Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Rasberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Αυτό το μηχανάκι, με δεύτερη κάρτα για παράλληλο λειτουργικό, κάνει καλή δουλειά για μετατροπή απλής τιβι σε smart ; ήτοι να συνδέεται σε ίντερνετ, κλπ ;

5 εικώνες
5 διαφορετικά λειτουργικά
http://www.techrepublic.com/pictures/photos-five-oses-you-can-run-on-your-raspberry-pi-2/1/
οι περισσοτεροι με kodi/xbmc το χρησημοποιουν στις tv τους

Πριν λιγο παρέλαβα το Rpi2. Ξεκίνησα με Volumio, ολα καλα (web app, android app) αλλα το ντακιδιο που εχω εδω αυτη την στιγμη δεν συνεργαζεται.. Δεν ξερω αν εχει να κανει με τα ρευματα γιατι το συγκεκριμενο (Geek Out 1000) τραβάει παρα πολυ απο την θηρα USB. Εχω βαλει επάνω 2Α SMPS, και ετοιμαζομαι να μοντάρω Rune για να δω αν το πρόβλημα επαναλαμβάνεται.

Το Rpi2 εχει και ενα jack ακουστικων, απο εκεί πήρα ηχο μια χαρά. θα ακολουθησουν φωτο και εντυπώσεις

Απάντηση: Rasberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Με γεια,περιμένουμε εντυπώσεις!

Τνχ παιδες!

Για να δουμε εντυπωσεις πρεπει να δουλεψει το μικρο ντακιδιο (που δεν το βλεπω..) Αυριο ομως θα εχουμε μια καλη δοκιμη...

Θα θέλα να ήξερα αν συνεργάζεται με το fiio e18 που έχει δική του μπαταρία. Να δούμε αν είναι θέμα ρεύματος ή drivers.
Με γεια και από μένα.

Απάντηση: Re: Rasberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Τνχ παιδες!

Για να δουμε εντυπωσεις πρεπει να δουλεψει το μικρο ντακιδιο (που δεν το βλεπω..) Αυριο ομως θα εχουμε μια καλη δοκιμη...

Δεν έχεις κανένα τροφοδοτούμενο hubάκι πρόχειρο για να βεβαιωθείς πως όντως είναι το ρεύμα;

Κατι περιεργο συμβαινει με το συγκεκριμενο ντακ.

Hub ενεργο δεν εχω..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Fiat Lux !

σε λιγο η συνέχεια

Παω να παρω καμια 15ρια μετρα ethernet..

Not good..

Το Rpi2 απο το jack των ακουστικων του παιζει (και πολυ ευχαριστα θα ελεγα)

Το προβλημα: Οταν βαζω επανω το Geek Out αυτο δειχνει να μην συνεργαζεται καλα, κανει ενα ρυθμικο μπιπ μπιπ και ταυτοχρονα το Rpi χανει το memory stick στο οποιο εχω βαλει μερικα κομματακια προς ακροαση.

Μεγαλη ασταθεια και σε αλλα θεματα, βλεπει και δεν βλεπει την συσκευη ηχου πχ. Αναγνωριζει το Geek σαν G1V0 αλλα μεχρι εκει (και οχι παντα). Με το Daphile δεν ειχα τετοια θεματα. Ισως να κανω εγω κατι λαθος...

Εκανα μερικες δοκιμες (software/ hardware/ kernel mode) και ακρη δεν εχω βγαλει. Στην καλυτερη περιπτωση η μουσικη αναπαραγωγη σταματα μετα απο λιγα δευτερολεπτα και επιστρεφουν τα μπιπ. Ισως να ειναι θεμα συμβατοτητας του συγκεκριμενου ντακ.

Πάνο, θα το δούμε αύριο και με το μαραντζ ...

Κανένα ifi υπάρχει διαθέσιμο για έλεγχο συμβατότητας;

Εχουν μπει στο πρόγραμμα 2 δοκιμες, η μια με το Marantz του Σπυρου και η αλλη με ενα hifiberry του Δημητρη. Θα κανω και άλλες σιγα σιγα και θα αναφέρω ολα τα θεματα συμβατότητας.

Θα ανεβασω και την (πανευκολη) διαδικασια στησίματος για το Volumio συντομα.

Προς ενημέρωση, στο δικό μου Pi2 το volumio κλείδωσε άμεσα με το παλιό DacMagic και επίσης είδε χωρίς πρόβλημα τον NAS.

Εχουν μπει στο πρόγραμμα 2 δοκιμες, η μια με το Marantz του Σπυρου και η αλλη με ενα hifiberry του Δημητρη. Θα κανω και άλλες σιγα σιγα και θα αναφέρω ολα τα θεματα συμβατότητας.

Θα ανεβασω και την (πανευκολη) διαδικασια στησίματος για το Volumio συντομα.

Καλημερα. Με ανυπομονησια η αποψη σου για το Marantz...

Ειναι και πανεμορφο!

Το Marantz εκτος απο πανέμορφο ειναι και αξιολογότατο. Θα γραψω στο σχετικο νημα

Το Raspberry 2 ειδε το Marantz HD DAC1 αμεσα και χωρις κανένα απολύτως πρόβλημα, το αναγνώρισε σωστά κτλ. Το πρόβλημα με το Geek Out πρέπει να εχει να κάνει με τις απαιτήσεις ρεύματος και οχι με κατι αλλο.

Οι δοκιμες συνεχιζονται, εβαλα επανω ενα wifi dongle της Samsung που έτυχε να εχω για την τηλεόρασή μου και απλα δίνοντας κωδικούς και ονομα δικτύου το Rpi2 το ειδε αμέσως! (υπόψιν, oi Samsung τρέχουν λινουξακι λειτουργικό, δεν ξερω αν αυτο παίζει κάποιο ρόλο)

Οι δοκιμες συνεχιζονται, εβαλα επανω ενα wifi dongle της Samsung που έτυχε να εχω για την τηλεόρασή μου και απλα δίνοντας κωδικούς και ονομα δικτύου το Rpi2 το ειδε αμέσως! (υπόψιν, oi Samsung τρέχουν λινουξακι λειτουργικό, δεν ξερω αν αυτο παίζει κάποιο ρόλο)

Ωραίος :-)
(Και ναι σωστά το υποψιάστηκες έχει σχέση)

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Ναι, μια χαρα μου εκατσε το wifi. Βεβαια εχω σκοπο να βαλω καλωδιο ethernet αλλα για τις δοκιμες ειναι οτι πρεπει.

Η προσπέλαση της βιβλιοθήκης ειναι αρκετα γρήγορη. Δισκο 3 τερατα που δεν ειχε ξαναμπεί επάνω τον ειχε έτοιμο σε λεπτα. Και του εχω ριξει οτι αρχειο υπαρχει (DSD, DXD) χωρις προβλημα