Πυρηνικη ενεργεια? Στην Ελλαδα????

Γιατί τήν τελευταία φορά πού άκουσα κάτι σχετικά αντιδρούσαν..

Απορία-Τότε γιατί ό ντόρος μέ φυσικό αέριο καί πυρηνικά ?

το προβλημα τους ηταν η τοποθεσια της κατασκευης,ολοι ηθελαν να γινει στην δικια τους χωρα,μεχρι που τα βρηκαν επιτελους πριν λιγους μηνες.

29 Νοεμβρίου 2004

Ευρώπη, πυρηνική σύντηξη
Η Επιτροπή αποφάσισε την προώθηση του προγράμματος ΙΤΕΡ για την πυρηνική σύνταξη, με την εγκατάσταση του εργοστασίου στο Κανταχάρ της Γαλλίας, ενημερώνουσα σχετικώς όλες τις άλλες πλευρές, Ρωσία, Κίνα, Ιαπωνία, Ν. Κορέα και Αμερικήּ οι δύο πρώτες δέχθηκαν την πρόταση, με την καταβολή προσθέτων κονδυλίων, ενώ αναμένεται η απάντηση της Ιαπωνίας, που είναι η αντίπαλος χώρα στο κοινό πρόγραμμα, καθώς Αμερική και Κορέα αρνούνται συμμετασχείν. Η κατασκευή καρκονοβατεί για πολιτικούς λόγους, επειδή η Ουάσιγκτον δεν επιθυμεί την κατασκευή του εργοστασίου για τη μελλοντική πηγή ενεργείας σε γαλλικό έδαφοςּ Η Επιτροπή έχει διασφαλίσει τους πόρους, ευρισκόμενη στην ευχάριστη θέση της ενάρξεως των έργωνּ το Τόκυο αντιμετωπίζει σοβαρό δίλημμα: παραμένει πιστή στην αμερικανοδουλεία του ή συμμετέχει στο σωτήριο πρόγραμμα.
...............................................................................................................................

ΟΚ ευχαριστώ αδερφέ..

Last edited:
Απορία-Τότε γιατί ό ντόρος μέ φυσικό αέριο καί πυρηνικά ?

δεν γινεται να εγκαταλειφθουν ολες οι υπολοιπες πηγες,αλλωστε το προγραμμα θ αρχισει να αποδιδει καρπους μετα απο 25 χρονια,με τον κινδυνο παντα να αποτυχει το ολο εγχειρημα

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο φαίνονται αρχικά.

Τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά θέλουν και πολλά υλικά και πολλά τσιμέντα για τη κατασκευή τους, αν βέβαια μιλάμε για παραγωγή μεγάλου ποσοστού της ενέργειας της χώρας. Θέλουν και αρκετή συντήρηση. Και δεν έχουν εγγυημένη παραγωγή.

η τεχνολογία της συντηξης παραμένει σε νηπιακό στάδιο, αφου κανενας αντιδραστήρας συντηξης δεν εχει ακόμα επελθει σε ισορροπία ή πλεόνασμα ενεργειακου ισοζυγίου για πανω απο ενα δευτερόλεπτο. (να αποδιδει δηλαδή την ενεργεια που απαιτει για λειτουργία ή μεγαλύτερη).

