Q Acoustics σειρά 2000 : εντυπώσεις μετά την αγορά

Με μια μικρή τροποποίηση,βάζεις 2 γωνίες με ράφι(για κάθε ηχείο) και λαστιχάκια είτε πάνω στο ράφι είτε στην βάση των ηχείων.

Να υπενθυμίσω και γω ότι ο κατασκευαστης προτείνει 20cm απόσταση από τοίχους. Ακόμα και με την αφρώδη τάπα τουσ δεν ξέρω αν θα είχες το καλύτερο αποτέλεσμα κρεμώντας τα.

Βασική προυπόθεση,το τουίτερ να βρίσκεται νοητά,στο ύψος τ'αυτιού.Με το κρέμασμα των ηχείωνπάνε περίπατο οι σωστές ακροάσεις.

λοιπόν, εχω σχεδόν έτοιμη την πατέντα χρησιμοποιώντας αυτές τις βάσεις τις vogels

http://www.skroutz.gr/s/2294281/Vogel-s-VLB-500.html

περιμένω τις μεταλλικές γωνιές που θα μου φτιάξει ο Che...ΤΕΛΕΙΩΝΕ!

ps. σήμερα είχε μουσική ακρόαση ... τα ηχεία είναι πολύ καλύτερα απότι φανταζόμουνα και απότι δείχνει ο όγκος του!

thanks!!

ιδού η πατέντα που έγινε και βιδώθηκαν πάνω οι βάσεις τοιχου της vogels:

2013-04-17_20-59-36.jpg

συνολικό κόστος 30 . Επόμηνο βήμα ,καναλάκια...

ps. δεν είναι και η πιο σταθερή βάση που υπάρχει, αλλα για τα λεφτά της does the job!

Μιχάλη είναι για 5 κιλά σύμφωνα με τα specs... Τα ηχεία είναι 3.5 οπότε αρκετά safe ακούγεται.

τι συχνότητα αποκοπής να βάλω για το sub? το YPAO μου έβαλε 160hz, αλλα νομίζω οτι θα μου λερώνει λίγο τα χαμηλά...ίσως 120hz να ειναι πιο σωστο?

Δοκίμασε απο 80 έως 120 Σάκη. Όπου σου ακούγεται καλύτερα.
Όσο πιο ψηλά τόσο πιο άνετος ο ενισχυτής βέβαια, αλλα δεν είναι και δύσκολο φορτίο τα Q.

καλοτάξιδα και καλοάκουστα επι την ευκαιρία.

ps Aπο προσωπική εμπειρία... μη δίνεις και πολύ σημασία στο ypao. βγάλε και τα ΕQ και υπόλοιπα παραφερνάλια έξω και παίξε αρκετά με crossover και αποστάσεις των ηχείων (δεν είναι ανάγκη να βάλεις τις πραγματικές...

Δοκίμασε απο 80 έως 120 Σάκη. Όπου σου ακούγεται καλύτερα.
Όσο πιο ψηλά τόσο πιο άνετος ο ενισχυτής βέβαια, αλλα δεν είναι και δύσκολο φορτίο τα Q.

καλοτάξιδα και καλοάκουστα επι την ευκαιρία.

ps Aπο προσωπική εμπειρία... μη δίνεις και πολύ σημασία στο ypao. βγάλε και τα ΕQ και υπόλοιπα παραφερνάλια έξω και παίξε αρκετά με crossover και αποστάσεις των ηχείων (δεν είναι ανάγκη να βάλεις τις πραγματικές...

ευχαριστώ! :D με τα ηχειάκια εχω μείνει ενθουσιασμένος μέχρι τώρα και φαίνεται οτι έχουν γίνει κολληταρια με τον yamaha που ταίριαξαν μια χαρά.

όσον αφορά το YPAO θα έλεγα οτι έμεινα ενθουσιασμένος απο την δουλειά του... βρήκε όλες τις αποστάσεις σωστα και με το EQ που έκανε τα ηχεία να ακούγονται σαν να ...ξεμπούκωσαν. Τα μεσαία έχουν γίνει λιγο πιο λαμπρά, οι φωνές είναι πιο σωστές και καθαρές...σαν να έχει φυγει μια κουρτίνα απο μπροστα. Ακουσα αρκετά κομμάτια και καθώς έπαιζαν ενεργοποιούσα / απενεργοποιούσα το EQ . Σε κάθε περίπτωση μου άρεσε καλυτερα ο ήχος με το EQ! Αντίστοιχη βελτίωση είδα και σε 5.1 όπου έπαιξαν πιο αέρινα και πιο "δεμένα".

Τι να πω, ίσως μου έκατσε! Όμως πιστεύω οτι σημασία παίζει και το στήσιμο. Το μικρόφωνο το έστησα πάνω σε τρίποδακι στην θέση ακρόασης και στο δωμάτιο επικρατούσε απόλυτη ησυχία.

άμα σου άρεσε, ούτε λόγος! χρησιμοποίησέ το...

προσωπικά έχω κάνει με διάφορους yam και σε διαφορετικούς χώρους αυτόματη ισοστάθμιση και δεν...

μπορεί και να φταίω εγώ, βέβαια... :-)

:ernaehrung004:

χθες άκουσα ενα ελαφρύ hum ...ψάχνοντας να δω απο που έρχεται, εντόπισα το sub. Το ανοιγόκλεισα, εβγαλα και τα καλώδια ,τα έβαλα πάλι πάνω και σταμάτησε.

όμως, παρατήρησα οτι όταν μένει με μόνο το ρεύμα πάνω ,τότε εχει παλι ενα ελαφρύ humming το οποίο μειώνεται όταν χαμηλώνω το level. Το έβγαλα απο το πολύμπριζο ,το άφησα μόνο του στο ρεύμα αλλα δεν είχε καμια διαφορα.
Οταν συνδέω το line-in με τον avr τότε σταματάει.

μπορεί κάποιος με το ίδιο sub (2070) να μου πει αν στο δικό του συμβαίνει αυτό η να καλέσω service?