Pure Music...out now

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pure Music...out now

εγω δεν ειπα οτι δεν ειναι ωραιο και εντυπωσιακο και οτι ακους περισσοτερα πραγματα κλπ ειπα οτι ειναι equalizer :flipout:

και δεν ειμαι ο πρωτος που εβγαλα αυτα τα συμπερασματα ειμαι ο τεταρτος :flipout:

Στο ίδιο σύστημα όμως...;)

να πω κι εγω τη γνωμη μου.

Ακουσα ολα τα software, και iTunes σκετο που ακουγα αρκετο καιρο, και το Cog και το Songbird και το Amarra και το Pure Vinyl στο οποιο κατεληξα κ χρησιμοποιω εκτοτε.
Μου αρεσε περισσοτερο απ ολα με διαφορα.Υπαρχει αισθητη διευρυνση του ογκου της μουσικης, μεγαλυτερο πλατος σκηνης και γενικα ο ηχος ειναι πολυ πιο ευχαριστος .

Δεν εξεταζω αν ειναι πιο ΣΩΣΤΟΣ αλλα σιγουρα ειναι πιο ευχαριστος, γλυκος κ ζεστος, κατι που προσωπικα μ ενδιαφερει περισσοτερο.

Last edited:
γεοπ σε ρωτησα για το συστημα γιατι υπαρχει η αποψη οτι αναλογα με τον τροπο συνδεσης πισι dac αλλαζει το αντιληπτο οφελος αππο τα διαφορα πλαυερ!
σε ευχαριστω...
(που βρήκατε το *weiss? εχει ερθει ελλαδα?)
(ο κ θεμης εχθες ειπε τελη μαρτιου...)

Δεν εξεταζω αν ειναι πιο ΣΩΣΤΟΣ αλλα σιγουρα ειναι πιο ευχαριστος, γλυκος κ ζεστος, κατι που προσωπικα μ ενδιαφερει περισσοτερο.

αυτο αλλωστε μετραει... ή μηπως πρεπει να ακουμε απο τον "σωστό" και να μάθουμε να μας αρέσει?
υπαρχει μεγαλη συζητηση για το ποσο αυτα τα πλευερ και τα διαφορα ιντερφασε ειναι bitperfect.
με εκνευριζει λιγο το ολο θεμα (πως ειναι δυνατο αλλωστε να αλλαζουμε καλωδια για να δωσουμε λιγο εδω και λιγο εκει και η πηγη μας τελικα να παιζει αλλα αντι άλλων????)

γεοπ σε ρωτησα για το συστημα γιατι υπαρχει η αποψη οτι αναλογα με τον τροπο συνδεσης πισι dac αλλαζει το αντιληπτο οφελος αππο τα διαφορα πλαυερ!
σε ευχαριστω...

έχεις δίκιο ότι ο τρόπος διασύνδεσης επηρεάζει δραματικα την ποιότητα του ήχου πολύ περισσότερο από το software. Το FireWire interface της Weiss θα χρησιμοποιηθεί για σύγκριση μεταξύ PC και MAC αλλά από ότι ξέρω είναι διαθέσιμο εδώ και καιρό

Δε ξέρω ποια τα λάθη που κάνουν οι άλλοι Players που χρησιμοποιείτε. Για το συγκεκριμένο ακούω ότι έχει και Bugs και είναι και ακριβό.
Είστε βέβαιοι ότι παίζει πιο σωστά από οποιοδήποτε άλλο bit-perfect player?
Σε mac δεν υπάρχει τίποτε freeware που να παίζει bit-perfect?

Εχει έρθει καιρό είναι το firewire Interface ΙΝΤ 202 μήπως το μπερδεύεις με το καινούργιο DAC το οποίο όντως δεν έχει έρθει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Pure Music...out now

Στο ίδιο σύστημα όμως...;)

Οπως το άκουσα στο σύστημα του Γιώργου νομίζω ότι καταλαβαίνω γιατί στο δικό σου ακούγεται καλύτερα το pure vinyl. (πάει λίγο πιό πίσω όλη τη σκηνή, το οποίο στον ιδιαίτερο χώρο που παίζεις είναι καλύτερο δεν ξέρω όταν πας στο κάτω σπίτι ποιό θα παίζει καλύτερα..)