Οσο για την σεισμογένεια της Ελλάδος, δείτε τα βιντεο απο το Hanshin-Awaji (Kobe, japan) το '95 και ελάτε να μου πείτε μετά πότε είδατε τέτοια σεισμικότητα στην Ελλάδα. η ενεργεια που εκτονωνεται στην επιφανειακή πλάκα της Ιαπωνίας ειναι τεράστια σε σύγκριση με του σεισμους των 70 χλμ. βαθους της Ελλάδας. Επίσης, το παραδειγμα του Chernobyl ειναι το λιγότερο ατυχές - το "πείραμα" αποσκοπουσε στην λειτουργία του αντιδραστήρα με την ελάχιστη δυνατή παραγόμενη ενέργεια για μπορεί να αυτοσυντηρήσει τις αντλίες ψυξης του, ηταν ενας έλεγχος για τα συστήματα ασφαλείας σε περίπτωση που ο αντιδραστήρας χασει την εξωτερική παροχή του σε ηλεκτρική ενέργεια. Οπως κάθε σοβιετικός αντιδραστήρας, χρησιμοποιουσε για μεταφορά της παραχθεισας ενέργεια (και ψυκτικό) οχι βαρυ υδωρ αλλά νεράκι,κατι που του εδινε πολύ θετική συνιστώσα κενου (οι φυσαλίδες του βρασμου ενετειναν την σχάση) ειχε ενα τεράστιο σφάλμα στην κατασκευή - ραβδους απο γραφίτη πολύ αργής ταχύτητας βυθισης, συστημα το οποιο, σε πάνω απο μια θερμοκρασία πυρήνα (σε περίπτωση απώλειας περιορισμου της σχάσηςκαι ανάγκη εφαρμογης αμεσου scram (σβησιμο) αφ'ενος απομακρυνε το ψυκτικό ανεβάζοντας την κρισιμότητα, αφ' ετέρου μπορουσε να τεμαχισθει και να κολλήσει χωρις οι ράβδοι να εισέλθουν τελείως μέσα στον αντιδραστήρα. Ετσι νο.4 του chernobyl εφθασε στιγμιαια να παράγει 30 GigaWatt ισχύος 10 φορες την φυσιολογική, κάτι που εκτόξευσε το καπάκι του αντιδραστήρα χαρη στην τεραστια πιεση ατμου που δημιουργήθηκε. η εισοδος οξυγονου στον αντιδραστήρα προκάλεσε την αμεση αναφλεξη του γραφίτη και εκδήλωσε φωτια.

οι σημερινοι αντιδραστήρες χρησιμοποιουν εντελώς διαφορετική τεχνολογια ψυξης, ελεγχου της σχάσης, αλλά και συστήματα που αντι για 10 - 20 δευτερόλεπτα, κλείνουν σε λιγοτερο απο μισο δευτερόλεπτο τον αντιδραστήρα (ετσι εσβησε ο αντιδραστήρας του Kursk μετά την εκρηξη των τορπιλλών του που οδήγησε την βυθι´ση του και στην απώλειατου πληρώματος.

Last edited:
Αν δεν κάνω λάθος, στη Γερμανία αυτή τη στιγμή υπάρχει το μεγαλύτερο Αιολικό πάρκο,έχοντας αρκετή ενέργεια για τις ανάγκες ενός μικρού χωριού...

Το αιολικό πάρκο είναι μεγαλύτερο από το χωριό!
Για το αντίστοιχο πάρκο για την Αθήνα χρειάζεται ολόκληρη η Πελοπόννησος! :bigcry:

Ααααα! μή με κάνετε αρχίσω με τα αιολικά!!!!
Εκατοντάδες είναι πάνω απο το κεφάλι μου, έχω δουλέψει γι αυτά απο τότε που εγκαταστάθηκαν στην Εύβοια, έχω δημοσιεύσει και άρθρα.
Είναι μην πάρω φόρα.....όρεξη νά'χετε να με ακούσετε.:furious3::furious3::furious3:
Το βράδυ όμως μόλις επιστρέψω.

εγω οσα αιολικα παρκα(τροπος του λεγειν) εχω δει,δεν λειτουργει κανενα,οι περισσοτεροι πυργοι ειναι με σπασμενες φτερωτες.

Απάντηση: Re: Πυρηνικη ενεργεια? Στην Ελλαδα????

η τεχνολογία της συντηξης παραμένει σε νηπιακό στάδιο, αφου κανενας αντιδραστήρας συντηξης δεν εχει ακόμα επελθει σε ισορροπία ή πλεόνασμα ενεργειακου ισοζυγίου για πανω απο ενα δευτερόλεπτο. (να αποδιδει δηλαδή την ενεργεια που απαιτει για λειτουργία ή μεγαλύτερη).

