Σκέφτομαι να στήσω ένα δεύτερο μικρό 5.1 σύστημα σε ένα χώρο γύρω στα 15-17 τ.μ. Θα αποτελείται από μικρά ενεργά ηχεία τύπου ROISTER IQ ή κάτι παρόμοιο και ένα μικρό 10αράκι sub συνδεμένα όλα σε ΗΤPC. To μέσο προβολής θα είναι μια παλιά LCD. Έχει γίνει ήδη η αρχή στήνοντάς το ως 2.1 και μπορώ να πω πως παίζουν πολύ ωραία και γλυκά (τα IQ και το SUB της ROISTER) συγκριτικά πάντα με την τιμή τους. Οπότε απομένουν τα surround και το κεντρικό.
Προβληματίζομαι όμως στην σύνδεση των πίσω ηχείων. Η απόσταση από το PC θα είναι γύρω στα 15μ υπολογίζοντας όλη την διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσει το καλώδιο μαζί με τις γωνίες και όλα αυτά.
Η σύνδεση θα γίνει μέσω RCA. Σε τόση διαδρομή δεν θα έχω απώλειες/θόρυβο στο σήμα;
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια σχετικά οικονομικά καλώδια αυτού του μήκους που να μην επηρεάζουν αρνητικά το σήμα;
Προβληματίζομαι όμως στην σύνδεση των πίσω ηχείων. Η απόσταση από το PC θα είναι γύρω στα 15μ υπολογίζοντας όλη την διαδρομή που θα πρέπει να ακολουθήσει το καλώδιο μαζί με τις γωνίες και όλα αυτά.
Η σύνδεση θα γίνει μέσω RCA. Σε τόση διαδρομή δεν θα έχω απώλειες/θόρυβο στο σήμα;
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια σχετικά οικονομικά καλώδια αυτού του μήκους που να μην επηρεάζουν αρνητικά το σήμα;