Rd 40 by Musicaltech

Ντίνο έχω την εντύπωση ότι αυτή τη δυνατότητα δεν θα τη δούμε ποτέ σε εμπορική εφαρμογή, εκτός και εάν αναγκαστούν λόγω ανταγωνισμού.

Κάπου έλεγε ο κατασκευαστής, ότι στο 40 πρόσθεσαν κάποια έξτρα διαδρομή (εννοώντας στο βασικό σχέδιο του 30) για να γίνεται η αναβάθμιση του λογισμικού του fpga.
Οπότε τα πάντα ελέγχονται μέσω του λογισμικού (κλειδωμένου) που ναι μεν έχει τη δυνατότητα αναβάθμισης, αλλά μόνο μέσω του κατασκευαστή.

Ντίνο,στο νέο τα φίλτρα φορτώνονται μέσω υπολογιστή (2 κάθε φορά με δυνατότητα αλλαγής από το remote ) κι από ότι βλέπω στην κουβέντα την εποχή που έγινε είχε κανα πεντάρι διαθέσιμα.
Αν έχω καταλάβει καλά η φόρτωση είναι πολύ απλή,το μόνο που χρειάζεται είναι ο media player (foobar πχ ) να παίζει bit perfect και η ένταση του να είναι στο μέγιστο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάπου έλεγε ο κατασκευαστής, ότι στο 40 πρόσθεσαν κάποια έξτρα διαδρομή (εννοώντας στο βασικό σχέδιο του 30) για να γίνεται η αναβάθμιση του λογισμικού του fpga.

Έχω την εντύπωση πως η νέα διαδρομή είναι το HDMI που φαίνεται και είναι input για I2S.

Κατέβασα κι έριξα μια ματιά και στους οδηγούς κι εκτός που λένε Rockna κλπ,μοιάζουν ίδιοι με του Dragon.
Εκεί βέβαια παίζει και γαλβανική αν έχω δει καλά την υλοποίηση.

Μάλλον το πρώτο στάδιο το έχει φασόν και στις τρεις εταιρίες.

Μάλλον υπάρχει θέμα επαρκούς τεκμηρίωσης για προφανείς (εμπορικούς) λόγους.
Το σημαντικότερο είναι η δυνατότητα να δουλεύει (προφανώς μέσω USB),
παρακάμπτοντας τα φίλτρα που έχει υιοθετήσει ο κατασκευαστής
και να ακλουθεί την λειτουργία των φίλτρων που θα εκτελεί π.χ ο Foobar σε SW mode.

Επίσης πάντα υπάρχει το θέμα,του τι υλοποίηση υπάρχει στο στάδιο I/V.

Νομίζω Σωκράτη, τα είχαμε πει παλιότερα επί της συγκεκριμένης σχεδίασης.

Δεν νομίζω να έχει κανένα θέμα με το ψηφιακό του μέρος και πρέπει να είναι σωστό, ακέραιο.
Η μόνη μου ένσταση είναι ότι χρησιμοποιεί τροφοδοσία περασμένης 15ετίας με τυπικά ρολόγια (μάλλον Xpresso).

Εάν σκεφτώ πως έπαιζε το 1702 dac του Στέλιου που έχει φτιάξει με τη usb πλακέτα του Βούλγαρου, ήχος μεστός, όχι πολύ αναλυτικός, με ωραίες φωνές, σίγουρα και αυτό θα παίζει καλά με καλύτερη εικόνα λόγω 1704, η τιμή του δεν είναι καθόλου ακριβή αν αναλογιστούμε τα υλικά που έχει επάνω...έχουμε κακομάθει με τα κινέζικα...και κάθε τι έξω από αυτά το λέμε αμέσως ακριβό.

Υπάρχει κανένα demo που να φαίνεται και ο τρόπος λειτουργίας του λογισμικού;
Τα έχω και τα δύο και τ' ακούω καθημερινά. Το cd player με τα 4 pcm1704 είναι ένα 20% καλύτερο από την κατασκευή μου με τα pcm1702. Το καταλαβαίνεις αμέσως.

Μάλλον υπάρχει θέμα επαρκούς τεκμηρίωσης για προφανείς (εμπορικούς) λόγους.
Το σημαντικότερο είναι η δυνατότητα να δουλεύει (προφανώς μέσω USB),
παρακάμπτοντας τα φίλτρα που έχει υιοθετήσει ο κατασκευαστής
και να ακλουθεί την λειτουργία των φίλτρων που θα εκτελεί π.χ ο Foobar σε SW mode.

Επίσης πάντα υπάρχει το θέμα,του τι υλοποίηση υπάρχει στο στάδιο I/V.

Αυτή η έλλειψη τεκμηρίωσης είναι που με κολλάει Ντίνο,αλλιώς θα το είχα πάρει.
Τα φίλτρα πάντως υπάρχει δυνατότητα να παρακαμφθούν για να παίζει NOS αυτό το λέει σαφώς εδώ (για το προηγούμενο μοντέλο αυτά τα specs αλλά δεν νομίζω να άλλαξε κάτι )
Για το στάδιο εξόδου πάντως λέει ελάχιστα,έχεις δίκιο.

Re: Απάντηση: Rd 40 by Musicaltech

Τα έχω και τα δύο και τ' ακούω καθημερινά. Το cd player με τα 4 pcm1704 είναι ένα 20% καλύτερο από την κατασκευή μου με τα pcm1702. Το καταλαβαίνεις αμέσως.

Mε πρόλαβες!

Το CD σου με τα 1704 ήταν απόλαυση.

Κι άλλη μια φώτο του σταδίου εξόδου μήπως και φανεί καλύτερα.

RD30IV.jpg

Απάντηση: Re: Απάντηση: Rd 40 by Musicaltech

Mε πρόλαβες!

Το CD σου με τα 1704 ήταν απόλαυση.

Το λίγο πιο καινούργιο μοντέλο του Σπύρου εδώ,το έχω λιώσει να το ακούω κάθε που πάω εκεί.

Αν για το συγκεκριμένο ισχύει ότι έχει γραφτεί και για το RD30, το κύριο ρολόι του είναι το προγραμματιζόμενο Si570, το οποίο είναι μάλλον ότι καλύτερο κυκλοφορεί σε προγραμματιζόμενο ρολόι.

Όσο αφορά τα φίλτρα του, αφενός λέει ότι έχει δυνατότητα bypass για NOS λειτουργία, αφετέρου αν του δώσεις σήμα στα 352Κ/384Κ (μέσω USB προφανώς) λογικά θα κάνουν ελάχιστα πράγματα μιας και το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουν είναι ένα x2 oversampling.

Offtopic: Όσο για το 9018, έχει 2 επιλέξιμα φίλτρα (με την αυστηρή έννοια) αλλά έχει και μερικές ακόμα ρυθμίσεις οι οποίες επηρεάζουν τον ήχο σε κάποιο βαθμό (DPLL bandwidth, quantization, κτλ) τις οποίες σπάνια πειράζουν οι "υλοποιητές" τέτοιων DACs.

Για τα άλλα.
Εκεί που λέω άστο να δούμε,εκεί με πρίζωσες από την αρχή.