πυκνωτες συζευξης.

backousis

Supreme Member
18 June 2006
3,482
Ηρακλειο
σκοπο εχουν να μπλοκαρουν το dc απο το να φταση στην επομενη βαθμιδα.

παρατηρω σε διαφορες βελτιωσης ντιουηδων οτι ολοι τους αλλαζουν με καλυτερης ποιοτητας και εχω την εξης απορια.

σε ενα δεδομενο συστημα που ξερουμε τη κανουμε δεν ειναι καλυτερο να γεφυρωθουν σε πηγη και προ και να μπη ενας καλης ποιοτητας μονο στην εισοδο του τελικου;

περα απο το να μην μπορη να χρησιμοποιηθη καποια μοναδα σε αλλο συστημα υπαρχη καποιο προβλημα ηχητικο;

ΜΑ σε ολοκληρομένο amp κατακανόνα ενας είναι ! και οι πυκνωτές δεν χρησιμέυουν μόνο για μπλοκάρισμα του dc !!! είναι πολυ γενικέυμένο το ερωτημα , πρέπει να ξέρουμε γιατι ακριβως μηχανάκι μιλάμε !! και ακόμα καλητέρα να έχουμε το θεωρητικό του !!! δεν είναι τοσο απλο οσο φαινεται , μπορείς να καταργήσεις τον πυκνωτη και να κάνεις το σηστημά σου κουνουποδίοχτη η να αρχίσει να ταλαντώνει ασταμάτητα η και εγω δεν ξέρω τι!!!

δεν μιλαω για καποιο συγκεκριμενο μηχανακι.

το ερωτημα ειναι θεωρητικο.

και για να το διατυπωσω διαφορετικα εστω οτι εχουμε ενα cd και αφου μελετησουμε το σχεδιο δουμε οτι μπορουμε να αφαιρσουμε τον πυκνωτη χωρις να χαλασουμε το βαθυπερατο φιλτρο που κοβη πανω απο τα 20-22k.

τωρα εχουμε στην εξοδο του 2volt dc offset και ο προενισχυτης μας ειναι dc coupled η τον εχουμε μετατρεψη (δεν εχει σημασια).

η απορια μου ειναι αυτα τα 2volt μαλλον θα τα ενισχυση και θα τα βγαλη στην εξοδο;

εαν υποθεσουμε οτι δεν θα φτασουν στα ηχεια και θα κοπουν στην εισοδο του τελικου δημιουργουν καποιο αλλο προβλημα;

πχ λερωμα του ηχου του προ;

Αν ρίξεις DC της τάξης των 2V στην είσοδο ενός DC coupled προενισχυτή, είναι πολύ πιθανόν να έχεις ψαλίδισμα στην αντίστοιχη πολικότητα.
Το αποτέλεσμα/παρενέργειες, εξαρτάται από τη σχεδίαση.
Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχεις και καταστροφή του προ.

Αν ρίξεις DC της τάξης των 2V στην είσοδο ενός DC coupled προενισχυτή, είναι πολύ πιθανόν να έχεις ψαλίδισμα στην αντίστοιχη πολικότητα.
Το αποτέλεσμα/παρενέργειες, εξαρτάται από τη σχεδίαση.
Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχεις και καταστροφή του προ.

αρα λοιπον υπαρχη προβλημα.

αυτο ηθελα να μαθω ευχαριστω.