Re-Machined Head

και για να βγουν τα μαχαίρια στο ian vs david τι ψηφίζεται ?

προσωπικά δεν βγάζω άκρη αλλά θα έλεγα gillan για το child in time και μόνο

(εντωμεταξύ η χειρότερη συναυλία ever που ήμουν ήταν deep purple στο κλειστό του oaka)

Overall o Coverdale εχει μια απίστευτη φωνή για μένα καλύτερη απο τον gillan ΑΛΛΑ στα τραγούδια των dp η φωνή του gillan ήταν ιδανική, κλείδωσε απίστευτα και έδωσε αυτό που έπρεπε όταν έπρεπε όπως έπρεπε ιδανικά. Ο Rod evans δε ξερω, εχω συνδέσει την φωνή του με το ύφος/ήχο των πρώτων άλμπουν τοσο πολυ που δε θα ηθελα να ήταν ουτε ο gillan στην θέση του.

PS οσο για το OAKA θα συμφωνήσω μαζί σου, αν και με τα μυαλα που ειχα τότε δε με ενοιαζε τπτ παρα μονο να ειμαι εκει!

Re: Απάντηση: Re-Machined Head

Συμφωνω σε ολα με τον συνονοματο Πανο (ecodrifter).H διασκευη εχει μεσα της και την "ιεροσυλια",απο τη στιγμη που καταπιανεται με κατι που θεωρειται "θεσφατο".
Και μια διασκευη δεν εχει λογο υπαρξης οταν προσπαθει να μιμηθει το αυθεντικο.Στη διασκευη ο καθε μουσικος προσπαθει να δωσει μια δικη του εκδοχη σε κατι ηδη γνωστο.Οσο πιο μακρια ειναι απο την αυθεντικη εκτελεση,τοσο πιο νοημα εχει.Απο εκει και περα αν θα πετυχει ειναι αλλο θεμα,οπως λεει και ο Eco.
Η διασκευη των Lips μπορει να ειναι ιεροσυλη,αλλα ειναι τιμια γιατι ειναι....Flaming Lips.Ουτε κι εμενα με χαλασε να πω την αληθεια,και οντως μου εφερε στο μυαλο τους Residents.
Καταλαβαινω βεβαια τα μπινελικια.Και γω τα εχω ριξει σε αντιστοιχες περιπτωσεις.
Απο την αλλη αυτη η ιεροσυλια δεν κανει κακο στο αυθεντικο.Το αντιθετο μαλιστα,ενισχυει το μυθο του.

Και επειδη μιλαμε για ροκ,το ροκ ειναι απο τη φυση του ιεροσυλο και αντιεξουσιαστικο.Αν το κανουμε θρησκεια που απαιτει σεβασμο τοτε μαλλον ξεφευγουμε απο την ιδια την κοσμοθεωρια του.

Πάνο, είσαι πολύ κοντά στην σκέψη μου.

Overall o Coverdale εχει μια απίστευτη φωνή για μένα καλύτερη απο τον gillan ΑΛΛΑ στα τραγούδια των dp η φωνή του gillan ήταν ιδανική, κλείδωσε απίστευτα και έδωσε αυτό που έπρεπε όταν έπρεπε όπως έπρεπε ιδανικά. Ο Rod evans δε ξερω, εχω συνδέσει την φωνή του με το ύφος/ήχο των πρώτων άλμπουν τοσο πολυ που δε θα ηθελα να ήταν ουτε ο gillan στην θέση του.

PS οσο για το OAKA θα συμφωνήσω μαζί σου, αν και με τα μυαλα που ειχα τότε δε με ενοιαζε τπτ παρα μονο να ειμαι εκει!

Αλλο μέταλο φωνής ο Coverdale, άλλο ο Gillan, είναι ιεροσυλία να συγκρίνονται, πάντως και οι δύο έδωσαν πολλά στο ροκ, έγιναν γνωστοί από τουs Purple, τα κατάφεραν εξαίσια επίσης και στα προσωπικά τους σχήματα.
Η MARK II, βέβαια είναι καλύτερη δυνατή εκδοχή του συγκροτήματος, με την χειρότερη ίσως αυτή με τον Bolin.

