Receiver Power Supply: AC 110 - Υπάρχει λύση για να λειτουργήσει στην ελλάδα;

giorgos333

New member
4 January 2008
36
Καλησπέρα αγαπητά μέλη,
Αφορά τη συσκευή Pyle PDWM2550 που πρόσφατα παρήγγειλα απο Αμερική μέσω ιντερνετ. Πολλοί πωλητές υποστήριζαν ότι λειτουργεί σε AC 110 / 240 ωστόσο στο επίσημο ιστότοπο δεν λεει κατι τέτοιο. Ίσως ήταν λάθος μου που εμπιστέυθηκα τον πωλητή. ΥΠάρχει κάποιος τρόπος να λειτουργήσει εδώ; Θυμίζω και τα hz μας ότι έχουν διαφορά 60hz 50hz

Καλησπέρα αγαπητά μέλη,
Αφορά τη συσκευή Pyle PDWM2550 που πρόσφατα παρήγγειλα απο Αμερική μέσω ιντερνετ. Πολλοί πωλητές υποστήριζαν ότι λειτουργεί σε AC 110 / 240 ωστόσο στο επίσημο ιστότοπο δεν λεει κατι τέτοιο. Ίσως ήταν λάθος μου που εμπιστέυθηκα τον πωλητή. ΥΠάρχει κάποιος τρόπος να λειτουργήσει εδώ; Θυμίζω και τα hz μας ότι έχουν διαφορά 60hz 50hz

Υπάρχουν τροφοδοτικά στο εμπόριο (μετασχηματιστές) μετατροπής από 220 σε 110 με τιμή από 5 ευρώ. Η συχνότητα δεν νομίζω ότι παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη συσκευή. Στο manual στην πρώτη σελίδα γράφει τροφοδοσία 110 v ενώ στη δεύτερη γράφει τροφοδοσία 110/240 v οπότε το λάθος δεν είναι των πωλητών.
Πάντως πληροφοριακά θα σου έλεγα τέτοια προϊόντα επιπέδου σκουπιδιών υπάρχουν και στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να κάνεις εισαγωγή σκουπιδιών από Αμερική.

Re: Απάντηση: Receiver Power Supply: AC 110 - Υπάρχει λύση για να λειτουργήσει στην ε

Υπάρχουν τροφοδοτικά στο εμπόριο (μετασχηματιστές) μετατροπής από 220 σε 110 με τιμή από 5 ευρώ. Η συχνότητα δεν νομίζω ότι παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη συσκευή. Στο manual στην πρώτη σελίδα γράφει τροφοδοσία 110 v ενώ στη δεύτερη γράφει τροφοδοσία 110/240 v οπότε το λάθος δεν είναι των πωλητών.
Πάντως πληροφοριακά θα σου έλεγα τέτοια προϊόντα επιπέδου σκουπιδιών υπάρχουν και στην Ελλάδα, δεν χρειάζεται να κάνεις εισαγωγή σκουπιδιών από Αμερική.

Σάκη ευχαριστώ πολύ που απάντησες και εκτιμώ τη γνώμη σου, έχεις καποιο λινκ που να μου συστηνεις ανεπιφυλακτα εναν τετοιο μετασχηματιστή;
Τώρα όσον αφορά την εισαγωγή σκουπιδιών, λέω το εξής δυστηχώς είτε απ'εξω είτε απο εδώ σκουπίδια άλλων χωρών αγοράζουμε εφόσον εμείς δεν παράγουμε τίποτα, και εφόσον δύσκολα συστήνουμε σαν έλληνες κάτι στους άλλους έλληνες. Περιττό είναι να πούμε ότι εδώ αν ρωτήσεις κάτι οι περισσότεροι θα εκμεταλευτούν την άγνοια σου στο πλήρες και θα σε πιάσουν πολυ γερά απο θέμα χρημάτων. Δυστηχώς ργώ δεν πρόσεξα αυτή την λεπτομέρεια όσον αφορά την τάση.. Δεν μπορώ τελικά να ξέρω σίγουρα τι από ολα είναι αληθινό εφόσον ξεκάθαρη θέση δεν παίρνει ούτε η εταιρεία. Έστειλα μήνυμα θα απαντήσει άραγε?

Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον άλλον εδώ; Πως κατάφερε να θέση τη συσκευή του σε λειτουργεία χωρίς βλάβη; Ευχαριστώ πολύ

Αν αγοράσεις μετασχηματιστή 220->110V πρέπει να προσέξεις τα Αmpere που καταναλώνει η συσκευή, ώστε να πάρεις κάποιον μεγαλυτερο για να μην τον κάψεις. Κάπου πρέπει να αναφέρεται η κατανάλωση της συσκευής.

Last edited:
Re: Απάντηση: Receiver Power Supply: AC 110 - Υπάρχει λύση για να λειτουργήσει στην ε

Αν αγοράσεις μετασχηματιστή 220->110V πρέπει να προσέξεις τα Αmpere που καταναλώνει η συσκευή, ώστε να πάρεις κάποιον μεγαλυτερο για να μην τον κάψεις. Κάπου πρέπει να αναφέρεται η κατανάλωση της συσκευής.

