Rack: Μετά το MDF, τι;

sensei_01

New member
27 April 2010
85
Χαιρετώ το forum και μπαίνω κατευθείαν στο θέμα!

Θέλω να φτιάξω ενα rack/έπιπλο για τηλεόραση και hi-fi (όχι μονο τα μηχανήματα, θα τοποθετηθούν και τα ηχεία επάνω)

Θα ακολουθήσω την φιλοσοφία του flexy rack, και συγκεκριμένα το σχέδιο ενός φίλου συνφορουμίτη.
Ακόμα πιο συγκεκριμένα, αυτό:
attachment.php

Ρώτησα για MDF αλλά μου βγαίνει ένα ποσό μεγαλύτερο απ' ότι ήθελα να δώσω. Βρήκα MDF με καπλαμά 15 ευρώ/τ.μ. αλλά πρέπει να υπολογίσουμε έξτρα την επένδυση που πρέπει να γίνει στην "προσοψη" των ραφιών και κυρίως τον λουστραδόρο. Ξεφεύγει λίγο το πράγμα.

Σκεφτόμουν λοιπόν για υποκατάστατο του MDF να πάω σε μελαμίνη (που είναι και έτοιμη, ούτε καπλαμά-ούτε λουστρο κτλ)

Είναι όμως καλή λύση; Πιστεύετε θα έχω προβλήματα σε αντοχή βάρους, επηρρεασμό στον ήχο ή οτιδήποτε άλλο;

Ευχαριστώ!

Καλησπέρα.
Αν θες να κάνει πραγματική δουλειά το ρακ, πέρα από τι υλικό θα επιλέξεις, ΜΗΝ βάλεις τα ηχεία μαζί με τα μηχανήματα στο ρακ!!!
Ειδικά με τις πηγές(cd player-pc-πικαπ ή ότι άλλο έχεις) θα περνάνε οι κραδασμοί από τα ηχεία στα μηχανήματα με αρνητική επίδραση στον ήχο σου!

Προβλήματα αντοχής δεν νομίζω να 'χεις(εκτος αν σκοπεύεις να το γεμίσεις με Krell και CAV :p). Εχω φτιάξει το TNT flexy με φύλλα μελαμίνης από το Praktiker και δεν εχω προβλήματα αντοχής ή σταθερότητας ακόμα και στο πικάπ που καθεται στο πάνω ράφι.

Καλησπέρα.
Αν θες να κάνει πραγματική δουλειά το ρακ, πέρα από τι υλικό θα επιλέξεις, ΜΗΝ βάλεις τα ηχεία μαζί με τα μηχανήματα στο ρακ!!!
Ειδικά με τις πηγές(cd player-pc-πικαπ ή ότι άλλο έχεις) θα περνάνε οι κραδασμοί από τα ηχεία στα μηχανήματα με αρνητική επίδραση στον ήχο σου!

Το έχω ήδη σκεφτεί αυτό αλλά προς το παρόν δεν εχω τέτοιο πρόβλημα διότι οι μόνες πηγές είναι tuner και usb-dac!

Προβλήματα αντοχής δεν νομίζω να 'χεις(εκτος αν σκοπεύεις να το γεμίσεις με Krell και CAV :p). Εχω φτιάξει το TNT flexy με φύλλα μελαμίνης από το Praktiker και δεν εχω προβλήματα αντοχής ή σταθερότητας ακόμα και στο πικάπ που καθεται στο πάνω ράφι.

Α γεια σου, κι εγώ στο Praktiker είδα τα φύλλα μελαμίνης!

Οχι καλέ, ένα ταπεινό Marantz PM-7003 έχω, ένα Tuner Denon TU1500 κι ένα USB-Dac αμελητέας μάζας. Επίσης θα βάλω τα Focal 706V και μία 32 LCD. Κι εγώ δεν νομίζω να έχω πρόβλημα βάρους.

Ε αφού δεν έχει πρόβλημα και το πικάπ, και μάλιστα στο πάνω-πάνω ράφι, αποκλείεται να έχω εγώ ακόμα και cd player να βάλω.

Βέβαια εγώ θα έχω και τα ηχεία στο έπιπλο.
Τι λές γι αυτό;

Last edited:
ΟΧΙ ΤΑ ΗΧΕΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΠΛΟ.

Ως προς τη μελαμίνη:
Εσωτερικά είναι νοβοπαν που έχει υποδεέστερη αντοχή και απόσβεση κραδασμών από το MDF.
Η μόνη αισθητικά αποδεκτή λύση που μου έρχεται στο μυαλό με μελαμίνη, είναι οι πάγκοι γραφείου της Shelman.
Εχουν στρογγυλεμένη άκρη και τρελή αντοχή σε γρατσουνιές. Αλλά κοστίζουν.
Δες πόσο σου κοστίζουν όλες οι προτάσεις και αποφάσισε.
Απλά θυμίσου πως πολύ συχνά το "φτηνό" το ξαναπληρώνεις.....

Εγω πιστευω οτι ρακ με 25αρα μελαμινη κ χοντρο pvc γυρω γυρω ειναι οτι πρεπει! Οι παγκοι ειναι 3-4cm κ κοστιζουν τα 2πλασια.
Κ θα συμφωνησω με τα παιδια. Οχι ηχεια στο ρακ!! Αντε ισως μονο το κεντρικο για το home cinema! Τιποτα αλλο! :-)