Puzzle για ΠΟΛΥ δυνατούς λύτες....

17 June 2006
25,397
Αθήνα
Εβαλα Vista64 (ας πρόσεχα θα μου πείτε... ) :flipout:

Συνδέω με USB το Tvix μέσα στον οποίο βρίσκεται ένας westernDigital 640GB με υλικό, με σύστημα NTFS.
Οπως ίσως θα ξέρετε τα windows το καταλαβαίνουν καθαρά σαν έναν εξωτερικό δίσκο, δεν παίζει ρόλο που είναι στο tvix.

Το κουφό της υπόθεσης είναι ότι τα Vista τον δείχνουν σαν File system RAW και μου λέει ότι είναι unformatted και μου προτείνει format !!! Είναι λες και έβαλα έναν δίσκο από το κουτί, τελείως καινούργιο.

Τρέχω από cmd ένα chkdsk και μου δείχνει τα αποτελέσματα που βλέπετε στην photo.

1. Οταν συνδέω στα ίδια Vista το άλλο TVIX που έχω, το αναγνωρίζουν τον σκληρό μια χαρά, αρα θεωρώ ότι δεν φταίει το Tvix.

2.Οταν συνδέω το συγκεκριμένο TVIX σε windows XP , το βλέπουν μια χαρά!

Την εύκολη λύση του format την ξέρω, μήπως έχετε να προτείνετε κάτι άλλο να γλυτώσω και το backup 500GB;
Ψάχνοντας στο google διαπίστωσα ότι είναι γενικό το πρόβλημα με εξωτερικούς σκληρούς και είναι αν σου κάτσει....

Attachments

• untitled.JPG
    untitled.JPG
    42.4 KB · Views: 27
  • untitled1.JPG
    untitled1.JPG
    10.2 KB · Views: 14
Τώρα που κοιτάω το chkdsk βλέπω ότι "κτυπαέι" ένα αρχείο EDID........ted . Οντως κατά καιρούς βλέπω κάτι τέτοια αρχεία στους δίσκους που δεν ξέρω ούτε από που παράγονται ούτε τι κάνουν.
(έχω επιλέξει γενικώς στα windows να βλέπω και τα system files και hidden files κλπ.)
Λέτε να τον βάλω στα XP και να σβήσω τα .ted αρχεία;

Τα .ted ακούγονται σαν αρχεία cache κάποιου προγράμματος, ή temp αρχεία...
Δεν νομίζω να έχεις θέμα όταν θα τα σβήσεις...

Κάνε ένα check disk με τα XP, σβήσε τα αρχεία και πήγαινέ τον στα σVista μετά...

To ιδιο προβλημα ειχα κι εγω με εσωτερικου;ς δισκους 1 ΤΒ se NTFS .. δεν τους αναγνωριζε με τιποτα ο MAC.
Τους εβλεπε σαν συσκευες , αλλα ηθελε κι αυτος να τους κανει format !

Δεν ξερω τη λυση ... θα με ενδιεφερε κι εμενα παντως .

Το βρήκα....

Καλά ήταν αστείο.....

Με τον που τον έβαζα στα XP μπορεί να τον έβλεπαν σαν περιεχόμενο, αλλά όταν έκανα κι εκεί chkdsk Μου έβγαζε ακριβώς το ίδιο error όπως και στα Vista, ότι είναι χαλασμένο το index σε ένα αρχείο .ted και μάλιστα όταν πήγαινα να το κάνω delete , ενώ άλλα .ted σβηνόντουσαν, το συγκεκριμένο χτύπαγε error και δεν το έσβηνε.

Λέω δεν κάνω κι ένα disk defragment να δω τι θα δείξει...για τα XP μιλάω πάντα. Τίποτα κι εκεί. Μου έβγαλε error ότι είναι κατεστραμμένο ένα κομμάτι του δίσκου και δεν μπορεί να προχωρήσει αλλά στο τέλος του μηνύματος με προέτρεπε να κάνω chkdsk /f

Ανοίγω ξανά ένα cmd, πηγαίνω στον δίσκο, τρέχω το chkdsk /f και μέσα σε δευτερόλεπτα μου τον έκανε repair !! Μετά έσβησα το .ted που δεν σβηνόταν πριν, και τον σύνδεσα στα Vista που τον είδαν μια χαρά !!!

Τώρα γιατί έγινε αυτό, δεν ξέρω να σας πω. Το μόνο που υποθέτω είναι μάλλον από μέσα-έξω του δίσκου χύμα χωρίς safely remove hardware (που συνήθως μια ζωή έτσι το κάνουμε οι περισσότεροι).