Ρε παιδια...τι είναι αυτό το πράγμα με τη ΔΕΗ?

είναι που μοιάζουν σαν στασίδια οι κάλπες και πάμε και τους συγχωρούμε για αυτό. :slapface:

Παιδιά, αφήστε την κάλπη…. Όποιον και να ψηφίσουμε, πάλι το ίδιο θα γίνει…
το θέμα είναι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε, και μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά συνεννόηση μηδέν….
Αν βγει η ΔΕΗ και πει αύξηση, δεν μπορούμε να πούμε εμείς ότι κάθε βράδυ 10:00 με 10:10 δεν ανάβουμε ούτε ένα φωτάκι; Και αυτό, όχι για μια μέρα αλλά για μια εβδομάδα… και αν επιμένει να το συνεχίσουμε…..
Ξέρετε πόσο θα ζημιωθεί η ΔΕΗ;
Αλλά το θέμα είναι ότι ο έλληνας δεν το κάνει, πετάει ένα απλά, δεν βαριέσαι!!!!
Και όχι μόνο στο θέμα της ΔΕΗ, αλλά παντού…
Ας αγοράσουμε π.χ. γάλα μόνο κάτω από 1 εύρο, βενζίνη από το φτηνότερο βενζινάδικο, ας ζυμώσουμε και 2-3 ψωμιά σε μια εβδομάδα και να μην αγοράσουμε, όλοι μαζί όμως… τι θα κάνουν; Δεν θα τα κατεβάσουν;

όχι δεν θα το κατεβάσουν γιατί οι μισοί έλληνες έχουν λεφτά και οι άλλοι μισοί δεν έχουν. έτσι φαίνεται από την αγορά έξω.

Εγώ που έχω και θερμοσυσσορευτές ας μην πώ τι πληρώνω κάθε φορά στην ΔΕΗ. Και ποιά ειδοποίηση διακοπής? Στον πρώτο απλήρωτο το κόβουν... Και μου το έχουν κόψει και παρασκευή μεσημέρι, να με αφήσουν όλο το Σου-Κου χωρίς ρεύμα δλδ!!!! Πάλι καλά που ξέρω πως να το ανοίγω απο το ρολόι γιατί θα είχα ξεπαγιάσει...

Οι θερμοσυσσωρευτές αξίζουν τελικά βρε παιδιά;

Αναρωτιέμαι...
Μόνο σε μία και μοναδική περίπτωση ο θερμοσυσσορευτής μπορεί να συμφέρει σε σχέση με τα καλοριφέρ. Σε μικρά στούντιο καλά μονωμένα που είναι όλα σε έναν χώρο 25-30 τ.μ.
Και αυτό μόνο επειδή το κόστος εγκατάστασης ατομικού καυστήρα υπερβαίνει την πιθανή απόσβεση.

Πέρα απο το κόστος, που ανάλογα με το μέγεθος και του σπιτιού και την "έξυπνη" κατανάλωση μπορεί να έρχεται στα ίδια επίπεδα, ίσως και φθηνότερα για τους θερμοσυσσορευτες, υπάρχει ένα σημαντικότερο θέμα. Αυτό της ποιότητας της θέρμανσης.

Οι θερμοσυσσορευτές προσφέρουν χαμηλότερης ποιτότητας θέρμανση ασυζιτητί. Ανοιμοιόμορφη. Είναι απαραίτητη η χρήση του ανεμιστήρα που έχουν, αυτή ομως ξηραίνει την ατμόσφαιρα πολύ.
Επίσης είναι αργοί. Κάθε αλλαγή στην θερμοκρασία επιδρά 24 ώρες μετά. Οπότε είσαι συνεχώς 24 πίσω απο τις αλλαγές του καιρού. Ειδικά στην θέρμανση απο κρύο αργούν πολύ. Και δεν μπορείς να κάνεις μικρές ρυθμίσεις στην θερμοκρασία. Είναι μεγάλοι, βαριοι και άσχημοι...

Το σπίτι που μεγάλωσα είχε, αυτό που νοικιάζω ως φοιτητής εδώ και 7 χρόνια έχει και δεν θυμάμαι ποτέ να έμεινα ευχαριστημένος απο την θερμοκρασία του σπιτιού. Ευτυχώς τώρα που μετακομίσαμε σε δικό μας σπίτι βάλαμε καλοριφέρ και ζεσταθήκαμε.

Μάλιστα.

Πάντως, σε περίπτωση που υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου και δεν έχεις βάλει ακόμα θέρμανση στο σπίτι, το βλέπω ως την καλύτερη λύση, πλέον...

Απάντηση: Re: Ρε παιδια...τι είναι αυτό το πράγμα με τη ΔΕΗ?

Μάλιστα.

Πάντως, σε περίπτωση που υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου και δεν έχεις βάλει ακόμα θέρμανση στο σπίτι, το βλέπω ως την καλύτερη λύση, πλέον...

Ασυζητητί σαν καύσιμο εχει πολύ καλύτερη απόδωση από το πετρέλαιο και η εγκατάσταση ατομικού καυστήρα ειναι πανεύκολη

Μιας και το αναφέραμε...πλήρωσα 220ευρώ στο σπίτι (μωρό και χρηση ενός A/C αρκετές ώρες), 150 ευρώ στον επαγγελματικό μου χώρο, και 100 ευρώ στον επαγγελματικό χώρο της συζύγου μου....Μια χαρά...μονο για τη ΔΕΗ...δεν μιλάμε για τηλέφωνα, ΕΥΔΑΠ, κοινόχρηστα κλπ. Και οι λγαρισμοί αυτοί της ΔΕΗ ήταν έναντι κι όχι εκκαθαριστικοί.

Το φοβερότερο δε, είναι οτι όσα ειχε προαναγγείλει ο μάνατζερ των μάνατζερ θα αρχίσουμε να τα βλέπουμε απο τους λογαρισμούς που θα πάρουμε το 2009. Και τότε όλοι οι γνωρίζοντες μιλάνε για επερχόμενο μεγάλο σοκ.

Απάντηση: Re: Ρε παιδια...τι είναι αυτό το πράγμα με τη ΔΕΗ?

Μάλιστα.

Γίνεται και μετατροπή απο πετρέλαιο σε φυσικό αέριο. Άλλαζει ο καυστήρας (το μοτέρ δηλαδή) μπαίνουν οι σωληνώσεις που το συνδέουν με το δίκτυο, ασφάλειες, και αισθητήρες. Το έκαναν οι γονείς μου στην Αθήνα και απαλάχτηκαν απο τη βρωμιά και τη μουτζούρα του πετρελαίου.
Χώρια του ότι ζεσταίνεται το σπίτι πιο γρήγορα.

Το ξέρω, αλλά θεωρείται ασύμφορο για ήδη υπάρχουσα εγκατάσταση.

Εμείς λέμε να κάνουμε μετατροπή όταν πάθει κάποια ζημιά ο καυστήρας.

τώρα που ο πούτιν έβγαλε ανακοίνωση για το ότι θα αυξήσει την τιμή του φυσικού αερίου να δείτε πανηγύρια.