Re-Machined Head

Οχι απλα δεν τον αγγιζεις, δεν σκεφτεσαι να τον αγγιξεις.
Αλλα οπως ειπα πιο πριν ειναι η μοδα της εποχης.....Ειδικα η διασκευη στο Smoke on the water ειναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, και κακως υπαρχει....

Και ομως εχουν "αγγιχθει" και παραμορφωθει πολυ μεγαλυτερα κομματια απο το Smoke on the Water.
Ακουσα τη συγκεκριμενη διασκευη των Flaming Lips και μου αρεσε αρκετα. Μου θυμιζει λιγο τις διασκευες που εκαναν οι Residents σε κομματια γιγαντων (πραγματικων) στα 80s.
Αλλοι μουσικοι προτιμουν να παραμεινουν πιστοι σα να ειναι σε εκκλησια, ενω αλλοι το φερνουν στα μετρα τους.
Θεμιτα και τα δυο, το αποτελεσμα βεβαια ειναι πολυ υποκειμενικη υποθεση

Και ομως εχουν "αγγιχθει" και παραμορφωθει πολυ μεγαλυτερα κομματια απο το Smoke on the Water.
Ακουσα τη συγκεκριμενη διασκευη των Flaming Lips και μου αρεσε αρκετα. Μου θυμιζει λιγο τις διασκευες που εκαναν οι Residents σε κομματια γιγαντων (πραγματικων) στα 80s.
Αλλοι μουσικοι προτιμουν να παραμεινουν πιστοι σα να ειναι σε εκκλησια, ενω αλλοι το φερνουν στα μετρα τους.
Θεμιτα και τα δυο, το αποτελεσμα βεβαια ειναι πολυ υποκειμενικη υποθεση

Υπάρχει και η μέση λύση: να φέρνεις ένα τραγούδι στα μέτρα σου αλλα με σεβασμό στο πρωτότυπο. Η διασκευή π.χ. των In The Woods... στο Epitaph των King Crimson έχει όλα τα στοιχεία της μουσικής των πρώτων αλλα διατηρεί το συναίσθημα του τραγουδιού.

Αν ένα τραγούδι είναι εντελώς διαφορετικό απο το στυλ του συγκροτήματος, καλύτερα να το αφήνουν στην ησυχία του.

Υπάρχει και η μέση λύση: να φέρνεις ένα τραγούδι στα μέτρα σου αλλα με σεβασμό στο πρωτότυπο. Η διασκευή π.χ. των In The Woods... στο Epitaph των King Crimson έχει όλα τα στοιχεία της μουσικής των πρώτων αλλα διατηρεί το συναίσθημα του τραγουδιού.

Αν ένα τραγούδι είναι εντελώς διαφορετικό απο το στυλ του συγκροτήματος, καλύτερα να το αφήνουν στην ησυχία του.

Τιποτα δε μενει στην ησυχια του!
Εδω η Deutsche Grammophon ανοιξε τα αρχεια της κλασσικης μουσικης που διαθετει και καλεσε συγκεκριμενους μουσικους της συγχονης ηλεκτρονικης να πειραξουν μουσικες εκατονταετιας, πραγμα που εγινε με πολυ ριζοσπαστικο τροπο!!
Ακολουθησε περσυ και η ECM.
Μιλαμε για πραξεις που για πολλους (και εδω μεσα) ειναι τουλαχιστον βεβηλωση.

Το ζητημα ειναι οτι εχουμε συνδεσει εμεις προσωπικα συγκεκριμενες μουσικες με διαφορες φασεις της ζωης μας και απαιτουμε σεβασμο.
Αλλα αν μια διασκευη δεν προσθετει κατι διαφορετικο, δεν εχει λογο υπαρξης. Εχω ακουσει ενα σωρο tributes για γνωστα σχηματα και συνηθως ειναι βαρετα.
Ο δημιουργικος μουσικος θα αυτοσχεδιασει πολυ, αν θα πετυχει ειναι αλλο θεμα

Συμφωνω σε ολα με τον συνονοματο Πανο (ecodrifter).H διασκευη εχει μεσα της και την "ιεροσυλια",απο τη στιγμη που καταπιανεται με κατι που θεωρειται "θεσφατο".
Και μια διασκευη δεν εχει λογο υπαρξης οταν προσπαθει να μιμηθει το αυθεντικο.Στη διασκευη ο καθε μουσικος προσπαθει να δωσει μια δικη του εκδοχη σε κατι ηδη γνωστο.Οσο πιο μακρια ειναι απο την αυθεντικη εκτελεση,τοσο πιο νοημα εχει.Απο εκει και περα αν θα πετυχει ειναι αλλο θεμα,οπως λεει και ο Eco.
Η διασκευη των Lips μπορει να ειναι ιεροσυλη,αλλα ειναι τιμια γιατι ειναι....Flaming Lips.Ουτε κι εμενα με χαλασε να πω την αληθεια,και οντως μου εφερε στο μυαλο τους Residents.
Καταλαβαινω βεβαια τα μπινελικια.Και γω τα εχω ριξει σε αντιστοιχες περιπτωσεις.
Απο την αλλη αυτη η ιεροσυλια δεν κανει κακο στο αυθεντικο.Το αντιθετο μαλιστα,ενισχυει το μυθο του.

