Πυρκαγιές, Πλημμύρες, καιρικά φαινόμενα.

Εννοεις Σπυρο οτι παλι οι κακοι επιχειρηματιες ή Τουρκοι ή Αμερικανοι ή Παλαιστινιοι ή Εβραιοι ή οι μεταναστες φταινε για τις φωτιές ο απλός λαός * (κυβερνήσεις 50 χρονων) πάλι ξεπλένεται και αθωώνεται ουτε τα παρανομα σπιτια, ουτε οι γεματες πουσι αυλες , ούτε η εγκληματική ρυμοτομία ούτε ενα κρατος που ντρεπεται για την ιστορια του (βλ ρημαγμένα τεως Βασιλικα κτηματα) που σε αλλη χωρα πο την μεταπολιτευση θα ηταν πηγη εισοδηματος
ειχαμε υπολογισει με φιλο οτι το κρατος εχει χασει πανω απο 10.000.000.000 ευρω απο την μη εκμεταλευση τους.....
Τα δάση δεν προστατεύονται μόνον με Canadair και Beriev Be-200 (εγω προσωπικα θα θυσιαζα ενα rafal για 3 περιπου Beriev Be-20) τα δαση προστατευονται με κινησεις αδιανοητες για Ελλαδα
ζωνες πυροπροστασιας, ζωνες με δεντρα βραδυκαυστα, ζωνες με γκαζον και γρασιδι που αυτοματα γινονται διελευση πυροσβεστικων οχηματων με παρκα αναψυχης με αδειες να γινουν σπιτια μεσα στο δασος με απαραιτητους δρομους , σωστη ρυμοτομια
Εδώ ρίχνουμε ενα αναθεμα σε επιχειρηματίες και εξωτερικούς δακτύλους και τελειώσαμε

*Βαρεθηκα να μεσουρανει η ατακα ο λαος στο απυροβλητο. ενα μοτο που το πληρώνουμε καθε μερα και πιο πολυ ..Εχουμε τους πολιτικους που μας αξιζουν, εχουμε κανει την χωρα καθ εικόνα και καθ ομοιωσιν μας οπου γυρισεις το ματι σου βλεπεις μια απιστευτη αρπακολα
παραβιασεις φαναριων, κοκκινων σηματοδοτων, παραβιασεις ΛΕΑ , 5 στους 10 με ενα κινητο στο χερι την ωρα που οδηγουν ολα εις το ονομα "ρε φιλε την δουλεια μου κανω τρεχω να προλαβω και σε γραφω στα αρχιδια μου"
Εξω απο το σπιτι μας και στο γυρω τετραγωνο υπαρχουν 100 πορτοκαλιες νεραντζιες αλανιαρες Δημοσιες....
ξερεις ποσοι δημοκρατες αριστεροι δεξιοι ακροδεξιοι ευρωλιγουριδες ευρωμενουμε ,ευρωφευγουμε ,ΛΟΑΤΚΙ ,GAY Parade ,μεταναστες ,ΚΚΕτζηδες ΚΚΕ ΜΛ ΜΛ ΚΚΕ , Βαρουφακικοι , βγηκαν αυτες τις μερες και ποτισαν τα ερημα δεντρακια ...... Διοτι Σπυρο εμεις δεν ειμαστε για τετοια εμεις θελουμε μεγαλεια ρε συ και πανασταση που θα κανουν αλλοι
Στα 100 δεντρα 2 ατομα βγηκαν δυο γιαγιαδες και ποτισαν τα δικα τους
πoσοστο; Ουτε ο Μαδουρο στα νιατα του
Έχεις συμμετάσχει σε κατάσβεση πυρκαγιάς; Εγω το έχω κάνει..Παλεύαμε με ένα πηγάδι που υπήρχε σε μια αυλή .Αν δεν υπήρχε το πηγάδι θα είχε καεί το σπίτι..Και όχι μόνο το σπίτι ...Και δεν ήταν δικό μου το σπίτι..

