Raspberry Pi2/Pi3 για audio χρήση - AVClub audio player

Νίκο στην περίπτωσή σου. Δεν θα είχα λόγο να ασχοληθώ με I2S DAC. Έχεις ένα USB DAC που συνεργάζεται άψογα με όλα τα OS.
Ούτε θα έδινα και πολύ σημασία στην ποιότητα της USB υλοποίησης του Raspberry. Είναι αυτή που είναι. Τέλος. Από εκεί κ πέρα πας σε άλλο και πολύ ακριβότερο streamer. Τα διάφορα "κουτάκια" όπως τα είπε ο Δημήτρης ίσως να είναι προς εξέταση!
Προσωπικά θα κρατούσα τα λεφτά μου για μια ουσιαστική αναβάθμιση του DAC μου στο μέλλον!
 
Το shared bus από μόνο του να σημειωθεί ότι δε σημαίνει και κάτι. Το Odroid c2 που δεν έχει shared bus έχει χειρότερη hadrware/software (driver) υλοποίηση με αποτέλεσμα να έχει δυνητικά περισσότερα προβλήματα από το RPI.

Όσα ανέφέρθηκαν εδώ περί προβληματικής συμπεριφοράς του RPI με USB είναι ιστορίες του 2014. Ισχύει ακριβώς ότι λέει ο Δημήτρης, δηλαδή αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν εμφανή προβλήματα στην αναπαραγωγή και το αν σηκώνει παραπάνω διόρθωση είναι μια άλλη ιστορία. Να σημειωθεί ότι το RPI έχει λύσει το πρόβλημα με υποδειγματικά καλό driver. Όταν τον έβαλα για πρώτη φορά πριν 3 χρόνια, το παλιό RPI μεταμορφώθηκε από σκουπίδι σε transport.

Μιχάλη, τι εννοείς "καλύτερο driver"; Είναι κάτι που θα μπορούσα ή θα έπρεπε να φορτώσουμε στο RPI, ανεξάρτητα από την distro που τρέχει; Υπ όψιν ότι έχω δύο RPI αυτη τη στιγμή, ένα RPI3 που θέλω να κρατήσω για την τηλεόραση να τρέχει libreelec και ένα παλιότερο, νομίζω το Β+, που τρέχει runeaudio.
 
Ναι,

Αρχικά έμπαινε έξτρα. Τώρα είναι τα πάντα ενσωματωμένα.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
 
σκέφτομαι σχετικά άμεσα να πάρω το Allo Digi One ωστε να έχω την δυνατότητα να έχω συνδεδεμένα στον DAC μου και το Μακ μινι μου που έχω εδώ και χρόνια σαν dedicated πηγή (Α+ & JRiver players) και το raspberry (spdif)....... ΑΠΟΤΡΕΨΤΕ ΜΕ πλιζζζ!!!!!!!!!!!!!!
 
Εγώ θα χρησιμοποιούσα το digi αντί του usb, αν αποφάσιζα ότι το RPI δεν είναι το βασικό μου transport.
 
Εγώ θα χρησιμοποιούσα το digi αντί του usb, αν αποφάσιζα ότι το RPI δεν είναι το βασικό μου transport.

Σύμφωνοι αλλά θα ήθελα να έχω και το Mac συνδεδεμένο στον DAC δεδομένου ότι έχω επενδύσει και σε software και σε hardware για να το έχω dedicated πηγή.
Και για να πάρω ποιοτικό spdif από το Mac θα πρέπει να δώσω πολύ περισσότερα χρήματα από το digi...
Κοινώς θέλω έναν DAC με 2 USB εισόδους γίνεται;
 
Παιδια τη βοηθεια σας παρακαλω. Εχω το rasp pi3, με player το moode.
Πριν που ειχα συνδεδεμενο το Aune S16 με το rasp ολα ητανε ρολοι.
Τωρα που το συνεδεσα με το Audio Note 1x1/II, με εξωτερικο interface το M2Tech hiFace Evo, δεν ακουω τιποτε.

Να σημειωσω οτι εχω κανει τις απαραιτητες ρυθμισεις, Configuration-Update MPD DB και ετσι στην συνεχεια αλλαξε αυτοματα και το Audio Device: USB audio device και Arcitecture Interface: USB

Τι αλλο να κανω?
 
Παιδια τη βοηθεια σας παρακαλω. Εχω το rasp pi3, με player το moode.
Πριν που ειχα συνδεδεμενο το Aune S16 με το rasp ολα ητανε ρολοι.
Τωρα που το συνεδεσα με το Audio Note 1x1/II, με εξωτερικο interface το M2Tech hiFace Evo, δεν ακουω τιποτε.

Να σημειωσω οτι εχω κανει τις απαραιτητες ρυθμισεις, Configuration-Update MPD DB και ετσι στην συνεχεια αλλαξε αυτοματα και το Audio Device: USB audio device και Arcitecture Interface: USB

Τι αλλο να κανω?
Το προηγούμενο hi face Evo;
Αν ναι, δεν νομίζω πως μπορεί να παίξει σε Linux.
 
Δυστυχώς δεν μπορώ να βοηθήσω.
Ίσως μπορεί κάποιος γνωστής του Linux.
Θα σου πρότεινα να δεις στα φόρουμ του MoOde αν τυχών έχει κανείς ασχοληθεί με το θέμα και στη συνέχεια να ανοίξεις ένα νήμα ο ίδιος! Ακόμα μπορείς να στείλεις μνμ στον developer!

Μπορεί στο ap-linux να γίνεται να εγκατασταθεί driver αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα γίνει και στο MoOde.
Κανονικά πάντως αυτό το interface δεν παίζει σε Linux.

Ο DAC που χρησιμοποιείς δεν έχει USB είσοδο;
 
Ελπίζω να το είχες και να μην το αγόρασες για αυτόν τον σκοπό!
Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά προς το να μην παίζει το κόβω...
 
http://lnx.m2tech.biz/support/faq/

Εδώ λέει ότι ο driver είναι ενσωματωμένος σε σύγχρονους kernels οπότε πιθανότατα δε χρειάζεται να κάνεις τίποτα και το πρόβλημα σου είναι κάποιο άλλο.

Μπορώ να ξεκινήσω να σου λέω διάφορα που χρειάζεται να τρέξεις σε κονσόλα ώστε να δούμε τι φταίει. Μπορείς να το κάνεις;
 
Δυστυχώς όχι. Υπάρχει άλλη λύση?
Το m2tech πριν ήταν συνδεδεμένο με laptop σε περιβάλλον Windows και δεν είχε πρόβλημα. Επειδή με εξυπηρετεί το Rasp θα ήθελα να μην βάλω στο rack laptop.