Δε ξέρω ποια τα λάθη που κάνουν οι άλλοι Players που χρησιμοποιείτε. Για το συγκεκριμένο ακούω ότι έχει και Bugs και είναι και ακριβό.

Είναι περίεργο αλλά στα mac τελικά πληρώνεις software για πράγματα που στα windows είναι δεδομένα. Στον JRiver πχ και σε wasapi mode παίζεις (Bit perfect) και native ανάλυση υποστηρίζει (δηλαδή δίνει ότι ανάλυση έχει το κομμάτι αυτόματα) και πλέον πάρα πολύ ωραίο interface έχει :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Pure Music...out now

Ναι Νίκο, λες και είναι όλα τέλεια στα συστήματά μας και ψάχνουμε το bit perfect.

μεγα λαθος Μιχαλη.
απο το bitperfect ξεκιναμε. Τελος.
Η ικανοτητα ενος πλαυερ να αναπαραγει ακριβως τα δεδομενα ειναι αντιστοιχη με την ικανοτητα ενος σιντι πλαυερ να παιζει χωρις να πηδαει το λειζερ.
απο εκει και περα βαζεις οτι φιλτρα κλπ θελεις.
κανενα συστημα δεν ειναι τελειο, αλλα για να "καταλαβεις" τι συστημα ειναι πρεπει να ειναι ικανο να παιζει αυτο που υπαρχει στο δισκακι η στο σκληρο. εαν υπαρχει αυτη η δυνατοτητα μετα κανε οτι θες....

Είναι περίεργο αλλά στα mac τελικά πληρώνεις software για πράγματα που στα windows είναι δεδομένα. Στον JRiver πχ και σε wasapi mode παίζεις (Bit perfect) και native ανάλυση υποστηρίζει (δηλαδή δίνει ότι ανάλυση έχει το κομμάτι αυτόματα) και πλέον πάρα πολύ ωραίο interface έχει :grinning-smiley-043

Καλημέρα, Να συνεχίζω το περίεργο… Ότι τα windows τα πλερώνουμε ενώ όλα αυτά γίνονται τσάμπα σε Linux – κονσόλες. Για αυτό βλέπουμε τόσα Media players και δορυφορικούς δέκτες να τα καταφέρνουν απροβλημάτιστα.

Όλο και κάτι freeware και καλό θα βγει και για mac Που θα πάει…

Εχει έρθει καιρό είναι το firewire Interface ΙΝΤ 202 μήπως το μπερδεύεις με το καινούργιο DAC το οποίο όντως δεν έχει έρθει.

μιλησα το σαββατο με τον κΘεμη , ειπε τελη μαρτιου..

έχεις δίκιο ότι ο τρόπος διασύνδεσης επηρεάζει δραματικα την ποιότητα του ήχου πολύ περισσότερο από το software. Το FireWire interface της Weiss θα χρησιμοποιηθεί για σύγκριση μεταξύ PC και MAC αλλά από ότι ξέρω είναι διαθέσιμο εδώ και καιρό

εννοω πως αναλογα με τον τροπο διασυνδεσης, ο πλαυερ παιζει "διαφορετικα"!
δηλαδη πηγαινοντας απο αμαρα σε βινυλ εχει διαφορα το αποτελεσμα εαν εχεις απλη οπτικη σε dac, η πχ weiss int202. το θεμα ειναι εαν οι διαφορες ειναι μικροτερες οι μεγαλυτερες οσο καλυτερο γινεται το interface.
αντε καντε κανα τεστ!!

αντε ρε τασο κανε το καλο και ψαξε, και εγω θα κανω συγκριτικο mac/linux που εχω και απο τα δυο...