Οσο για την σεισμογένεια της Ελλάδος, δείτε τα βιντεο απο το Hanshin-Awaji (Kobe, japan) το '95 και ελάτε να μου πείτε μετά πότε είδατε τέτοια σεισμικότητα στην Ελλάδα. η ενεργεια που εκτονωνεται στην επιφανειακή πλάκα της Ιαπωνίας ειναι τεράστια σε σύγκριση με του σεισμους των 70 χλμ. βαθους της Ελλάδας. Επίσης, το παραδειγμα του Chernobyl ειναι το λιγότερο ατυχές - το "πείραμα" αποσκοπουσε στην λειτουργία του αντιδραστήρα με την ελάχιστη δυνατή παραγόμενη ενέργεια για μπορεί να αυτοσυντηρήσει τις αντλίες ψυξης του, ηταν ενας έλεγχος για τα συστήματα ασφαλείας σε περίπτωση που ο αντιδραστήρας χασει την εξωτερική παροχή του σε ηλεκτρική ενέργεια. Οπως κάθε σοβιετικός αντιδραστήρας, χρησιμοποιουσε για μεταφορά της παραχθεισας ενέργεια (και ψυκτικό) οχι βαρυ υδωρ αλλά νεράκι,κατι που του εδινε πολύ θετική συνιστώσα κενου (οι φυσαλίδες του βρασμου ενετειναν την σχάση) ειχε ενα τεράστιο σφάλμα στην κατασκευή - ραβδους απο γραφίτη πολύ αργής ταχύτητας βυθισης, συστημα το οποιο, σε πάνω απο μια θερμοκρασία πυρήνα (σε περίπτωση απώλειας περιορισμου της σχάσηςκαι ανάγκη εφαρμογης αμεσου scram (σβησιμο) αφ'ενος απομακρυνε το ψυκτικό ανεβάζοντας την κρισιμότητα, αφ' ετέρου μπορουσε να τεμαχισθει και να κολλήσει χωρις οι ράβδοι να εισέλθουν τελείως μέσα στον αντιδραστήρα. Ετσι νο.4 του chernobyl εφθασε στιγμιαια να παράγει 30 GigaWatt ισχύος 10 φορες την φυσιολογική, κάτι που εκτόξευσε το καπάκι του αντιδραστήρα χαρη στην τεραστια πιεση ατμου που δημιουργήθηκε. η εισοδος οξυγονου στον αντιδραστήρα προκάλεσε την αμεση αναφλεξη του γραφίτη και εκδήλωσε φωτια.

οι σημερινοι αντιδραστήρες χρησιμοποιουν εντελώς διαφορετική τεχνολογια ψυξης, ελεγχου της σχάσης, αλλά και συστήματα που αντι για 10 - 20 δευτερόλεπτα, κλείνουν σε λιγοτερο απο μισο δευτερόλεπτο τον αντιδραστήρα (ετσι εσβησε ο αντιδραστήρας του Kursk μετά την εκρηξη των τορπιλλών του που οδήγησε την βυθι´ση του και στην απώλειατου πληρώματος.

ενδιαφεροντα οσα λες !!:ernaehrung004:

σιγα μην λειτουργησουν κιολας...

αλιμονο στα λεφτα που σπαταληθηκαν .......

το κακο ειναι,οτι σε μερικες περιπτωσεις(αποδειξεις δεν εχω),καηκαν και δαση για ''πεσουν'' οι επιχορηγησεις και να ''φυτρωσουν'' οι ανεμογεννητριες.

