button via menun
* Detailled information about your Dreambox (Menu -> Information)
* File-Manager, which can handle different format-types, regardless whether it is a picture-, audio-, videoformat, playlists, torrent, scripts or DVD-files (BP -> File-Manager)
* complete handling of hard disks, DVD-drives, USB-Sticks changed to udev (system handels those devices by itself)

Information about many other functions, like "the GP2 Controlr", Rezapp or the other settings can be found at the IhaD-Board or our Wiki.

New:
* Jukebook updated -> search for ID3-Tag or file name
* folder of BSOD-Logs can be edited (BP -> Settings -> General)
* brightness of the Power-LED (DM8000) can be adjusted (BP -> Settings -> General)
* multiple units can be released in the network with NFS-Server
* Skin of Samba, Crond and NFS standardized
* static Webinterface for mobile devices => /mobile/
* Online-Test can be configured (Server and Intervall) (BP -> Services)

Fixes + Updates:
* many fixes in case with udev (thx to all user that helped us)
* USB-Stick with partitions should be listed now correctly.
* see CVS

Important:
* Image is "Public-Beta"

This image doesn't contain any keys or softcams!
Backups or other modified images are not released by us
and won't be supported in any way!!!

Download via Database

Thank you and have fun
Your Gemini-Team

http://www.i-have-a-dreambox.com

το έχω βάλει από τότε που βγήκε στην flash και είναι αρκετά σταθερό Αλέξη

δεν του έχω βάλει κανένα plugin γιατί μετά ζορίζεται και το έχω στα αγγλικά για τον ίδιο λόγο

το έχω βάλει μόνο ενα usb παλιό για swap και picon

ο δίσκος παίζει μιαχαρα και δεν έχει κανένα πρόβλημα με timer
και τα setting απο το 800 μιαχαρα

Κανένας γενναίος ή λίγοι με DM7020?

Το έχω δοκιμάσει αλλά δεν έμεινα πολύ ευχαριστημένος. To PliJade δείχνει τόσο ολοκληρωμένο και "άνετο" στον 7020 που οτιδήποτε άλλο είναι ένα βήμα πίσω σε σύγκριση.
Άσε που δεν ξέρω πόσα plugins θα κυκλοφορήσουν για αυτή την έκδοση καθώς θα πρέπει να γίνουν recompile για powerPC επεξεργαστές. Χωρίς αυτά, τι να το κάνεις το enigma2;

Νομίζω ότι είναι καλύτερο να παραμείνει ο συγκεκριμένος δέκτης σε enigma1 για όποιον τον έχει στην κατοχή του. Επαναλαμβάνω, οτιδήποτε άλλο αδικείται στη σύγκριση καθώς το Pli είναι ότι καλύτερο έχω δει για το συγκεκριμένο δέκτη...

Σίγουρα ο δέκτης προορίζεται για χρήση με Enigma 1 images και εκεί θα αποδώσει τα μέγιστα. To beta image προορίζεται για αυτούς που έχουν την επιθυμία να δουν τι εστί Enigma 2.

Σίγουρα ο δέκτης προορίζεται για χρήση με Enigma 1 images και εκεί θα αποδώσει τα μέγιστα. To beta image προορίζεται για αυτούς που έχουν την επιθυμία να δουν τι εστί Enigma 2.

Οπωσδήποτε, το καταλαβαίνω αυτό.
Το enigma2 μπορεί να φτιαχτεί και καλύτερα για τον 7020. Αλλά έχω την εντύπωση ότι θα παραμείνει σε beta σταδιο για πολύ καιρό μέχρι να "ρετουσαριστεί" καταλλήλως. Και, εν τέλει, δε νομίζω ότι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος για να το χρησιμοποιήσει ποτέ κανείς για κανονική χρήση...

Dim μαζί σου σε όσα λες αλλα προσωπικά μου κάθετε στο λεμο το περιβάλλον του enigma1,και εννοώ τελείως σπαστικό για μένα
ίσος γιατι τώρα ασχολήθηκα με dreambox και στην ουσία κατευθείαν με enigma2 μιας και με το 500 ασχολιομουν όποτε το θυμόμουν και μόνο για να αλλάξω κανένα image
απο τότε που πήρα το 7020 δοκίμασα λίγο τα enigma1 και μετά έβαλα το Gemini beta 4.0 μετά 4.2 και τώρα 4.3

αυτό βεβαία ισχύουν για μένα που δεν του κάνω σοβαρή χρίση,απλά βλέπω και δεν με πολύ ενδιαφέρουν τα plugin μιας και δεν τα χρησιμοποιώ