PX70E ή 40D3000?

GFON

New member
16 January 2007
43
Ποια απο τις 2 να διαλεξω???

Τα δεδομενα μου εχουν ως εξης...

-Αποσταση θεασης 3,5 μετρα
-Με ενδιαφερει ιδιαιτερα η ποιοτητα εικονας.
-Τηλεοπτικο σημα κατα +90%, και κανενα dvd τωρα που χειμωνιαζει.
-Χρηση απο απο τα παιδια, που σημαινει πιανουμε και την οθονη με μαρμελαδα.
-Πολλες ωρες λειτουργιας καθημερινα , ειδικα τα ΣΚ πανω απο 12 ωρες ημερησιως.
-Δεν θα γινεται χρηση για pc και games.
-Παρακολουθηση αθλητικων , αυτη η sony τι λεει απο κινηση, εχει βελτιωθει?

Last edited:
Re: PX70E ή 40D300?

Ποια απο τις 2 να διαλεξω???

Τα δεδομενα μου εχουν ως εξης...

-Αποσταση θεασης 3,5 μετρα
-Με ενδιαφερει ιδιαιτερα η ποιοτητα εικονας.
-Τηλεοπτικο σημα κατα +90%, και κανενα dvd τωρα που χειμωνιαζει.
-Χρηση απο απο τα παιδια, που σημαινει πιανουμε και την οθονη με μαρμελαδα.
-Πολλες ωρες λειτουργιας καθημερινα , ειδικα τα ΣΚ πανω απο 12 ωρες ημερησιως.
-Δεν θα γινεται χρηση για pc και games.
-Παρακολουθηση αθλητικων , αυτη η sony τι λεει απο κινηση, εχει βελτιωθει?

Σαν χρήση για τηλεοπτικά κανάλια σίγουρα είναι καλύτερες οι τηλεοράσεις plasma, βέβαια θα ήταν καλό να διαβάσεις και το παρακάτω thread http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=9857 για την τηλεόραση plasma.

Αχά!

Το κλασσικό ερώτημα στο forum μας...

Κατ' αρχήν και οι δύο τηλεοράσεις είναι πολύ, πολύ καλές...

Σύμφωνα με τα δεδομένα που μας παρέχεις θα έκλινα στην Panasonic, και εξηγούμαι...

-εξαιρετική ποιότητα εικόνας & απόδοσης χρωμάτων
-εξαιρετική στο τηλεοπτικό σήμα (επίπεδα crt)
- Ανθεκτική στη μαρμελάδα!!! λόγω της γυάλινης οθόνης (η lcd εδώ θα έχει θέμα)
- εξαιρετική στην γρήγορη κίνηση (αθλητικά, φόρμουλες και τέτοια)

Τέλος, ΤΙΜΗ ΧΩΜΑ, κοντά στα 1000 ευρώ αν ξέρεις σε ποια στοά να ψωνίζεις!
;)

-bye-

Re: PX70E ή 40D300?

Η D3000 δειχνει παρα πολυ καλα με τηλεοπτικο σημα (προσωπικη αποψη οτι δεν υστερει απο την Panasonic στον τομεα αυτο) και αψογα με DVD (ακομη και με συνδεση scart), επισης θα γλιτωσεις την περιοδο στρωσιματος με DVD που χρειαζονται οι πλασμα για να μην εχεις προβληματα αργοτερα.

Απο εκει και περα η αποφαση ειναι δικη σου.

Νομίζω ότι πρέπει τάχυστα να πάς να τις δείς να παίζουν, προσωπικά με εντυπωσίασε η 40D300, έμπαιζε από blu-ray, δεν ξέρω τι λέει σε τηλεοπτικό, μάλλον θα πρέπει να τις δείς μόνος σου και να αποφασίσεις.

Και οι δύο υπέροχες!!Αλλά για να αποφύγεις το στρώσιμο χτύπα την σόνυ

Θα πρότεινα την Panasonic PX70 δεδομένου οτι σε ενδιαφέρει κυρίως η χρήση για τηλεοπτικά κανάλια. Εξαιρετική τηλεοραση με εκπληκτική εικόνα σε τηλεοπτικό σήμα, κελεπούρι για τα λεφτά της...

Το μόνο που θέλει προσοχή (οπως κάθε πλασμα) ειναι να στρωθεί σωστά στις πρώτες 100-150 ώρες, μετά δεν σε ενδιαφέρει όσο και να παίζει...

