Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Σημαίνει ένα απλό πράγμα:

Το archphile είναι archlinux ενώ το tcmods είναι debian. Αυτό συνεπάγεται ότι παρότι είναι και τα δύο linux, έχουν σοβαρές διαφορές παρόλα αυτά. Εν γένει:

- Debian, πολύ αυστηρό σε αναβαθμίσεις πακέτων με στόχο το stability (χρησιμοποιείται σε άπειρους servers). Τα πακέτα είναι συνήθως παλιά σε σχέση με τις τρέχουσες εκδόσεις ενώ οι developers του Debian πατσάρουν αρκετά πράγματα σε αυτα.

- Archlinux, rolling release με βασικό στόχο το σύστημα να είναι πάντα up to date ακόμα και εις βάρος της σταθερότητας. Τα πακέτα είναι συνήθως vanilla. Μιλάμε για cutting edge διανομή στα όρια του bleeding edge. Όποιος τη χρησιμοποιεί πρέπει να ξέρει 100% τι κάνει, τι αναβαθμίζει και τι όχι κλπ.

Έχω χρησιμοποιήσει περίπου 3-4 χρόνια το πρώτο και καμιά 8ρα το δεύτερο. Ακόμη και σήμερα αν θέλω να στήσω στα γρήγορα κάποιον web server πχ, η πρώτη μου σκέψη θα είναι το debian. Παρόλα αυτά, το Archlinux έχει αποδειχθεί σε μένα ότι υπερτερεί σε απλότητα και performance. Επίσης αν διαβάζεις 4-5 δικτυακά sources, δεν θα την πατήσεις ποτέ με κάποιο κακό bleeding edge update, οπότε τελικά για κάποιον ψαγμένο αποτελεί και stable διανομή υπό συνθήκες.

Η σούμα είναι ότι άπειρα πράγματα (kernel version, kernel configuration, software version, subsystems (init vs systemd) κλπ κλπ κλπ) είναι διαφορετικά ανάμεσα σε debian και archlinux και κατ' επέκταση σε tcmods/volumio και archphile/runeaudio.

Σήμερα εκανα δοκιμη του interface Μpod-Mpad για iPhone-iPad αντιστοιχα (το πρωτο ειναι free, το δεύτερο επι πληρωμή). Στην ουσια ειναι το προγραμμα που εχει αγορασει η Aurender (προηγούμενη έκδοση) για να χτίσει το δικο της (καταπληκτικό) interface.

Εχει κανεις καποιος δοκιμες με android tablet και συγκεκριμένα με το Mupeace? Υποψιάζομαι οτι ειναι το καλύτερο για οσους ειναι σε Android (αν κρίνω απο το κινητό δλδ)

IMG_0002.jpg

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Με τη σειρά μου, επιβεβαιώνω την αξιόπιστη και χωρίς προβλήματα συνεργασιία των κάτωθι :
Raspberry Pi2 +Mambo V3 DAC (σύνδεση i2s) + Archphile 0.99.3.

Το "ψηφιακό σύστημα" υποστηρίζει αρχεία υψηλής ανάλυσης DXD αλλά και DSD64, όχι όμως DSD128 αφού τα παίζει με διακοπές. Θεωρώ ότι είναι θέμα DAC αφού το ESS Sabre 9023 δεν το υποστηρίζει.
To αποτέλεσμα είναι ηχητικά άψογο και θα ήταν άδικο να αναφέρω ότι για τα χρήματά το σύστημα παίζει απλώς καλά. Δοκιμάστηκε με διάφορους συνδυασμούς και είναι εξαιρετικό για τα δικά μου δεδομένα.

Σημείωση: Το Raspberry Pi2 λειτουργεί με γραμικό τροφοδοτικό (5,1 Volts DC).

Συγχαρητήρια στον Βασίλη (Vasilis-T) και στον Τάσο (Tuxx) για την εξαιρετική δουλειά τους.

Last edited:

Ποιο γραμμικο τροφοδοτικο χρησιμοποιεις?

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

τα τροφοδοτικα που χρησιμοποιώ ειναι ιδιοκατασκευές, το τροφοδοτικο μπαταριας έπαιξε καλυτερα κατι που ειναι δύσκολο να το αποδεχθουν ολοι ως μόνιμη λύση.

@internet King

Φερτο αυριο να το ακουσουμε.

Μολις κυκλοφόρησε η νεα έκδοση του TCMODS που απο εδώ και στο εξης θα ακουει στο όνομα moOde

http://tcmods.org/

Για να μην πρήζω συνέχεια τον Πάνο στα τηλέφωνα, ας ποστάρω εδώ ... φόρτωσα στο ρι2 το moode, όλα καλά, πλην εδώ και μια ώρα κάνει update την βιβλιοθήκη (οκ, είναι 4 σκληροί των 3 τεράτων, πλην τα 3 τέρατα του Παναγιώτη φορτώθηκαν σε 5 λεπτά) ...

Αν με το καλό τελειώσει αυτή η εργασία, κάθε φορά που γίνεται reboot (προς το παρόν με βάλε-βγάλε πρίζα μέχρι να μάθω τα κόλπα) θα πρέπει να ξανακάνει update την βιβλιοθήκη ;;;;

Η βιλιοθήκη σκανάρεται μια φορά και μετά γίνονται προσθαφαιρέσεις.

Καλό είναι αν έχει επιλογή ο moode, να αποεπιλέξεις auto update της library, γιατί αν καμιά φορά μπουτάρεις και έχεις ξεχάσει έναν δίσκο πχ, μετά θα χρειαστεί να τον ξανασκανάρει.

Καλό είναι αν έχει επιλογή ο moode, να αποεπιλέξεις auto update της library, γιατί αν καμιά φορά μπουτάρεις και έχεις ξεχάσει έναν δίσκο πχ, μετά θα χρειαστεί να τον ξανασκανάρει.

Deafault ειναι off.

Σπυρο βαλε το GMPC και δες αν βλεπει κανονικα την βιβλιοθηκη και ασε τι λεει το web app

μόλις ξαναμπήκα και ακόμη κάνει update ... θα κάνω και αυτό που λες Πάνο ... μήπως αντί να κρεμάσω απ' ευθείας όλο το ενεργό χαμπάκι στο ρι2 έπρεπε να κοτσάρω ένα ένα τους σκληρούς ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

επίσης το δουλεύω με chrome, όχι με firefox ... παίζει κανέναν ρόλο ;

Χμμ, εγω τις δοκιμες μου τις εχω κανει με 3 σκληρους επανω στο Rpi2-Moode και οχι με hub. Οποτε ναι, βαλε σκληρους επανω και δες τι γίνεται.

Δεν εχω Chrome (ποτε δεν μου αρεσε) αλλα δεν πρεπει να παιζει καποιο ρολο. Ο Τιμ μου εχει πει οτι το εχει τεσταρει και με Chrome

οκ, θα το κάνω και αυτό ... το gmpc 11.8 με βγάζει σε ολόκληρο directory ... πρέπει να κατεβάσω όλα αυτά τα αρχεία ή μόνον το .exe για win 32 ;

πωπω, είναι ανυπόφορο να ξανακάθομαι στα θρανία ...

Δεν παίζει κανένα ρόλο ο browser.

Από οποιοδήποτε interface αν πατήσετε library update, το μόνο που κάνει είναι από πίσω να τρέχει την εντολή

Code:
mpc update
.

Όταν αργεί πολύ ή δεν τελειώνει ποτέ, υπάρχει περίπτωση να έχει κολλήσει το update σε κάποιο συγκεκριμένο αρχείο. Για να δούμε τα logs του update, πρέπει να δώσουμε από κονσόλα:

Code:
cat /var/log/mpd.log

Edit:

Μέτρησα τώρα πόσο χρόνο χρειάζεται για 230GB (7103 αρχεία) μέσω του USB ΝAS που έχω φτιάξει και θέλει περίπου 4 λεπτά γι' αυτά.

σταμάτησα την διαδικασία των σκληρών, φόρτωσα ένα στικάκι και άκουσα τις πρώτες μου μουσικές .... σαν να μου φαίνεται πως όντως παίζει καλύτερα, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα συγκριτικής ακρόασης για σοβαρές διαπιστώσεις ...

θα προσπαθήσω τώρα να φορτώσω το χαμπ με έναν σκληρό και αν τον διαβάσει να προσθέσω τον επόμενο, κοκ ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

χοχοχο, οκ και με τον gmpc ... με τον ρυθμό αυτό, μέχρι το βράδυ θα ανοίξω επιχείρηση να πουλάω λίνουξ ....

έχω καταφέρει να δει τους δύο σκληρούς και συνεχίζω (με ριμπούτ, σφαλιάρες, μπινελίκια, κλπ. ) ... ουσιαστικά δεν τους βάζει σε βιβλιοθήκη, αλλά τους βλέπεις κανονικά στο browse ... είναι καλύτερα, καθώς σε βιβλιοθήκη θα ήταν χαοτικό ... όλα αυτά με την εφαρμογή του moode στον chrome ...

από την άλλη το gmpc πάει να τα βάλει σε βιβλιοθήκη αλλά πήζει ... ελπίζω ως το βράδυ να βγει άκρη ...