Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Αυτού του τύπου τα DIY transports έχουν έρθει για να μείνουν. Από κει και μετά το θέμα είναι τι ζητάει κανείς και τι συμβιβασμούς μπορεί να κάνει.

Γνώμη μου είναι ότι άνθρωποι με φτηνά συστήματα, με όχι απαιτητικά ή αναλυτικά ηχεία κλπ. θα υπερ-καλυφθούν με μια τέτοια υλοποίηση.

Αν θέλει κάποιος να το "χοντρύνει" παρόλα αυτά, υπάρχουν επίσης φτηνές λύσεις σε DIY:

https://www.udoo.org/udoo-x86/

Ένα udoo x86 ultra θα κοστίσει 300+ ευρώ και η διαφορά του σε επιδόσεις σε σχέση με ένα RPI ειναι διαστημική. Αν ένα τέτοιο board προσεχθεί στα επιμέρους (κυρίως software και κατ επεκταση τροφοδοσίες κλπ), κόβω το χέρι μου ότι θα "κλάψουνε μανούλες" σε ενδεχόμενες συγκρίσεις με transports του εμπορίου.

Μια διευκρίνηση στο παραπάνω. Όταν αναφέρομαι σε "διαστημικές επιδόσεις σε σχέση με το RPi" δεν αναφέρομαι ηχητικά, αλλά σε σύγκριση των δύο ως "PC" και στο τι παραπάνω μπορείς να κάνεις με την x86 αρχιτεκτονική (πχ. real-time kernels κλπ).

Όσον αφορά στο native dsd, αρκεί ο usb receiver να υποστηρίζεται (όχι γενικά, αλλά για native dsd) από τον kernel.

Αυτού του τύπου τα DIY transports έχουν έρθει για να μείνουν. Από κει και μετά το θέμα είναι τι ζητάει κανείς και τι συμβιβασμούς μπορεί να κάνει.

Γνώμη μου είναι ότι άνθρωποι με φτηνά συστήματα, με όχι απαιτητικά ή αναλυτικά ηχεία κλπ. θα υπερ-καλυφθούν με μια τέτοια υλοποίηση.

Αν θέλει κάποιος να το "χοντρύνει" παρόλα αυτά, υπάρχουν επίσης φτηνές λύσεις σε DIY:

https://www.udoo.org/udoo-x86/

Ένα udoo x86 ultra θα κοστίσει 300+ ευρώ και η διαφορά του σε επιδόσεις σε σχέση με ένα RPI ειναι διαστημική. Αν ένα τέτοιο board προσεχθεί στα επιμέρους (κυρίως software και κατ επεκταση τροφοδοσίες κλπ), κόβω το χέρι μου ότι θα "κλάψουνε μανούλες" σε ενδεχόμενες συγκρίσεις με transports του εμπορίου.

στα ίδια λεφτά πέρνεις laptop με Ν3710 ...
και γενικά όταν καποιος ανεβενει ώς εκεί, μπορεί να κάνει HTPC

δλδ το digione σε συγκριση εαν το κουμπωσεις κατευθειαν το dac....τι διαφορα θα υπαρξει;

To DigiOne δίνει έξοδο s/pdif coaxial (BNC & RCA) για σύνδεση με DAC, η οποία θεωρητικά είναι πολύ καλής ποιότητας, ίσως ότι καλύτερο μπορεί να γίνει τεχνικά.

Το ερώτημα είναι κατά πόσο παίζει καλύτερα ή χειρότερα από σύνδεση USB στο ίδιο DAC. Αυτό που λέω εγώ είναι ότι εξαρτάται από το εκάστοτε DAC.

οποτε δημητρη μονο με δοκιμη;

εσυ εκατσες να δοκιμασεις σε καποιο Χ dac με digione και χωρις;

Το DIGIONE φαίνεται καλό ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Δεν βλέπω να διαθέτει έξοδο I2s, οπότε κάποιοι χρήστες δεν θα μπορούν να συνδέσουν στο diy DAC τους μέσω I2s .
Επίσης, αν το γνωρίζει κάποιος, ας μας πει αν το DIGIONE διαθέτει δύο clocks και σε ποιες συχνότητες λειτουργούν

Re: Απάντηση: Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Το DIGIONE φαίνεται καλό ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Δεν βλέπω να διαθέτει έξοδο I2s, οπότε κάποιοι χρήστες δεν θα μπορούν να συνδέσουν στο diy DAC τους μέσω I2s .
Επίσης, αν το γνωρίζει κάποιος, ας μας πει αν το DIGIONE διαθέτει δύο clocks και σε ποιες συχνότητες λειτουργούν

Το digione έχει πάνω ένα WM8805 το οποίο είναι στημένο ώστε να κάνει μετατροπή από I2S σε spdif. Παίζει σε master mode, οπότε δεν έχει το γνωστό θέμα του αυξημένου jitter του RPi.

Έχει διαφορετικά ρολόγια για τις δυο οικογένειες ρυθμών δειγματοληψίας, αλλά δεν ξέρω σε τι συχνότητες παίζουν (και δεν παίζει και ιδιαίτερο ρόλο..).

δημητρη ενα ποστ εδω με κεφαλαια γραμματα οταν κανεις την δοκιμη σε παρακαλω. :) :)

ε να τον βαλουμε......οσο πιο πολλοι τοσο πιο καλα.

μετα βεβαια θα μιλαμε για καλωδια ρευματος rpi αντι rca ..... χαχα :)

Κι αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Το σκέφτομαι λίγο.

Βλέπω να έχει πάνω και FPGA, αλλά στην περιγραφή του δεν βλέπω κάτι για FIFO buffer.. Επίσης δεν φαίνεται να παίζει σε master mode, μιας και αφενός λέει ότι δεν χρειάζεται driver (πράγμα απαραίτητο για master mode), αφετέρου βγαίνει και "Kali compatible" έκδοσή του.

Οπότε και αυτό μόνο μαζί με Kali..