Qnap Limited speed download?

17 June 2006
26,016
Αθήνα
Εχω ένα Qnap NAS και το έχω στο δίκτυο με gigabit switcher. Η μεταφορά αρχείων μεταξύ PC-NAS γίνεται μια χαρά στα 105-107mb/s αρα η σύνδεση είναι gigabit.Εχω 1000άρα οπτική. Στο κατέβασμα με link που έχει παραχθεί από το real-debrid (άρα απεριόριστη ταχύτητα) βλέπω στο download station ότι η ταχύτητα τερματίζει στα 31-32mb/s . Eχω σετάρει real debrid credentials στο NAS αλλά και χωρίς credentials πάλι την ίδια ταχύτητα πιάνει. Στην ουσία επειδή το link είναι του real-debrid χρησιμοποιεί τα credentials του real-debrid account μου.
Το ίδιο Link κατευθείαν από το PC τελικιάζει την γραμμή μου στα 100mb/s.

Λογικά δεν φταίει η τοπική καλωδίωση αφού μεταξύ pc και nas η επικοινωνία δείχνει ότι είναι gbit.

Εχει κάποιος Qnap να με βοηθήσει αν φταίει κανά τσεκάκι; Εννοείται δεν υπάρχει κανένα bandwidth limit στο Download station.
Δοκίμασα και τα δύο lan ports του NAS. Τα ίδια ακριβώς.

Το QNAP σηκώνει πολλαπλά connections στο download;

Από το PC σου πήγαινε πήγαινε στο παρακάτω:

Τι ταχύτητα βλέπεις;
Έχει διαφορά μεταξύ των single/multi connection δοκιμών;

Δεν φταίει κανένα real debrid link . Το NAS τερματίζει στα 31.5mb/s
Για να τσεκάρεις την ταχύτητα που βγαίνει στο internet μπαίνεις στο NAS με SSH και τρέχεις αυτή την εντολή:
wget -4 -O /dev/null http://speedtest.serverius.net/files/1000mb.bin

Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί.

Capture.PNG

Το QNAP σηκώνει πολλαπλά connections στο download;

Από το PC σου πήγαινε πήγαινε στο παρακάτω:

Τι ταχύτητα βλέπεις;
Έχει διαφορά μεταξύ των single/multi connection δοκιμών;

Το έχω κάνει. Πολύ μικρή διαφορά και βέβαια καμιά σχέση με τα 30-32 που φρενάρει το NAS. Αν είχα πρόβλημα εκεί, θα το είχα και στο downloading μέσω PC.

Capture1.PNG

Το έχω κάνει. Πολύ μικρή διαφορά και βέβαια καμιά σχέση με τα 30-32 που φρενάρει το NAS. Αν είχα πρόβλημα εκεί, θα το είχα και στο downloading μέσω PC.

View attachment 260304

Δεν θέλω να σε συγχύσω αλλά δεν το λες καταπληκτικό αποτέλεσμα.
Μόνο στη cloudflare (Αθήνα) με multi connections τα πάει ικανοποιητικά.

Αν στο amsterdam πιάνει 580, σε άλλα destinations θα πηγαίνει χειρότερα.

Μέχρι 30 πάει. Δεν ξέρω αν είναι πολλά ή λίγα.

View attachment 260305

Τα 30 είναι μια χαρά πολλά, το θέμα είναι πως πρόκειται για το σύνολο των connections που μπορεί να ανοίξει το QNAP. Δεν ξέρω εάν σπάει το ένα download σε πολλά connections.

Δεν πάμε και τόσο καλά :D

Μου κάνει νερά τον τελευταίο καιρό εδώ, αλλά δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ.

(από PC, 10αρα κάρτα, στο 10αρι του Asus)

Screenshot 2025-11-02 at 00-13-58 Real-Debrid Speedtest.png

Δεν πάμε και τόσο καλά :D

Μου κάνει νερά τον τελευταίο καιρό εδώ, αλλά δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ.

(από PC, 10αρα κάρτα, στο 10αρι του Asus)

View attachment 260310

Αυτό είναι στα όρια του χαλασμένου.
Με ΟΤΕ το μόνο που είναι σε εμένα κάτω από Gbit είναι το RBX single.

Δεν εμπιστεύεται το certificate, κλασσική περίπτωση linux.
Μπορείς να δοκιμάσεις και με http απλό, λειτουργεί: http://ath.download.datapacket.com/10000mb.bin

Welcome to the party 😁

Το NAS δεν βλέπει αν είναι Αθήνα, Άμστερνταμ ή Νέα Ζηλανδία ο server. Με wget ανοίγεις ένα thread στο download, όπου εκεί βλέπεις πραγματικά τι κάνει η σύνδεση.
Εάν άνοιγε περισσότερα threads, πιθανότατα θα έβλεπες μεγαλύτερες ταχύτητες.

Υπάρχουν χίλιοι-δυο παράγοντες που παίζουν ρόλο στη ταχύτητα που εν τέλει λαμβάνεις. Σε μισή γραμμή, κυρίως έχει να κάνει με το διεθνές του παρόχου.

Εχω ένα Qnap NAS και το έχω στο δίκτυο με gigabit switcher. Η μεταφορά αρχείων μεταξύ PC-NAS γίνεται μια χαρά στα 105-107mb/s αρα η σύνδεση είναι gigabit.Εχω 1000άρα οπτική. Στο κατέβασμα με link που έχει παραχθεί από το real-debrid (άρα απεριόριστη ταχύτητα) βλέπω στο download station ότι η ταχύτητα τερματίζει στα 31-32mb/s . Eχω σετάρει real debrid credentials στο NAS αλλά και χωρίς credentials πάλι την ίδια ταχύτητα πιάνει. Στην ουσία επειδή το link είναι του real-debrid χρησιμοποιεί τα credentials του real-debrid account μου.
Το ίδιο Link κατευθείαν από το PC τελικιάζει την γραμμή μου στα 100mb/s.

Λογικά δεν φταίει η τοπική καλωδίωση αφού μεταξύ pc και nas η επικοινωνία δείχνει ότι είναι gbit.

Εχει κάποιος Qnap να με βοηθήσει αν φταίει κανά τσεκάκι; Εννοείται δεν υπάρχει κανένα bandwidth limit στο Download station.
Δοκίμασα και τα δύο lan ports του NAS. Τα ίδια ακριβώς.
ποιο switcher εχεις ειναι καλο?