Ψηφίζω πυρηνική ενέργεια... Να πέσουν κεφάλαια για σωστά μέτρα ασφάλειας, και για ψυχολογικούς λόγους να πάρουμε και 100 γιαπωνέζους εργαζόμενους να το χειρίζονται/διαχειρίζονται...
Αυτά τα παραμύθια περί ηλιακής και αιολικής ενέργειας, είναι καλά γιά να τρώνε μερικές ομάδες λεφτά από τα σχετικά πακέτα της ΕΕ, γιατί από πρακτικότητα και αποτελεσματικότητα μηδέν... Αντε το πολύ πολύ να δουλεύει ένα ψυγείο και μιά λάμπα (60άρα ε?)...

+1

οτα το κοστος ενος Πυρηνικου εργοστασιου αγγιζει τα 300.000.000 ευρω πανω κατω και χρειαζομαστε γυρω στα 4 γι να ειμαστε αυταρκες θα ειναι μεγαλη βλακεια να μην εχεις και το σωστο προσωπικο

και δεν ειναι ολα χαλια στην Ελλαδα δεν ειδατε και στο Μετρο...ουτε μια γοπα δεν βλεπεις κατω....εχω απορησει που μετα απο τοσα χρονια παραμενει πεντακαθαρο

η Πυρινικη ενεργεια παραμενει ο τροπος που θα βγαλει την ανθρωποτητα απο το τεραστιο προβλημα της υπερθερμανσης του πλανητη

προτιμω πυρινικη ενεργεια παρα λιγνιτωρυχεία

εχω ακουσει σοβαρα επιχειρηματα υπερ πυρηνικων σταθμων απο ανθρωπους που κατεχουν το θεμα και τους οποιους εκτιμω,υπαρχει παντα ο ψυχολογικος φοβος οταν ακουει κανεις την λεξη πυρηνικα αλλα απτην αλλη ζουμε στην πυρηνικη εποχη εδω και δεκαετιες,τα τεχνικα θεματα για το θεμα των σεισμων κλπ. πρεπει να αντιμετωπισθουν βεβαιως ,απ'οτι γνωριζω υπαρχει σημερα καταλληλη τεχνολογια,παντως ειναι πολυ συμφερουσα η λειτουργια σταθμων για την παραγωγη ρευματος στη χωρα μας και με πολυ λιγοτερη επιβαρυνση του περιβαλλοντος απ'αυτην που γινεται σημερα..........

Re: Απάντηση: Πυρηνικη ενεργεια? Στην Ελλαδα????

Ααααα! μή με κάνετε αρχίσω με τα αιολικά!!!!
Εκατοντάδες είναι πάνω απο το κεφάλι μου, έχω δουλέψει γι αυτά απο τότε που εγκαταστάθηκαν στην Εύβοια, έχω δημοσιεύσει και άρθρα.
Είναι μην πάρω φόρα.....όρεξη νά'χετε να με ακούσετε.:furious3::furious3::furious3:
Το βράδυ όμως μόλις επιστρέψω.

Εγω θελω να σε ακουσω γιατι την Σεριφο ετοιμαζονται να την "πηδηξουν"(sorry) στο συγκεκριμενο ζητημα

Τη στιγμή που υπάρχουν ανεμογεννήτριες των 1 και 2 μεγαβάτ (βέβαια είναι θηρία), είναι σαφώς υπερβολή ότι το αιολικό πάρκο είναι δήθεν μεγαλύτερο από το χωριό το οποίο επαρκεί να ηλεκτροδοτήσει. Τώρα για την υποβάθμιση του αισθητικού περιβάλλοντος... φυσικά με αυτή τη λογική δεν πρόκειται να εξαπλωθεί ποτέ η αιολική ενέργεια στη χώρα μας. Προφανώς τα αέρια του θερμοκηπίου και η καταστροφή του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων των νομών Κοζάνης-Πτολεμαΐδας δεν είναι θέματα που απασχολούν τους υπόλοιπους Έλληνες, αρκεί να βλέπουν τα κορφοβούνια τους καθαρά από 3πτέρυγους διαβόλους.

Ή οι κάτοικοι των νησιών (όπου και ο αέρας) είναι ανώτεροι από τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας?