QUIZ για δυνατούς λύτες

panosxgr

Supreme Member
24 June 2006
8,604
Για να σας δω λοιπόν πόσο καλοί είστε με την ενασχόλησή σας στα δορυφορικά και περαιτέρω στο οικιακό σας δίκτυο.

Λοιπόν, στο σπίτι αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Οπως μπορείτε να δείτε και μόνοι σας στο σχήμα που σας έχω φτιάξει, το ρουτερ βρίσκεται στιο γραφείο. Στο γραφείο υπάρχει ένας υπολογιστής ο οποίος είναι συνδεδεμένος την μια έξοδο ethernet του router. Ολα καλά μέχρι εδώ, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα.

Στο σπίτι έχω κάνει εγκατάσταση ώστε να δίνω δίκτυο σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού. Στη φωτογραφία βλέπετε μια διπλή πρίζα ethernet. Στις 2 υποδοχές της έχω συνδέσει 2 καλώδια ethernet που ξεκινούν από το router.
Το Νο1 καταλήγει στην κραβατοκάμαρα απευθείας πάνω στο δέκτη.
Το Νο2 καταλήγει σε ένα switcher, το οποίο δίνει με τη σειρά του 2 εξόδους σε 2 δέκτες που βρίσκονται στο καθιστικό.

Ποιο είναι το πρόβλημα??? Οταν τα έχω όλα συνδεδεμένα μαζί, δεν λειτουργούν κι ας έχω ορίσει στατικές ΙΡ σε όλες τις συσκευές. Για να λειτουργήσουν πρέπει να αποσυνδέω κάθε φορά είτε την πρίζα 1 είτε την πρίζα 2. Δηλαδή δεν μπορεί να δουλεψει ταυτόχρονα το δίκτυο της κρεβατοκάμαρας με το δίκτυο του καθιστικού.

Τι κάνω λάθος???? :damnyou: :nounder:

attachment.php

Attachments

• plan.jpg
    plan.jpg
    39.7 KB · Views: 162
Εγώ πάντως έχω λύσει το θέμα του οικιακού δικτύου βάζοντας pach panel.
Αυτό που έχεις κάνει εσύ δεν νομίζω πως μπορεί να δουλέψει ταυτόχρονα γιατί η διπλή πρίζα έχει 4 και 4 θέσεις (=8 του καλωδίου ethernet). Όμως αυτές δεν μπορεί να δουλεύουν ταυτόχρονα προς δύο διαφορετικές κατευθύνσεις.
Μάλλον θα πρέπει να πας ή σε ασύρματο ή σε pach panel/pach cords...

Κι εγώ υποπτεύομαι ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι στην πρίζα. Αυτό που λες δεν το ήξερα, για τα 4+4=8. Ετσι είναι δηλαδή τα καλώδια συνδεδεμένα από τον ηλεκτρολόγο από πίσω σε αυτή την διπλή πρίζα ethernet? Διοτί εάν ναι, όπως λες εκεί είναι σίγουρα το πρόβλημα. Αυτό το pach panel που αναφέρεις τι είναι? Μπορείς να δώσεις καμιά περισσότερη πληροφορία σε παρακαλώ?

Από την κρεβατοκάμαρα μέχρι το switch φεύγει 1 καλώδιο που όμως από την μεριά της κρεβατοκάμαρας, χωρίζει στα 2?
Αν ναι, :
Το πρόβλημα δεν είναι στην πρίζα, αλλά στο καλώδιο.
Ουσιαστικά κάνεις δουλειά και με τα 4 από τα 8 καλώδια. ΌΜΩΣ, πρέπει το καλώδιο να χωρίζει και από τα 2 άκρα. Χωρίζει στην πρίζα, όμως από την άλλη μεριά πάει 1 καλώδιο στο port του switch.

H λύση είναι, να ανοίξεις την πρίζα της κρεβατοκάμαρας και να δεις πια χρώματα πηγαίνουν σε κάθε πριζάκι. Από την μεριά του switch θα κόψεις το καλώδιο και τα το χωρίσεις στα 2, χρησιμοποιώντας τα ίδια ζευγάρια που είναι και στο δωμάτιο. Έτσι κάθε πριζάκι θα έχει δικό του port στο switch και θα παίζουν όλα κανονικά.

Αν αυτό σου φαίνετε δύσκολο, ίσως να είναι πιο εύκολο να περάσεις άλλο ένα καλώδιο και να έχει το κάθε πριζάκι το δικό του.
Βασική προϋπόθεση για να παίξει το δίκτυο, είναι η 2η πρίζα, να χρησιμοποιηθεί για την σύνδεση του router με το switch (και η πρώτη για την σύνδεση του δέκτη με το switch).

Δεν ξέρω αν τα είπα μπερδεμένα, αλλά για κάθε διευκρίνηση, εδώ είμαι :)

Λογικά πρέπει να φεύγει 1 καλώδιο από το 1 port του ρούτερ προς το 1 τζακάκι της πρίζας και άλλο ένα καλώδιο από ένα 2ο port του ρούτερ προς το 2ο τζακάκι της πρίζας για να δουλέψει...

Λογικά πρέπει να φεύγει 1 καλώδιο από το 1 port του ρούτερ προς το 1 τζακάκι της πρίζας και άλλο ένα καλώδιο από ένα 2ο port του ρούτερ προς το 2ο τζακάκι της πρίζας για να δουλέψει...

Ετσι γίνεται ακριβώς. Μίλησα απόψε με τον τεχνικό που μου έκανε την εγκατάσταση (τα καλώδια είναι περασμένα σε κανάλια μέσα από τοίχους του σπιτιού) και μου είπε ότι στο καλώδιο που πάει μάλλον στην κρεβατοκάμαρα πρέπει να κάναμε λάθος τα καλώδια στο φις. Οπότε αύριο ή μεθαύριο που θα έρθει να το δει θα σας ενημερώσω για το τι έγινε τελικά.αν το λύσαμε ή εάν χρειαζόμαστε άλλη λύση.
Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας :ernaehrung004:

Να σημειώσω ένα καλώδιο δικτύου που περιλαμβάνει τέσσερα ζεύγη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για δύο συνδέσεις δικτύου διότι κάθε σύνδεση Ethernet απαιτεί τα δύο ζεύγη μόνο και τα άλλα δύο δεν χρησιμοποιούνται.

Υπό την προϋπόθεση λοιπόν της σωστής συνδεσμολογίας στα φισάκια και στη πρίζα το ένα καλώδιο είναι σαν να έχεις δύο.

Την συγκεκριμένη εφαρμογή έχω χρησιμοποιήσει στο σπίτι μου σε δίκτυο χωρίς πρόβλημα.