Αλλά όταν δεν ανανεώνεις 5000 εποχικούς πυροσβέστες για να νομιμοποιήσεις 4400 παπάδες,αυτά θα συμβαίνουν.
Και ναι...Αντί για το Ραφαλ παίρνεις μια πεντάδα από τα άλλα..
Τώρα τα υπόλοιπα που γράφεις δεν τα καταλαβαίνω ..Δεν κατάλαβα δλδ τι το μη κατανοητό είδες στο άρθρο.
Αλλά δεν έχει σημασία τι καταλαβαίνω εγώ..Σημασία έχει τι γίνεται κάθε χρόνο.

Τα περισσοτερα απο αυτα που αφησαν ελευθερα γιατι δεν προλαβαιναν στον ΙΟΒ να τα φορτωσουν ( να ειναι καλα η αστυνομια που δεν αφηνε τα φορτηγα να πανε οταν ακομα η φωτια ηταν εκτος της πλατείας ) βρέθηκαν. Καποια έχουν μικροεγκαυματα . Νομίζω ένα ακόμα ψάχνουν

Πάλι καλά, ευτυχώς. Θα ήταν μεγάλο κρίμα να χάνονταν ανήμπορα μέσα στη φωτιά.

Μακάρι να βρεθεί και αυτό το ένα.

Και όχι..Να μην γίνει κανένα σπίτι μέσα στο δάσος..Κάθε φορά που καίγεται ένα δάσος δεν πρέπει κανένας να απλώνει το κουλό του για να φτιάξει το οτιδήποτε..
Ούτε τσιμεντόλιθος όρθιος δεν πρέπει να μπαίνει ...Μόνο αναδάσωση.
Ποιός έχει τα κότσια να το πράξει;

Για να δούμε ποιός θα έχει τα κότσια να αλλάξει το νόμο.
Ποιός θα κάνει την αρχή και θα ρίξει δεκαπέντε χρονάκια χωρίς αναστολή στους αλήτες που πληρώνονται για να καίνε τα δάση;
Να το σκέφτονται δίπλα και τριπλά.

Last edited:
  • Like
Reactions: Larry
Για να δούμε ποιός θα έχει τα κότσια να αλλάξει το νόμο.

Σπυρο δεν ενημερωνεσαι σωστα.

Αλλαζει ο νομος και πλεον θα ειναι κακουργημα ο εμπρησμος.

Σπυρο δεν ενημερωνεσαι σωστα.

Αλλαζει ο νομος και πλεον θα ειναι κακουργημα ο εμπρησμος.

Καλά και η ανθρωποκτονία κακούργημα είναι και αν δηλώσεις "εν βρασμώ" κάθεσαι μέσα 4 χρονάκια.
Εγώ λέω για 15 ακατεβατα.

Δεν νομιζω οτι εισαι ικανοποιημενος με τιποτα μαλλον.

Και επειδη το νημα το ανοιξα για συγκεκριμενη θεματολογια θα σε παρακαλεσω να μην το κανουμε εναν αχταρμα διαμαρτυριας "επι παντος".

Τις ξερουμε τις αποψες σου δεν χρειαζεται επαναληψη οπου βρεθει ευκαιρια.

Δεν νομιζω οτι εισαι ικανοποιημενος με τιποτα μαλλον.

Και επειδη το νημα το ανοιξα για συγκεκριμενη θεματολογια θα σε παρακαλεσω να μην το κανουμε εναν αχταρμα διαμαρτυριας "επι παντος".

Τις ξερουμε τις αποψες σου δεν χρειαζεται επαναληψη οπου βρεθει ευκαιρια.
Γιατί το άνοιξες το νήμα;
610956083b00007891ecdd97.jpg

Δηλαδή να καιγεται η Βαρυμπομπη ενας απο τους μεγαλυτερους πνευμονες που εχουν μεινει στην Αττικη και με κινδυνο να αρπαξει ολη η Παρνηθα και να εχεις τον δημοσιογραφο να ρωταει αν κινδυνευει το βασιλικο κτημα .