Νομίζω ότι το τεστ που θα κάνουμε με τον geopolitis θα έχει πολύ ενδιαφέρον αφού θα συγκρίνουμε το ίδιο υλικό σε windows και mac με interface weiss INT202 και θα παίξουμε με itunes & Jriver στα windows και itunes, amarra & pure vinyl στο mac

Ετσι λοιπόν θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορες μεταξύ των δύο κόσμων mac - windows, όσοι πιστοί προσέλθετε -bye-

(απλά περιμένω ένα καλώδιο από το Θέμη το weiss chiron glass οποίο ξεκινάει από aes/ebu έχει μετατροπέα σε οπτικό συνεχίζει γυαλινο οπτικό και καταλήγει μέσω μετατροπέα σε aes/ebu http://www.weiss-highend.ch/chiron/index.html)

εγω θα σας πω κατι ακομα πιο κουφο. Και το Itunes και το Amarra και το Pure Vinyl υποτιθεται οτι ειναι και τα τρια bit perfect .

Οποιος μπορεσει να μου εξηγησει πως 3 προγραμματα με bit perfect αναπαραγωγη ακουγονται διαφορετικα κερδιζει νομπελ πληροφορικης...

Καλημέρα, Να συνεχίζω το περίεργο… Ότι τα windows τα πλερώνουμε ενώ όλα αυτά γίνονται τσάμπα σε Linux – κονσόλες. Για αυτό βλέπουμε τόσα Media players και δορυφορικούς δέκτες να τα καταφέρνουν απροβλημάτιστα.

μα το Itunes ειναι bit perfect απο την οπτικη του. Δες το computeraudiophile.com

και στο PC μπορειτε να κανετε το ITunes bit perfect πηγαινοντας στο Settings του Quicktime και βαζοντας το να χρησιμοποιει Windows Audio System (Wasapi). Απλα δε παιζει σε exclusive mode οπως το foobar και το JRiver....

Last edited:
Νομίζω ότι το τεστ που θα κάνουμε με τον geopolitis θα έχει πολύ ενδιαφέρον αφού θα συγκρίνουμε το ίδιο υλικό σε windows και mac με interface weiss INT202 και θα παίξουμε με itunes & Jriver στα windows και itunes, amarra & pure vinyl στο mac

Ετσι λοιπόν θα προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αν υπάρχουν ουσιώδεις διαφορες μεταξύ των δύο κόσμων mac - windows, όσοι πιστοί προσέλθετε -bye-

(απλά περιμένω ένα καλώδιο από το Θέμη το weiss chiron glass οποίο ξεκινάει από aes/ebu έχει μετατροπέα σε οπτικό συνεχίζει γυαλινο οπτικό και καταλήγει μέσω μετατροπέα σε aes/ebu http://www.weiss-highend.ch/chiron/index.html)

εκτος εαν το συμπερασμα ειναι οτι η Weiss εχει καλυτερους προγραμματιστες για τους driver της συσκευης της σε Mac απο οτι σε PC :flipout:

Nobel πληροφορικής δε προβλέπω να θεσμοθετηθεί ;-) Σίγουρα είναι απορίας άξιο το πώς γίνεται να ακούγονται διαφορετικά.
Ευελπιστώ ότι στις δοκιμές σας θα βγάλετε κάποια άκρη.
Πάντως με δεδομένο το hardware, driver, ιντερκονεκτς και δεδομένο το bit-perfect, ουσιαστικά που ψάχνουμε τις διαφορές?
Άντε σε κάποιο buffer, αν και εάν στέρευε το buffer θα το καταλαβαίναμε Και στο λειτουργικό.

Προσωπικά θα περίμενα να μην ακούσετε διαφορές – όπως θα έλεγε και ο δημιουργός του foobar.

Αλλά, πρώτα από όλα εύχομαι να περάσετε καλά – κάτι το δεόμενο από όσο καταλαβαίνω :-)