Αχά!

Σύμφωνα με τα δεδομένα που μας παρέχεις θα έκλινα στην Panasonic, και εξηγούμαι...

;)

-bye-

δεν μπορω να κρατηθω αλλο και θα το πω
ειναι και αντιμαρμελαδικη!!!:award:

εμ....ετσι παιρνουμε τα βραβεια.
+1

Πάντως αν δεν έχεις τον χρόνο-όρεξη-μεράκι να ασχοληθείς με το στρώσιμο της εικόνας στην Panasonic(plasma) τότε η Sony(lcd) είναι μονόδρομος!

Προσωπικά θα προτιμούσα plasma (γιατί ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται.)

Με παιδιά "κολλημένα" στην οθόνη, λάβε υπόψη ότι οι LCD έχουν ελάχιστη ακτινοβολία σε σχέση με plasma.

Δεν είναι λόγος αυτός υπέρ/κατά για την αγορά μιας τηλεόρασης κατά τη γνώμη μου

Γιωργο υπαρχουν και μερικοι που δεν εχουν χρονο για στρωσιματα , λευκες οθονες κτλ. ουτε μπορουν να ζουν με το αγχος του burn in και να τσεκαρουν καθε μερα την οθονη.

Εγω νομιζω οτι ειναι κατανοητο αυτο. Καθε γενια πλασμα που κυκλοφορει λεγεται οτι το προβλημα εχει λυθει αλλα και παλι ολο και καποιο προβλημα εμφανιζεται.

Για να ειμαστε δικαιοι παντως η Panasonic PX70 δεν ειναι αναμεσα σε αυτες που εχουν προβλημα image retention (εκτος αν μιλαμε για χρηση με κονσολες) τουλαχιστον με τα εως τωρα δεδομενα.

Ακτινοβολία(Plasma) + Παιδιά(12 ώρες λειτουργίας τα ΣΚ) = Όχι καλό

Παιδιά, δεν τίθεται ΚΑΝΕΝΑ θέμα ακτινοβολίας και το λέω υπεύθυνα μετά από συστηματική έρευνα που κάναμε με φίλο που έχει παιδί και τελικά κατέληξε σε plasma...

GFON, με πρόλαβες! Είμαι κι εγώ υπό σκέψη για αγορά τηλεόρασης κι έχω δίλημμα γι' αυτά ακριβώς τα δύο μοντέλα. Ομολογώ όμως ότι προς το παρόν με έχει "κερδίσει" η Pana λόγω εκπληκτικών προσόντων και απίστευτα χαμηλής τιμής.
Μόνο δύο ερωτήσεις γι' αυτή:
1. Από θερμοκρασία πώς πάει; Έχω κατά καιρούς διαβάσει ότι τα πάνελ πλάσμα θερμαίνονται πολύ, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Κι εδώ μιλάμε για παιδιά. Ε, όχι να τρέχουν οι άνθρωποι για εγκαύματα! (Και τι να σου κάνουν οι μαρμελάδες ...)
2. Τι γίνεται με τα μοβ "φιδάκια"; Αν θυμάμαι καλά, το προηγούμενο μοντέλο (PX 60) υπέφερε απ' αυτό (σε πολλά κομμάτια).
Πάντως, θα σπεύσω το συντομότερο να τις δω και τις δύο να παίζουν. Μόνο έτσι αποφασίζεις σωστά.

Νομίζω ότι πρέπει τάχυστα να πάς να τις δείς να παίζουν, προσωπικά με εντυπωσίασε η 40D300, έμπαιζε από blu-ray, δεν ξέρω τι λέει σε τηλεοπτικό, μάλλον θα πρέπει να τις δείς μόνος σου και να αποφασίσεις.

Αυτό πρέπει να το κανεις οπωσδήποτε! Εγώ για παράδειγμα μόλις τις είδα και τις δυο ενώ και οι δυο είναι κορυφαίες στα ματια μου η μια από τις δυο ήταν αρκετά καλύτερη.

Απάντηση: Re: PX70E ή 40D3000?

Αυτό πρέπει να το κανεις οπωσδήποτε! Εγώ για παράδειγμα μόλις τις είδα και τις δυο ενώ και οι δυο είναι κορυφαίες στα ματια μου η μια από τις δυο ήταν αρκετά καλύτερη.

Πιά;

Απάντηση: Re: PX70E ή 40D3000?

Αχά!

;)

-bye-

Για ρίξε ενα πμ.