Θεε μου τι χωρα ειναι αυτη ?
Απ' ότι βλέπω με διαμαρτυρία το ξεκίνησες το νήμα.
Καλά σε αφήνω να γράψεις ότι θέλεις..Νήμα σου είναι άλλωστε. :)

Σπύρο χρειάζεται σωστή ρυμοτομία παιζει να ειμαστε πρωτη απο τις αναπτυγμενες χωρες και σιγουρα πρωτη στην Ευρωπη ολακερη που πρώτα χτίζουμε και μετα ρυμοτομούμε
Στον Καναδα και στην Αμερικη που γνωριζεις και εσυ πρωτα μπαινει στο σχεδιο ενα κομματι γης και μετα
Φτιαχνουν δρομους πλατειες ομβρια νερο φως τηλεφωνο shopping plaza αστυνομια πυροσβεστικη κοκ και μετα χτιζεις με ευλαβεια και σεβασμο με μια απλη αδεια
εδω θελεις την βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας σε χαρτια με 100αδες αποτρεπτικους νομους που ακουσον ακουσον οι ιδιες οι πολεοδομιες σου λενε πως να τους καταπατησεις ξερεις γιατι ; Γιατι εχει ψηφους για τους πολιτικους και μπαγικοκο για τους υπαλληλους
Σε διπλανο μας δρομο εδω στην Αγια Παρασκευη πριν δυο χρονια ανοιξαν τον δρομο για να περασουν γιγαντοσωληνες ομβριων τους εβαλαν τον εκλεισαν και ολα καλα...Απο τοτε εχει ανοιχθει αλλες 4 φορες για αεριο ΟΤΕ VODAFONE κοκ Μα κανενας δεν σκεφτηκε να συντονιστουν; Παιδια ανοιγουμε λαγουμ θελετε μια αναμονη για μελλοντικες εργασιες
Τραγικο προβλημα στην Ελλαδα ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ αυτα εγινα στο ΜΑΤΙ τα ιδια και στην Βαρυμπομπη που αν φυσαγε 8 μποφορ θα καιγοντουσαν και τα φυλακτρα των ευζωνων στο Συνταγμα και θα μετρουσαμε 1000δες νεκρους

Σπύρο χρειάζεται σωστή ρυμοτομία παιζει να ειμαστε πρωτη απο τις αναπτυγμενες χωρες και σιγουρα πρωτη στην Ευρωπη ολακερη που πρώτα χτίζουμε και μετα ρυμοτομούμε
Στον Καναδα και στην Αμερικη που γνωριζεις και εσυ πρωτα μπαινει στο σχεδιο ενα κομματι γης και μετα
Φτιαχνουν δρομους πλατειες ομβρια νερο φως τηλεφωνο shopping plaza αστυνομια πυροσβεστικη κοκ και μετα χτιζεις με ευλαβεια και σεβασμο με μια απλη αδεια
εδω θελεις την βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας σε χαρτια με 100αδες αποτρεπτικους νομους που ακουσον ακουσον οι ιδιες οι πολεοδομιες σου λενε πως να τους καταπατησεις ξερεις γιατι ; Γιατι εχει ψηφους για τους πολιτικους και μπαγικοκο για τους υπαλληλους
Σε διπλανο μας δρομο εδω στην Αγια Παρασκευη πριν δυο χρονια ανοιξαν τον δρομο για να περασουν γιγαντοσωληνες ομβριων τους εβαλαν τον εκλεισαν και ολα καλα...Απο τοτε εχει ανοιχθει αλλες 4 φορες για αεριο ΟΤΕ VODAFONE κοκ Μα κανενας δεν σκεφτηκε να συντονιστουν; Παιδια ανοιγουμε λαγουμ θελετε μια αναμονη για μελλοντικες εργασιες
Τραγικο προβλημα στην Ελλαδα ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ αυτα εγινα στο ΜΑΤΙ τα ιδια και στην Βαρυμπομπη που αν φυσαγε 8 μποφορ θα καιγοντουσαν και τα φυλακτρα των ευζωνων στο Συνταγμα και θα μετρουσαμε 1000δες νεκρους
Πρόσφατα έστρωσαν με πίσσα έναν κεντρικό ταλαιπωρημένο δρόμο στην Καλαμάτα και κάλυψαν πλήρως τα φρεάτια..Και έχουμε 2021.
Για ποιόν συντονισμό ψάχνεις και για ποια ρυμοτομία μου λες;
Μιλάμε για βασικά πράγματα.
Από το τι πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι μέχρι το τι κάνουν ,υπάρχει χάος.

Το σημαντικοτερο προβλημα ειναι οτι οι κυριες γραμμες ηλεκτροδοτησης επρεπε να εχουν γινει υπογειες εδω και δεκαετιες. Καθε χρονο τα ιδια.