Και επειδη μιλαμε για ροκ,το ροκ ειναι απο τη φυση του ιεροσυλο και αντιεξουσιαστικο.Αν το κανουμε θρησκεια που απαιτει σεβασμο τοτε μαλλον ξεφευγουμε απο την ιδια την κοσμοθεωρια του.

Last edited:
μετά από μέρες άκουσα την εκτέλεση των flaming lips.
Καλή είναι.
Με το σκεπτικό ότι αναδόμησαν όλο το κομμάτι χωρίς να το αντιγράψουν ξετσίπωτα. Δείξαν τον πραγματικό τους εαυτό.
Δεν θα την αγόραζα όμως...

Αυτή εδώ όμως

http://www.youtube.com/watch?v=1eqR7_Xz-zY

είναι by far η ΚΑΛΥΤΕΡΗ όλων.

Re: RE-MACHINED HEAD

Χμ...Ο φλύαρος satriani...

βασικά αυτοί κλωνοποιούν.
Και τόχουν το όνομα.
Είναι οι μόνοι που "θέλουν" να περάσουν ως οι πρωτότυποι και με το σκεπτικό αυτό είναι οι χειρότεροι.
Ακόμα και όλη την εισαγωγή μέχρι και τα λόγια της παρουσίασης είναι κλωνοποιημένα από το Made in japan....έλεος
Ο κιθαρίστας είναι καλός. (αν και πήγε και στον κουρέα...)

πλην όμως.
το σόλο είναι από εκείνα τα killers. Που ακούγεται δύσκολο ενώ είναι πραγματικά πανεύκολο από ακόμα και μέτριους κιθαρίστες.
Θυμάμαι ότι στα 16 μου ήταν ψωμοτύρι, αν και τότε νόμιζα ότι κάτι ήταν.
Υποθέτω ότι αν ψάξει κανείς στο γιουτουμπ θα βρεί δεκάδες τηνειτζερς κιθαρίστες να το επιδεικνύουν...

Ο Satriani ειναι της γεννιας των παιδιων θαυματων του Julliard.
Οπως λεει και ενας εδω μεσα "Look mamma no hands".
Καλος για το τσιρκο.Ανεβοκατεβαινει τα ταστα με ταχυτητα φωτος.Καλος ειναι δε λεω,αλλα ανικανος να γραψει ακομα και κατι απλο,φαινομενικα,σαν το smoke on the water.
Γιατι τα απλα ειναι τα δυσκολα.;)

Re: Απάντηση: Re-Machined Head

Ο Satriani ειναι της γεννιας των παιδιων θαυματων του Julliard.
Οπως λεει και ενας εδω μεσα "Look mamma no hands".
Καλος για το τσιρκο.Ανεβοκατεβαινει τα ταστα με ταχυτητα φωτος.Καλος ειναι δε λεω,αλλα ανικανος να γραψει ακομα και κατι απλο,φαινομενικα,σαν το smoke on the water.
Γιατι τα απλα ειναι τα δυσκολα.;)

Ωπα φιλε εισαι αδικος για τον συγκεκριμενο... Ειναι ο μοναδικος που μπορεσε εστω και για λιγο να αντικαταστησει τον Αναντικαταστατο....

Απλα ειναι κιθαριστας και οχι συνθετης σαν τον αλλο...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re-Machined Head

Ωπα φιλε εισαι αδικος για τον συγκεκριμενο... Ειναι ο μοναδικος που μπορεσε εστω και για λιγο να αντικαταστησει τον Αναντικαταστατο....

Απλα ειναι κιθαριστας και οχι συνθετης σαν τον αλλο...

Βρε δεν λεω οτι ειναι κακος.Αλλα εχει το στυλ που ειχαν ολοι εκεινης της σχολης.Malmsteen,Steve Vai,Satriani,Gilbert...
Καλοι κιθαριστες αλλα επιδειξιες και αψυχοι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re-Machined Head

Βρε δεν λεω οτι ειναι κακος.Αλλα εχει το στυλ που ειχαν ολοι εκεινης της σχολης.Malmsteen,Steve Vai,Satriani,Gilbert...
Καλοι κιθαριστες αλλα επιδειξιες και αψυχοι.

"Show-offs" επί το Ελληνικότερον...