Q80T ή Q90T (Samsung QLED 2020)

psideras

New member
18 April 2013
94
Είμαι σε διαδικασία έρευνας αγοράς και θέλω τη συμβουλή σας. Έχω βάλει στο μάτι την Samsung Q80T και θέλω να ρωτήσω αν αξίζει να ανέβω στην Q90T. Αν κάποιος γνωρίζει ποιες οι διάφορες σε πάνελ και γενικότερα ό,τι δεν φαίνεται στα φανερά χαρακτηριστικά τους. Ο καλύτερος ήχος που αναφέρουν δεν είναι κριτήριο για μένα.
Πιθανό μέγεθος 65”

Ευχαριστώ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Η 65" Q90Τ στοιχίζει περίπου όσο μια 65" OLED, ενώ δεν είναι το φετινό κορυφαίο (ευρωπαϊκό) μοντέλο της Samsung, με 4Κ ανάλυση, αφού φαίνεται πως το αντίστοιχο περσινό μοντέλο είναι η Q80R...

https://avclub.gr/forum/showthread....p-2020?p=1058452510&viewfull=1#post1058452510

Συνεπώς, αν η απόσταση είναι περίπου στα τρία μέτρα και είναι επιθυμητή η καλύτερη δυνατή εικόνα, πας σε 65" OLED. Εναλλακτικά, σε μια -σαφώς, πιο οικονομική- LCD όπως η Sony XG9505 ή κάποιαν περσινή Samsung.

Αρκεί να βρεις πλέον περσινές Samsung.....

Sent from my iPad using Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Γενικά είμαι κατά της αγοράς περσινών μοντέλων για διάφορους λόγους και φοβάμαι λίγο το burn-in των oled.

Οι φετινές Sony lcd έχουν εφάμιλλη ποιότητα εικόνας με Samsung QLED; Απλά ρωτάω, δε γνωρίζω καθόλου από Sony

Το έχω δει ότι η Samsung έχει υποβιβάσει τα φετινά μοντέλα αλλά όπως είπα κοιτάζω μόνο 2020.

Μεταξύ των δυο Q γνωρίζουμε καθόλου επιμέρους διάφορες (διάταξη led, local dimming κτλ);

Re: Απάντηση: Q80T ή Q90T (Samsung QLED 2020)

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές. Γενικά είμαι κατά της αγοράς περσινών μοντέλων για διάφορους λόγους και φοβάμαι λίγο το burn-in των oled.

Οι φετινές Sony lcd έχουν εφάμιλλη ποιότητα εικόνας με Samsung QLED; Απλά ρωτάω, δε γνωρίζω καθόλου από Sony

Το έχω δει ότι η Samsung έχει υποβιβάσει τα φετινά μοντέλα αλλά όπως είπα κοιτάζω μόνο 2020.

Μεταξύ των δυο Q γνωρίζουμε καθόλου επιμέρους διάφορες (διάταξη led, local dimming κτλ);

Παλιά πάνω από την Q9 δεν υπήρχε τίποτα και ήταν όντως το κορυφαίο μοντέλο. Σιγά σιγά όμως άρχιζε να βγάζει νέα μοντέλα από πάνω (8Κ). Έτσι η πρώτη θέση έγινει δεύτερη..και τρίτη κλπ. Δεν είναι ότι ξαφνικά στμάτησε να βγάζει ναυαρχίδες μοντέλα. Τους έδωσε άλλο όνομα. Q800, Q900
Όσο για τις τηλεoράσεις όλες οι FALD τηλεοράσεις και από sony και από samsung έχουν εφάμιλη ποιότητα εικόνας.
Γενικά η ποιότητα εικονας στις LCD είναι στάσιμη τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους. Μικροαλαγές γίνονται στο design, στην επίστρωση της οθονης αλλά όχι ουσιαστικές διαφορές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Q80T ή Q90T (Samsung QLED 2020)

Παλιά πάνω από την Q9 δεν υπήρχε τίποτα και ήταν όντως το κορυφαίο μοντέλο. Σιγά σιγά όμως άρχιζε να βγάζει νέα μοντέλα από πάνω (8Κ). Έτσι η πρώτη θέση έγινει δεύτερη..και τρίτη κλπ. Δεν είναι ότι ξαφνικά στμάτησε να βγάζει ναυαρχίδες μοντέλα. Τους έδωσε άλλο όνομα. Q800, Q900
Όσο για τις τηλεoράσεις όλες οι FALD τηλεοράσεις και από sony και από samsung έχουν εφάμιλη ποιότητα εικόνας.
Γενικά η ποιότητα εικονας στις LCD είναι στάσιμη τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους. Μικροαλαγές γίνονται στο design, στην επίστρωση της οθονης αλλά όχι ουσιαστικές διαφορές.

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες

Ευχαριστώ πολύ! Θα το διαβάσω...