Απο οτι φαινεται με πρωτη ματια και στην Βαρυμπομπη απο υποσταθμο που εσκασε ξεκινησε.

Το σημαντικοτερο προβλημα ειναι οτι οι κυριες γραμμες ηλεκτροδοτησης επρεπε να εχουν γινει υπογειες εδω και δεκαετιες. Καθε χρονο τα ιδια.

Απο οτι φαινεται με πρωτη ματια και στην Βαρυμπομπη απο υποσταθμο που εσκασε ξεκινησε.
Nαθ, δεν υπάρχει περίπτωση να παραδεχθεί ΠΟΤΕ η ΔΕΗ ότι είναι υπεύθυνη για πυρκαγιά. Κι ας είσαι μπροστά, κι ας τραβάς βίντεο/φωτο το γεγονός την ώρα που συμβαίνει, ακόμη κι αν σβήνεις μικρή φωτιά που ξέσπασε κάτω από κολώνα.
Κι ας το ΄χει ο κόσμος τούμπανο!

• Like
Reactions: Sonus Naturalis
Ο Μελισσοκόμος που δήθεν έβαλε και την φωτιά στην Σταμάτα πριν λίγες μέρες θα φταίει λογικά :D

Πάντως, εάν είχε μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη περιοχή που ξεκίνησε η πυρκαγιά και έσκασαν λόγω των ακραίων θερμοκρασιών, πολύ εύκολα γίνεται το κακό με το λάδι στο εσωτερικό τους.
Εάν δεν έχουν σχέση βέβαια, εύκολα θα το αποδείξουν, έστω πως δεν υπάρχουν στη περιοχή τέτοιοι μετασχηματιστές.

Δυστυχώς πάντως, με τις εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες, δεν θέλει πολύ για να ξεκινήσει μια φωτιά.

Παιδιά, τι πρόβλεψη και σχέδιο λέμε τώρα, δυστυχώς αυτά έχουν γίνει καθημερινότητα ακόμα και σε εξαιρετικά οργανωμένες κοινωνίες (πχ California), με απεριόριστα resources, και αυστηρούς νόμους, πράγματα δηλαδή μη συγκρίσιμα με τα δικά μας δεδομένα.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η κλιματική αλλαγή όχι μόνο είναι πραγματικότατη, αλλά και το ότι η επιστήμη απέτυχε να εκλαϊκεύσει τη σοβαρότητά της. Καθόμαστε και συζητάμε για τον μισό βαθμό αύξησης της θερμοκρασίας ξεχνώντας ότι αυτός ο μισός βαθμός είναι μέσος όρος, και δεν καλύπτει το τεράστιο variance, με θερμοκρασίες που μπορούν να φτάνουν τους 47-48 βαθμούς σε μέρη που παλιότερα οι 40 θεωρούνταν καύσωνας.

Κατά τα άλλα, παρακαλώ να παραμένουμε κόσμιοι, ειδικά την ώρα που συμβαίνουν όσα συμβαίνουν, και ας αφήσουμε τα εύκολα συμπεράσματα για πιο ήρεμες ώρες.

• Like
Reactions: Kosh
Ειναι δυνατόν περιμετρικά των μετασχηματιστων να μην εχει καθαριστει το εδαφος σε ακτινα 100 μετρων; Ποσα δεντρα θα εκοβαν 5.000 ; Καηκαν μονον σημερα 1000.0000
η Ελλαδα μας παντα ακριβη στα πίτουρα.....

Εκκενώθηκαν τα χωριά περιμετρικά του χωριού μου..Η φωτιά έχει κάψει όλο το βουνό,κάποια σπίτια σε δύο χωριά και συνεχίζει ανενόχλητη το έργο της..Ήρθε ένα ελικόπτερο σε κάποια φάση,πέταξε ένα κουβά νερό και αυτό ήταν.
Αν τα κάψει όλα θα σταματήσει.
Είμαι αισιόδοξος.
ΥΓ..Πήγα και πήρα τη μάνα μου γιατί δεν είχε φως και νερό..Αύριο που θα επιστρέψουμε αν είμαστε τυχεροί θα βρούμε σπίτι.
ΥΓ..Άνω Μεσσηνία όλο αυτό.