Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Και ναι. it works!!!

Mε το soft button (στο paspi ssh app) κάνω shutdown.

Με το momentary button (στο κουτί) κάνω power up.

Ευχαριστώ Μιχάλη. Αυτό ήθελα!!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Θα λύσω και το θέμα με τα εξώφυλλα.

Να το βράσω το daphile τώρα...

Να σου πω την αλήθεια, σαν νιούμπης? Δεν μπορώ να συνδεθώ στο RPi2 με το gmpc!

Στήνεις στατική ip για να μην αλλάζει κάθε φορά:

http://archphile.org/howto/network-configuration

Πας στα preferences του gmpc, βάζεις την ip σου, δίνεις και ένα όνομα (εγώ ονόμασα το profile "Archphile")και τέλος:

@sokmav... ΔΙΣΚΑΡΑ!

φίλε μου προσπαθώ να βάλω το archphile αλλα κολλαω στο να δει τα nas,μπορείς να μου γράψεις τις εντολές για το putty; 192.168.2.6/Volume_1/Download και 192.168.2.8/disk-0/Downloads;,δεν έχουν user και pass.

Ετοιμάζω απάντηση με ένα παράδειγμα αναλυτικό και θα την ποστάρω στο νήμα του Archphile για να μην κουράζουμε όσους συμμετέχουν εδώ και δε χρησιμοποιούν αυτή τη διανομή.

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Δεν μπορώ να το εξηγήσω γιατί ορισμένοι παιδεύονται ακόμα με ημιτελείς διανομές, όταν υπάρχει η ολοκληρωμένη διανομή OpenELEC, πλέον και για Raspberry Pi2, η οποία υποστηρίζει την αναπαραγωγή μουσικής, ταινιών, φωτογραφιών, και επιπλέον είναι και XBMC (Kodi) client. Είναι άκρως παραμετρικό είτε πρόκειται για ρυθμίσεις του συστήματος είτε πρόκειται για ρυθμίσεις των services.
Δυσκολα μπορεί να πει κανείς με σιγουριά ότι υπάρχει έστω και μία μικρή ηχητική διαφορά, αφού όπως φαίνεται επί της ουσίας μόνο το hardware ακούμε, εκτός κι αν έχουν γίνει κάποιες παράλογες ρυθμίσεις για τις οποίες δεν ευθύνεται η εκάστοτε διανομή.
Το OpeneELEC χρησιμοποιεί μικρό ποσοστό των διαθέσιμων πόρων, ενδεικτικά το 10-20% της μνήμης ενώ οι CPUs κυριολεκτικά κολοβαρούν.
Για mobile client χρησιμοποιώ το Yatse, το οποίο μπορεί ως extra ευκολία να αναπαράγει το θέμα και τοπικά στο κινητό ή το tablet μας ( extra χρέωση 7 περίπου).

Γιώργο,αν κάποιος το θέλει αποκλειστικά για μουσική,δεν βλέπω απολύτως κανέναν λόγο να φορτωθεί και τα επιπλέον.
Και δεν νομίζω οι διανομές που αναφέρθηκαν να είναι ημιτελείς,για τον σκοπό που προορίζονται είναι πλήρεις κατά την γνώμη μου.
Ότι θέλει ο καθένας επιλέγει.

Η archphile είναι υπερπλήρης, σταθερότατη και η μόνη που επιτρέπει να ακούσεις τα sacd.iso σου .... και είναι τιμή & χαρά για το κλαμπ που ο δημιουργός είναι μέλος και βοηθάει, χωρίς φειδώ κόπου και χρόνου, όλους τους νεοεισερχόμενους στο χώρο (πχ. εγώ του έχω βγάλει την ψυχή του ανθρώπου) ...

Απλώς κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάποιοι έχουν ασχοληθεί σοβαρά στο να δημιουργηθεί το OpenELEC, ένα φιλικό στο μέσο χρήστη περιβάλλον, όπου μπορείς να ρυθμίσεις όπως είπα και πριν σχεδόν τα πάντα, με ένα USB πληκτρολόγιο ή ένα ποντίκι. Επιπλέον, αν η τηλεόραση σου υποστηρίζει CEC (data σηματοδοσία over HDMI), όπως η δική μου η Samsung, τότε με ένα τηλεκοντρόλ χειρίζεσαι και την τηλεόραση και το raspberry.
Ξαναλέω , το OpenELEC δεν είναι βαρύ , αφού και αυτό χρησιμοποιεί ελάχιστους πόρους.

Αξίζει πάντως να το δοκιμάσετε και να μας πείτε αν υπάρχουν διαφορές, έστω στον ήχο, αφού έτσι μας αρέσει !

Μιχάλη (tuxx), έκανα τις αλλαγές για static ip μέσω putty και δε μπορώ να δω πλέον το Raspberry!!

Απάντηση: Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Σπύρο, (Δημοκηδής), το γνωρίζω ότι ο Μιχάλης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με το Archphile. To χρησιμοποιώ κι εγώ και έχω προσπαθήσει να το αξιολογήσω και ηχητικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι καλύτερο ή χειρότερο από το OpenELEC για παράδειγμα.
Αντιλαμβάνομαι πάντως ότι μια δυνατή αγάπη μπορεί να νικήσει κάποιους περιορισμούς

Tότε έστησες λάθος το δίκτυο. Υπάρχουν δύο τινά γι αυτό. Εϊτε βάζεις την κάρτα σε ΟS που βλέπει σύστημα αρχείων ext4, είτε ξαναστήνεις από την αρχή.

Πολλά routers δείχνουν μόνο τους clients που έχουν συνδεθεί με dhcp, οπότε δεν είναι παράλογο να μην βλεπεις το archphile εκεί.

Αυτό σωστά έσωσε, εσύ κάτι δεν έγραψες σωστά :afro:

Αν θες να δώσεις στο Archphile την ip 192.168.1.30, και το gateway σου 192.168.1.1(η ip του router) θεωρόντας δεδομένο ότι το router σου μπορεί να δώσει αυτή την ip, θα πρέπει να μπεις στο archphile-network:

Code:
nano /etc/netctl/archphile-network

Tα δύο μπλοκ που σε ενδιαφέρουν είναι:

Code:
Description='A basic dhcp ethernet connection'
Interface=eth0
Connection=ethernet
IP=dhcp
ExecUpPost='/usr/bin/ntpd -gq || true'

#Description='A basic ethernet connection with static ip'
#Interface=eth0
#Connection=ethernet