Rack από MDF και σίδερο

Status
Not open for further replies.

Stergito

Μέλος Σωματείου
11 November 2006
14,530
9
Θεσσαλονίκη
Σήμερα συναρμολόγησα το πρώτο μου ρακ.

Την αρχική ιδέα μου είχε δώσει ο Δημοσθένης, αργότερα μου έδωσε κάποιες σχεδιαστικές ιδέες και ο Ντέμιαν.

Τελικά ακολούθησα μια ενδιάμεση λύση, που ήταν πιο βολική κατασκευαστικά.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα εξής:

6 σανίδες MDF 55x45 εκατοστά, πάχους 25 χιλιοστών.
6 ντίζες 14άρες γαλβανιζέ, ύψους 60 εκατοστών.
36 παξιμάδια και 36 ροδέλες (σιδερένιες).

Κάπου εδώ μπαίνει στο παιχνίδι ο Μιχάλης ο Μελίδης. Στο μαγαζί του τρυπήσαμε τα MDF και τορνίραμε τις ντίζες για να καταλήξουν σε ακίδες.

Attachments

• IMG_0217.jpg
    IMG_0217.jpg
    95.9 KB · Views: 336
Έπειτα συναρμολόγησα το ρακ, με τη βοήθεια 2 γερμανικών κλειδιών και μιας ματσόλας.
Εννοείται πως τα ράφια είναι αλφαδιασμένα.

Ιδού το τελικό αποτέλεσμα, χωρίς και με τα μηχανάκια:

Attachments

• IMG_0218.jpg
    IMG_0218.jpg
    56.8 KB · Views: 451
  • IMG_0219.jpg
    IMG_0219.jpg
    71.3 KB · Views: 461
  • IMG_0220.jpg
    IMG_0220.jpg
    66 KB · Views: 357
Last edited:
Πολύ ωραίο Στέργιο,
μερικές ερωτήσεις:
1. Πως και δεν πήρες φαλτσαρισμένο MDF;
2. Γιατί δεν το έκανες λίγο ψηλότερο για να χωράνε και τα PS Audio και το άλλο μηχάνημα που δεν αναγνωρίζω μαζί με ένα ραφάκι κάτω κάτω; Άσε που με τον ρυθμό που πηγαινοέρχονται μηχανάκια από εκεί σίγουρα θα χρειαστείς και άλλο χώρο:grinning-smiley-043
3. Πόσο στοίχησε;
4. Απο βάρος τι λέει;
5. Πότε επιτέλους θα φτιάξεις τα καλώδια ρεύματος;:flipout::flipout::flipout:
-bye-

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Ο PS Audio και το DAC του Στέργιου δεν παίζουν. Είναι "προς επιστροφή".
Από βάρος είναι ελαφρύ, αλλά σηκώνει μέχρι και ένα τόνο.
Στοίχισε περί τα 50 ευρώ.

Ελπίζω επίσης το πήγαινε-έλα να σταματήσει. Έχω ψιλοκατασταλάξει από συσκευές, μόνο το αναλογικό προβλέπεται να αλλαχτεί και μετά την ψάχνουμε για interconnects.
Από καλώδια ρεύματος, θα πάρω κάποια στιγμή να βάλω τίποτα Supra, καθώς και κανα-δυο πολύμπριζα ασφαλείας.

Άλλωστε ήδη περισσεύει ένα ράφι. Απλώς έβαλα το κασετόφωνο για αισθητικούς λόγους.

Φαλτσαρισμένο MDF; Τι 'ν' τούτο;

Last edited:
Απάντηση: Re: Rack από MDF και σίδερο

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
Φαλτσαρισμένο MDF; Τι 'ν' τούτο;

Βασικά δεν είμαι σίγουρος αν λέγεται έτσι αλλά αναφέρομαι στο στρογγυλεμένο στις άκρες καπλαμά. Συνήθως το χρησιμοποίουν οι ξυλουργοί στα πορτάκια του επίπλου (προσωπικά ξέρω κυρίως από κουζίνες αφού τέτοιες έφτιαχνα δύο καλοκαίρια:smash:)
Τα παίρνεις έτοιμα με στρογγυλεμένες άκρες στις διαστάσεις που θες και δεν τα κόβεις εσύ. Προφανώς θα ήταν και ακριβότερα από τα "απλά" που σου κόψανε εσένα, αλλά πιστεύω ότι θα ήταν και ομορφότερα;):ernaehrung004:

Άντε, μεγειές ΛΕΜΕ!!! :smash:

Υ.Γ
Πωπω, επιτέλους έγινες άνθρωπος!

Εσύ δεν είναι ανάγκη να τονίζεις συνεχώς και με κάθε ευκαιρία την διαφορετικότητά μας :grandpa:
Θα μπορούσες να πείς φερ'ειπείν όλοι στο ίδιο καζάνι... :BDGBGDB55:

Μπράβο!
Ωραίο και οικονομικό.
Μόνο σκέψου αντί για παξιμάδια πάνω να βάλεις μπουλόνια (αν τα παίρνει) για να μην υπάρχει κίνδυνος να γρατσουνίσεις τπτ.

Μπράβο πολύ ωραίο.Θα ήταν καλό όμως ανάμεσα στη μεταλλική ροδέλα και τι ράφι να βάλεις και κάποιο λάστιχο στο μέγεθος της ροδέλας.

Attachments

• DSC02552.JPG
    DSC02552.JPG
    54.8 KB · Views: 241
Πολύ ωραίο,

στο δικό μου, εκτός από πάνω -για λόγους αισθητικής-, έβαλα και μπουλόνια και από κάτω, τα οποία λόγω σφαιρικής επιφάνειας έχουν λίγο από τα χαρακτηριστικά /πλεονεκτήματα των ακίδων.....

Last edited:
Mπράβο Στέργιο.
Εγώ ακόμη περιμένω τον μαραγκό...

Bλέπω δεν έβαλες τις ντίζες στις θέσεις που τις είχε το αρχικό σχέδιο του TNT. Σίγουρα είναι πιο όμορφο έτσι αλλά τελικά προτίμησα να το κάνω "παραδοσιακό" γιατί σου αφήνει και την ελευθερία να το επεκτείνεις στο μέλλον σε double-Flexy ευκολότερα:

2flexy.jpg

Ευχαριστώ!

Αποφάσισα να αποφύγω τα λάστιχα, για να μην έχω πολλές ενδοτικότητες. Θεώρησα ότι είναι καλύτερο με 2 μόνο διαφορετικά υλικά.

Τώρα αν κάποια στιγμή χρειαστεί επέκταση ή κάτι άλλο, βλέπουμε.
Μπορεί και να πειραματιστώ με κάποιο άλλο υλικό.

Status
Not open for further replies.