Το άρθρο από μόνο του με άγχωσε περισσότερο

Απ ότι καταλαβαίνω πάντως το φαινόμενο δεν πρέπει να απασχολεί σχεδόν καθόλου σε αυτές τις γενιές OLED

Επειδή διαβάζω ότι η Q90r είναι σχεδόν ίδια με την φετινή 90T, θα μπορέσουμε να την βρούμε στο bf ή θα έχει εξαντληθεί ;;

Η Q90R έχει ήδη εξαντληθεί (ίσως κάπου να έχουν ξεμείνει μερικά κομμάτια)
H Q90T πιθανότατα να είναι και πιο φτηνή. Άλλωστε έχει ίδια εικόνα με την Q90R σύμφωνα με το rtings.com

Δεν υποτίθεται πως είναι εφάμιλλη με περσινή q80 ;;

Η ευρωπαϊκή Q90T αντιστοιχεί με την ευρωπαϊκή Q80R. Η Q95T -το πιο ακριβό μοντέλο με 4Κ ανάλυση- πρακτικά είναι ίδια με την Q90T. Σε κάθε περίπτωση, ασύμφορη αγορά και υποδεέστερη από OLED.

Καλησπέρα στην παρέα, η q90r τείνει να εξαφανιστεί από τα μεγάλα καταστήματα, για bf περιμένει κάποιος που δεν επείγεται την πτώση τιμής των q90t ή q95t που λειτουργούν σχεδόν παμονοιότυπα με την q90r αν και διαθέτουν λιγότερες ζώνες ld. Στο κατάστημα Κωτσόβολος του Πύργου Ηλείας υπάρχει , πάντως, διαθέσιμο ένα τελευταίο σφραγισμένο κομμάτι 65 q90r , με τρέχουσα τιμή 2249 και επιστροφή 20% με κάρτες Εθνικής. Το ίδιο κομμάτι είχε φτάσει στα 1750 μετρητά προσφορά καταστήματος τις προάλλες, για όποιον ενδιαφέρεται και είναι ικανός στα παζάρια...!! Καλές αγορές.

Η ευρωπαϊκή Q90T αντιστοιχεί με την ευρωπαϊκή Q80R. Η Q95T -το πιο ακριβό μοντέλο με 4Κ ανάλυση- πρακτικά είναι ίδια με την Q90T. Σε κάθε περίπτωση, ασύμφορη αγορά και υποδεέστερη από OLED.

QE Q90T με την QE Q95T η διαφορά είναι στο one connect box.
QE Q90T με την QE Q95T έιναι μια βελτιωμένη εκδοχή με περισσότερες ζώνες της QE Q85R.
Η QE Q80R είχε τις μισές ζώνες της QE Q85R.

Αυτή τη στιγμή η Q90T στις 65” με την επιστροφή φτάνει να κοστίζει περίπου 1600
Εξακολουθεί να είναι ασύμφορη;
Λέτε να πέσει κι άλλο από Σεπτέμβρη και όσο πλησιάζουμε γιορτές;

Ο μόνος λόγος που επιμένω σε Samsung είναι πως τόσα χρόνια έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος με μια F6500. Κατά τ άλλα δεν έχω κανένα άλλο όφελος.

Θα πέσει ακόμα γιατι μόλις βγήκε. Θα ήταν παράξενο η πιο χαμηλή τιμή να είναι στους πρώτους μήνες της κυκλοφορίας της.

QE Q90T με την QE Q95T η διαφορά είναι στο one connect box.
QE Q90T με την QE Q95T έιναι μια βελτιωμένη εκδοχή με περισσότερες ζώνες της QE Q85R.
Η QE Q80R είχε τις μισές ζώνες της QE Q85R.

Ωραία, πιο ξεκάθαρα.

Αυτή τη στιγμή η Q90T στις 65” με την επιστροφή φτάνει να κοστίζει περίπου 1600
Εξακολουθεί να είναι ασύμφορη;

Όχι, 1600 ευρώ (έστω και έμμεσα) είναι καλή τιμή. Πιο πάνω πλησιάζει τιμές για 65" OLED, ενώ υπάρχουν αξιόλογες 65" LCD με (πολύ) λιγότερα.

Ωραία, πιο ξεκάθαρα.

Όχι, 1600 ευρώ (έστω και έμμεσα) είναι καλή τιμή. Πιο πάνω πλησιάζει τιμές για 65" OLED, ενώ υπάρχουν αξιόλογες 65" LCD με (πολύ) λιγότερα.

Στα 1000 ευρώ που τρέχει η προσφορα στο media markt vs LG CX στα 1700 αξίζει η υπερβάσει σε OLED?

Η q90t είναι ποιο φωτεινη απο την q80t. Βασικά τα φετινά μοντέλα είναι ενα μοντέλο πίσω απο τα περσινά σε ποιοτητα