DomieMic65
Supreme Member
Θα σου αναφέρω τι ξέρω ότι ισχύει και μάλιστα για τον τελευταίο MPD όπου έχει αλλάξει και η σύντσξη στο mpd.conf (δε θυμάμαι πότε άλλαξε).
Κατ αρχάς υποθέτουμε ότι ο mpd έχει γίνει compile με υποστήριξη soxr και στο mpd.conf είναι ενεργοποιημένος:
Code:resampler { plugin "soxr" quality "very high" }
Στη συνέχεια πρέπει να προσθέσουμε τις παραμέτρους του resampling στο section του DAC:
Code:audio_output { enabled "yes" type "alsa" name "MY DAC" device "hw:0,0" # use the line below when enabling sox resampler # the lines below are just some examples format "192000:24:2" #format "*:24:*" auto_resample "no" auto_channels "no" auto_format "no" dop "yes" }
Παραπάνω, με τη γραμμή format, έχω ορίσει να γίνεται resample σε 24/192. An ήθελα να πειράξω μόνο το bit depth, θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη γραμμή:
Code:format "*:24:*"
Έτσι με τον παραπάνω τρόπο, θα είχα "καρφωτά" 24 bit, ανεξαρτήτως sample rate.
Αυτό που αναφέρεις για πολλαπλάσια δεν το έχω ψάξει και δεν το έχω δει και πουθενά να αναφέρεται στις παραμέτρους του sox στον MPD.
Ευχαριστώ!
Μπορείς να ορίσεις και 32bit;
Επίσης το mpd.conf και section του DAC που βρίσκονται;
Πάντως έχει λογική αν κάποιος μπει στην λογική του resampling να το κάνει με τα πολλαπλάσια των δύο "βασικών" συχνοτήτων δειγματοληψίας.
Ή αλλιώς το λεγόμενο "power of two" resampling που σημαίνει η αρχική συχνότητα στο x2, x4 κλπ ανάλογα μέχρι που ανεβαίνει ο εκάστοτε DAC.
Δλδ να μπορείς να πεις στον MPD να κάνει τα 44,1/88,2/176,4—> 352,8 και τα 48/96/192—>384
Έστω και με ξεχωριστή ρύθμιση για το κάθε ένα!