Η συγκριση ασημενιων με χαλκινα καλωδια , δεν ειναι τοσο απλο πραγμα , οσο κι αν η ανωτεροτητα του ασημιου συγκριτικα με τον χαλκο μπορουμε να πουμε οτι ειναι δεδομενη. Η χρηση ασημιου στους αγωγους καλωδιων απο μονη της , δεν εγγυαται καλυτερο ακουστικο αποτελεσμα , ασχετως ποιοτητας/καθαροτητας μεταλου κλπ. Αυτο αποδεικνυεται εξ'αλλου πολυ ευκολα, απο μια απλη συγκριση ασημενιων καλωδιων απο διαφορετικους κατασκευαστες.
Το ιδιο βεβαια ισχυει και για χαλκινα καλωδια απο διαφορετικους κατασκευαστες.
Πριν πολλα χρονια, περιπου 25+ ............. διαβασα ενα "white paper" της Tara Labs , σχετικα με τις "προυποθεσεις" που πρεπει να τηρουνται σε ασημενια και χαλκινα καλωδια , ουτως ωστε η συγκριση των δυο μεταλλων , να θεωρειται ως "επαρκως ακριβης" . Οι πληροφοριες αυτες με βοηθησαν πολυ αργοτερα .......
Τοτε , ειχα εκπλαγει σε μεγιστο βαθμο απο ενα ασημενιο ιντερκοννεκτ της Ιαπωνικης Audio note , το οποιο ειχε κυριολεκτικα "ισοπεδωσει" οτι χαλκινο αλλα και ασημενιο καλωδιο ειχα δοκιμασει . Η απαγορευτικη τιμη για μενα ηταν και ο λογος που δεν τα πηρα . Ομως ηταν το εναυσμα για να πειραματιστω με ασημενια καλωδια , τοσο επωνυμα που δανειζομουν, οσο και DIY .
Μολις πριν 5-6 χρονια "επεισα" τον εαυτο μου με ενα DIY ασημενιο , να αντικαταστησει τα χαλκινα μου καλωδια , σε θεσεις ιντερκοννεκτ και βραχιονα .
Ειχα φτιαξει ουκ ολιγα αποτυχημενα ασημενια καλωδια προηγουμενως. Ομως, εμαθα περισσοτερα απο οσα "επαθα"

Ασημι ? Ναι , αλλα υπο προυποθεσεις !!!!! Διαφορετικα , εγω τουλαχιστον θα εμενα με καλα χαλκινα. Και αυτο για μενα ισχυει και για XLR και για RCA ........