Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Re: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

...και έπαιζε με μια γεμάτη μεσαία και δυναμικά μπάσα που δεν είχα ξανακούσει (με το ODAC)!

@@#$$@#$$$

1 (ένα) λάθος έκανα.. :)

Εδώ δεν έιναι θέμα κονσολας. Και στα volumio/runeaudio/tcmods αν δώσεις λάθος δίκτυο και κάνεις apply, θα τα χάσεις επίσης και θα χρειαστεί να κάνεις πάλι εγκατάσταση!

Την ip που έχει πάρει με dhcp την πρώτη φορά την οποία θα δεις από το ρουτερ.

Αν έχεις εγκαταστήσει bonjour μπορείς να βάλεις και:

archphile.local

http://archphile.org/downloads/bonjour/

Υ. Γ. Γράψε στο νήμα του archphile καλύτερα. Αυτό το νήμα είναι αρκετά γενικότερο για να γράφουμε τέτοιες πληροφορίες!

Όλα κομπλέ.

Δε ρύθμισα στατική IP διότι δεν θα αλλάξει η δυναμική.

Είδα και εξώφυλλα, και ακούω το odac όπως δεν το έχω ξανακούσει ποτέ.

Καμία σχέση με το daphile, λειτουργικά, ως προς τη ταχύτητα / ανταπόκριση αλλά και ηχητικά!

Μπράβο Πάνο (DrPanK) και Μιχάλη (tuxx) για τη σύσταση μιας πλατφόρμας ήχου που δεν πρόκειται να απογοητεύσει κανέναν...

Σταύρο να ρυθμίσεις στατική IP
Γιατί στο μέλλον μπορεί να αλλάξει – λ.χ. μετά από ένα μήνα

Γενικά σε αντίστοιχα devices πάντα κάνουμε τον ‛κόπο’ να βάλουμε μια στατική!
Τη στατική καλό είναι να τη δίνετε έξω από τα IP που διανέμει ο DHCP.
Λ.χ. πολλοί DHCP δίνουν τα μικρά νούμερα από 192.168.1.2 ως 192.168.1.64 σε DHCP συσκευές
Σε αυτή την περίπτωση επιλέξτε μια IP έξω από αυτές, λ.χ. την 192.168.1.100 ή 200 ή 222 κάτι που να θυμάστε εύκολα

Η μια εναλλακτική είναι να δώσεις τις τελευταίες ip του dhcp. Αν δίνει ο dhcp server πχ 60 ip είναι απίθανο να χρησιμοποιηθούν σε σπίτι. Εγώ παίζω με τις 4-5 τελευταίες για τις στατικές μου.

Η μια εναλλακτική είναι να δώσεις τις τελευταίες ip του dhcp. Αν δίνει ο dhcp server πχ 60 ip είναι απίθανο να χρησιμοποιηθούν σε σπίτι. Εγώ παίζω με τις 4-5 τελευταίες για τις στατικές μου.

Νταξ και πάλι, δεν έχεις λόγο να το κάνεις αυτό, βαλε ΙΡ εκτός range.

Εναλλακτικά, μπαίνουμε στο router και αλλάζουμε το range που διανέμει. Λ.χ. έδινε τα 2-60 , του το αλλάζουμε να δίνει τα 2-50, καθαρές δουλειές ;-)

Γενικά τα καλά και εύκολα νευράκια τα μοιράζουμε στις συσκευές μας, παράδειγμα workstation .100, nas .200, webprinter scanner .111 κ.ο.κ.

Λίγο πριν κλείσει το καπάκι.

Καλωδιώθηκε ο momentary διακόπτης και χρησιμοποιήθηκε οπτική ίνα για να "φέρει" το πράσινο LED "boot/shutdown in progress" του Raspberry δίπλα στον διακόπτη "έναυσης / σβέσης".

Attachments

• IMG_20150423_144117 (1).jpg
    IMG_20150423_144117 (1).jpg
    192.6 KB · Views: 305

Έκανα ένα πρόχειρο momentary switch και εγώ. Με το openelec δουλεύει άψογα. Πολύ καλή λύση τελικά και δεν μένει το μηχανάκι ανοικτό συνέχεια.

Χρειάζομαι μια επιβεβαίωση.

Είναι απαραίτητη η παρουσία της γραμμής +5V στο καλώδιο usb για την απροβλημάτιστη λειτουργία του RPi2 και του συνδεδεμένου dac, δεδομένου ότι το τελευταίο μπορεί να διαθέτει isolated είσοδο?

Στο Chord 2qute π.χ. ο κατασκευαστής αναφέρει ότι η παρουσία τάσης είναι απαραίτητη στην "βρώμικη" πλευρά (pc facing) για τη λειτουργία του απομονωμένου δέκτη usb.

Νταξ και πάλι, δεν έχεις λόγο να το κάνεις αυτό, βαλε ΙΡ εκτός range.

Εναλλακτικά, μπαίνουμε στο router και αλλάζουμε το range που διανέμει. Λ.χ. έδινε τα 2-60 , του το αλλάζουμε να δίνει τα 2-50, καθαρές δουλειές ;-)

Γενικά τα καλά και εύκολα νευράκια τα μοιράζουμε στις συσκευές μας, παράδειγμα workstation .100, nas .200, webprinter scanner .111 κ.ο.κ.

Συμφωνω με τον Τασο, εγω στο router εχω δωσει στο DHCP το range απο .128 και πανω και τις static απο εκει και κατω. Και ο λογος ειναι οτι παντα ειχα καποιες default για μερικα μηχανακια (torrent pc, printer, pc γραφειου etc.) τις οποιες τις θυμαμαι απ' εξω οποτε δε χρεαζεται να ψαξω τιποτα.

Και γω τελικά, αν και δεν άλλαξε τίποτα στην πράξη, έκοψα μια δεκάδα από τον dchp. Στη δεκάδα αυτή έχω nas, 2 x rpi, desktop κλπ.

Όταν λέω ότι δεν άλλαξε εννοώ ότι ο DHCP έδινε από 100-199 και γω παίζω στο 140-150 εδώ και χρόνια. Δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να μου φάει ο dchp αυτή τη δεκάδα εκτός αν κάνω πάρτυ και δώσω σε όλους τον κωδικό του wifi :D

Απάντηση: Raspberry Pi2 για audio χρήση - AVClub audio player

Η απομόνωση απέκτησε δικό της νήμα μετά από γενική απαίτηση!