σίγουρα.
ο Gillan ήταν η φωνή που ταίριαζε.
Αν και φωνητικά (εκτός από τσιρίδα) ήταν πίσω. Και στιχουργικά ήταν πίσω.
Αλλά ήταν 100% αυτό που λέμε purple.
Επίσης άλλο κεφάλαιο ο Rod.
Και φυσικά άλλη μπάντα η ΜΚΙ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re-Machined Head

σίγουρα.
ο Gillan ήταν η φωνή που ταίριαζε.
Αν και φωνητικά (εκτός από τσιρίδα) ήταν πίσω. Και στιχουργικά ήταν πίσω.

Oντως ταιριαζε περισσοτερο.
Και παντοτε πιστευα οτι η επιλογη Coverdale,Hughes ειχε να κανει και με το πως αυτοι οι δυο μαζι συνδυασμενοι ταιριαζαν φωνητικα με την "τσιριδα" του Gillan.
Ο τροπος που συγχρονιζονται και συνδυαζονται στο Burn ή στο Might Just Take Your Life π.χ. μου θυμιζει Gillan.

Last edited:
τωρα ψυρίζουμε τη μαϊμού, αλλά....
τέλος πάντων.
πάντως εννοώ ωραία χροιά είχε ο Gillan, ενώ περισσότερο συναίσθημα έβγαζε ο Coverdale.
ο δε Evans ήταν σχεδόν ποπ ή ψυχεδελικός....

Η φωνη του Gillan με συγκλονιζει,ακομα και στις νεες του δουλειες,πχ το out of my mind..Μπορει να μην ειναι πια ικανος να πιασει child in time αλλα ο ανθρωπος εχει μαγικες φωνητικες ικανοτητες..

Δυστυχως πλεον ειναι αφωνος... καλυτερα θα ηταν να το εχουν κλεισει το μαγαζι....

Για τους πιο ψαγμένους το παρακάτω...
Αυτός που ήταν μεγάλη μορφή και έμεινε στην σκιά ήταν ο μεγάλος Glen Hughes. To άλμπουμ των TRAPEZE το Medusa περιέχει απίστευτα διαμάντια.
Το Seafull είναι ένα επίπεδο πάνω απ´ότι έχουν γράψει ποτέ οι Purple.

http://www.youtube.com/watch?v=yU4X3v9OL7s&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=nTlQU2Vel7o&feature=related

Αυτους τους trapeze απο τοτε ψαχνω να τους καμακωσω αλλα δεν μου καθονται...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re-Machined Head

Κι αυτοι οι καφροι στην καθημερινη δεν δινουν το burn..ουστ

Tον καλυτερο δισκο των Purple imho...
Με μικρη διαφορα απο το Machine Ηead αλλα καλυτερος...

Καλα ρε Τσιφ δεν εχεις Trapeze?
Nα σου δωκω..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re-Machined Head

Tον καλυτερο δισκο των Purple imho...
Με μικρη διαφορα απο το Machine Ηead αλλα καλυτερος...

Καλα ρε Τσιφ δεν εχεις Trapeze?
Nα σου δωκω..

δεν έχω γιατί τότε τα είχα πάρει που φύγανε οι άλλοι.
Μικρός ήμουν δεν ήξερα....
μετά ....ήρθε η jazz

Tο album τους Medusa(το 2ο τους album) έγινε remaster το 1994, όπως και το ομώνυμο Trapeze..... Και τα δύο την ίδια χρονιά...

Το 73 τους εγκατέλειψε ο Glenn Hughes....και έβγαλαν τρία album με άλλη σύνθεση...

Το Hot Wire το 1974, το Trapeze(το ίδιο όνομα με το πρώτο album)) το 1976....και το Hold On(ή Running) το 1978.....

Αυτά προς ενημέρωση μας.....

Υ.Γ Μήτσο respect μανα μου.....

Last edited: