Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Exω και αλλα διαθέσιμα αλλα οχι στα 30 ευρω..

Μεχρι τώρα το Ρπι2 δεν ειχε κανενα πρόβλημα με οσα ντακ το δοκίμασα (περίπου 10), μενει μόνο να επιλεξεις

Νικο εβαλες Ρπι? πως σου φαίνεται ?

Έχω βάλει μια (περισσευούμενη) Sandisk 32GB Class 10 φορτωμένη με Archphile.

Ερτωτήσεις:

- Μπορώ να βάλω και άλλα λειτουργικά στην ίδια κάρτα και με κάποιο τρόπο να επιλέγω με ποιό θα μπουτάρω?
- Πως μπορώ να πάω ένα βήμα παραπέρα από το web interface του ympd ώστε να απεικονίζονται εξώφυλλα?
- Ποιός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να κάνω safe shutdown με command line?

1. Μην μπλέξεις και πάρε μια άλλη κάρτα για τα υπόλοιπα OS.

2. Παίξε με διάφορους clients και σε PC και σε Android. Για αρχή δες gmpc για PC και mpdroid για Android.

3. Η εντολή στο archphile είναι:

systemctl poweroff.

Εφόσον έχεις Android φτιάξε το ssh remote control που σου έστειλα λινκ από το site μου και ξεμπερδεψες. Δεν χρειάζεται να παίρνεις κονσόλα για να κάνεις shutdown κάθε φορά.

Εγώ πλέον για κοντρολ δεν έχω το raspi ssh που λέω στο site αλλά ένα άλλο πρόγραμμα ίδιας λογικής με το οποίο μπορω ταυτόχρονα να ελέγξω πολλές συσκευές:

Οι δύο γραμμές επάνω όταν είναι κόκκινες σημαίνουν ότι τα μηχανάκια είναι κλειστά και όταν είναι πράσινες το αντίθετο.

- Πως μπορώ να πάω ένα βήμα παραπέρα από το web interface του ympd ώστε να απεικονίζονται εξώφυλλα?

αν έχεις όρεξη να μπλέξεις λιγο, σου προτείνω τον client175 με το dark dcs theme

To project αυτο δυστυχώς είναι χρονια ανενεργό και πιθανοτατα δε θα καταφέρεις ούτε καν να το εγκαταστήσεις.

Ο gmpc είναι αχτυπητος από bloated clients. Επίσης έχω βρει έναν άλλον που είναι αστέρι και θα σας τον ποσταρω το βράδυ γιατί ξεχνάω το όνομα του τώρα.

Πάντως όσοι έχετε tablet η smartphone κακως ψάχνετε για PC Based client. Στους mobile clients είναι η απολαυστικη εμπειρία χρήσης.

Ναι αλλά εμένα π.χ. μου αρέσει να σερφάρω και ταυτόχρονα να διαχειρίζομαι την αναπαραγωγή.

Πρέπει να δείξετε λίγο κατανόηση σε έναν τέως χρήστη daphile... :)

Εγώ γι αυτή τη δουλειά έχω τον ympd που είναι πανάλαφρος και κάνει τη δουλειά. Όταν θέλω καλούδια (κυρίως lyrics) ανοίγω τον gmpc. Πάντως πλέον 99% της χρήσης μου είναι με mpdroid.

Σταύρο ο gmpc είναι απλά ένας client
Υπάρχουν πολλοί – και πολλοί τρόποι
Όλοι οι clients συνδέονται στο server, σου δείχνουν τι παίζει, διαχειρίζεσαι Playlists κ.ο.κ.
Όρεξη να έχεις από clients Υπάρχουν πολλοί, ξεκίνα τις δοκιμές σου
http://mpd.wikia.com/wiki/Clients

Επίσης αν σου ξέμεινε κάπου το παλιό Mobo, πιθανά είναι καλή επιλογή να την κάνεις NAS.