Η συσκευή είναι αλήθεια ότι δεν μου έχει έρθει ακόμα, την αναμένω σε λίγες μέρες. Κοίταξα στο μανουαλ δεν είδα κάτι για κατανάλωση, λογικά θα υπάρχει πάνω στη συσκευή με αυτοκόλητο όπως συνήθως στο πίσω μέρος (τροφοδοτικό). Απο τιμές ξέρεις κανείς τι παίζει; αυτό είναι το πιο επίπονο κομμάτι..

Στην ίδια τη συσκευή μάλλον αλλάζει η τάση στην παροχή..

Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι από τη στιγμή που η συσκευή έχει προδιαγραφή για 110/240 VAC, θα έχει και τη δυνατότητα αλλαγής της τάσης πάνω της. Αλλά ακόμα κι αν δεν την έχει, ένας απλός μετασχηματιστής 220-110 V θα κάνει δουλειά. Η συχνότητα δεν παίζει ρόλο, γιατί όπως στο 99% όλων των συσκευών αυτού του είδους, το AC γίνεται DC αμέσως μετά τον πρώτο του μετασχηματισμό και τα υπόλοιπα κυκλώματα λειτουργούν μετά από αυτή την μετατροπή. Αν τελικά χρειαστείς μετασχηματιστή, απλά πρέπει να προσέξεις πόσα αμπέρ τραβάει η συσκευή, ώστε αυτός που θα πάρεις να καλύπτει αυτή την ανάγκη. Το επεσήμαναν κι άλλοι φίλοι, άλλωστε.

Χρόνια Πολλά.
-

Κατα 99% η συσκευη πρεπει να εχει τροφοδοσια με εξωτερικο πακ ...οποτε προφανως στο export version θα εχει πακ στα 230 αλλα και αν οχι η αγορα ενος τετοιου δεν κοστιζει σχεδον τιποτα ...τα προβληματα σου ειναι ομως μαλλον αλλου .

--Αρχικα να συμφωνησω οτι το προιον δειχνει σαβουρα και αρα η εισαγωγη του απο το υπερπεραν δεν σε βοηθαει πουθενα ....αναλογες η καλυτερες σαβουρες υπαρχουν και στην Ελλαδα
--Δευτερον σωστα εχεις τοποθετηθει οτι στην Ελλαδα δεν παραγουμε τιποτα αλλα η αγορα ενος προιοντος εστω και 2 κλικ πιο ακριβα απο την Ελλαδα στιριζει το κατασημα τον Ελληνα εμπορο και τους ανθρωπους που εργαζονται εκει .
--Τελος ενω απο πλευρας τασης και συχνοτητας 50/60 δεν θα συναντησεις κανενα απολυτως προβλημα ειναι σιγουρο οτι σε καποια φαση μπορει να συνατησεις καποιο θεμα με τις συχνοτητες ων μικροφωνων μια και οι ''νορμες"' για τις συχνοτητες ειναι διαφορετικες απο χωρα σε χωρα και ηπειρο σε ηπειρο ...προφανως για να μην συμπιπτουν με αλλες ηδη καταχωρημενες συχνοτητες κινητης τηλεφωνιας link και αναλογικου τηλεοπτικου ηχου

αυτα ....Δυστυχως ο τροπος που ψωνιζουμε εχει αλλαξει προς το κατα πολυ χειροτερο ....

φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Κατα 99% η συσκευη πρεπει να εχει τροφοδοσια με εξωτερικο πακ ...οποτε προφανως στο export version θα εχει πακ στα 230 αλλα και αν οχι η αγορα ενος τετοιου δεν κοστιζει σχεδον τιποτα ...τα προβληματα σου ειναι ομως μαλλον αλλου .

--Αρχικα να συμφωνησω οτι το προιον δειχνει σαβουρα και αρα η εισαγωγη του απο το υπερπεραν δεν σε βοηθαει πουθενα ....αναλογες η καλυτερες σαβουρες υπαρχουν και στην Ελλαδα
--Δευτερον σωστα εχεις τοποθετηθει οτι στην Ελλαδα δεν παραγουμε τιποτα αλλα η αγορα ενος προιοντος εστω και 2 κλικ πιο ακριβα απο την Ελλαδα στιριζει το κατασημα τον Ελληνα εμπορο και τους ανθρωπους που εργαζονται εκει .
--Τελος ενω απο πλευρας τασης και συχνοτητας 50/60 δεν θα συναντησεις κανενα απολυτως προβλημα ειναι σιγουρο οτι σε καποια φαση μπορει να συνατησεις καποιο θεμα με τις συχνοτητες ων μικροφωνων μια και οι ''νορμες"' για τις συχνοτητες ειναι διαφορετικες απο χωρα σε χωρα και ηπειρο σε ηπειρο ...προφανως για να μην συμπιπτουν με αλλες ηδη καταχωρημενες συχνοτητες κινητης τηλεφωνιας link και αναλογικου τηλεοπτικου ηχου

αυτα ....Δυστυχως ο τροπος που ψωνιζουμε εχει αλλαξει προς το κατα πολυ χειροτερο ....

φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Ευχαριστώ όλους σας για τις υποβοηθητικές απαντήσεις σας καθώς και τις παρατηρήσεις σας. Παρήγγειλα τον εξής μετατροπέα http://www.ebw.gr/el/product/6958/Ilektronikos-Metaschimatistis-Metatr θα κάνει δουλειά λέτε.
Πριν λίγο έλαβα ένα τρίτο mail απο την Pyle και ενώ στην αρχή μου είπαν ότι θα δουλέυει άψογα γιατι εινια φτιαγμενο να υποστηριζει και τις δυο τάσεις σήμερα μου λένε το εξής.
<
this PDWM2550 is set in ac 110 volt only,
if you plug in ac 220 volt,the unit will burn out ,please don't try.
you can go to your local electronics store to buy a 220 volt ac input to ac 110 volt one amp (1000ma) output adapter.
you can use this PDWM2550,
you take PDWM2550 with you to the store,they will understand.
>
Ο αντάπτορας αυτός δεν λεει τίποτα για αμπερ. αλλά από οτι θυμάμαι απο την ηλεκτρονική φυσική αν έχουμε εισοδο 220-230 και εξοδο 110 * 1Αμπερ = 110 watts. Ο αντάπτορας νομίζω λέει ότι έχει μέγιστο 1600 βατ. Οπότε αν τον χρησιμοποιήσω με τον διακόπτη γυρισμένο στα 1600 θα υπάρχει πρόβλημα? τι λέτε;
Πολύτιμη η βοήθειά σας και τα σχόλιά σας.

το συγκριμενο τροφοδοτικο δεν κανει ουτε για αστειο διοτι δεν ειναι μετασχηματιστης αλλα στην ουσια ενα dimmer το οποιο δουλευει με triac παραγει πολυ παραξενο παλμο στην εξοδο του και ειναι σχεδιασμενο αποκλειστεικα για ωμικα φορτια ...Λαμπες , σιδερο ( σιδερωματος ) ισως σεσουαρ και ψαλιδια μαλλιων .

Πιθανον να δουλευει στην σκαλα 30W μονον ( εαν φτανουν )

Για την συσκευη αυτη πρεπει να βαλεις συμβατικο μετασχηματιστη http://x.pstatic.gr/bp/4611686018433219406/4eXGi.jpg

Θα σου ελεγα να μην καν δοκιμασεις αυτο που πραγγειλες διοτι κατα 99% θα καταστρεψεις το εσωτερικο τροφοδοτικο του μηχανηματος ...

Πολυ μπελας για το τιποτα ...

το συγκριμενο τροφοδοτικο δεν κανει ουτε για αστειο διοτι δεν ειναι μετασχηματιστης αλλα στην ουσια ενα dimmer το οποιο δουλευει με triac παραγει πολυ παραξενο παλμο στην εξοδο του και ειναι σχεδιασμενο αποκλειστεικα για ωμικα φορτια ...Λαμπες , σιδερο ( σιδερωματος ) ισως σεσουαρ και ψαλιδια μαλλιων .

Πιθανον να δουλευει στην σκαλα 30W μονον ( εαν φτανουν )

Για την συσκευη αυτη πρεπει να βαλεις συμβατικο μετασχηματιστη http://x.pstatic.gr/bp/4611686018433219406/4eXGi.jpg

Θα σου ελεγα να μην καν δοκιμασεις αυτο που πραγγειλες διοτι κατα 99% θα καταστρεψεις το εσωτερικο τροφοδοτικο του μηχανηματος ...

Πολυ μπελας για το τιποτα ...

Έχεις κάτι υπόψη σου απο κάποιο eshop? απο την εικόνα κατάλαβα περίπου τί είναι αυτό που λες. Αυτό που με ενδιαφέρει φυσικά είνια να δουλέψει σωστά η συσκευή χωρίς να χάσει από τον χρόνο ζωής της. Αυτό που μου συστήνεις είναι οκ?

edit
vrika afto http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=9_39&products_id=6849 kai ti diafora exei me afto? http://www.stavrianos-dw.gr/product_info.php?cPath=9_39&products_id=1449 einai pio fthino

Last edited:
Και οι δύο είναι μάλλον ΟΚ (200W δηλ περίπου 300VA), αφού σου συστήσανε 1000mA (220VA=140W).

Last edited:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αυτός που παρήγγειλα δηλαδή δεν κάνει αν έχω γυρισμένο τον διακόπτη στα 1600? αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να αντέξει ισχύ έως 1600? Η εταιρεία τώρα είδα ξανα το μειλ μου απάντησε για άλλη μία και λέει να χρησιμοποιήσω 30 watt or more.
Πάντως το ότι απαντάνε είναι συμαντικό σε σχέση με άλλες εταιρείες που δεν μπορείς να τις βρεις καν..

Εγω παρήγγειλα αυτόν όπως είπα http://www.ebw.gr/el/product/6958/Ilektronikos-Metaschimatistis-Metatr αλλά σήμερα είδα ότι υπάρχει και αυτός http://www.ebw.gr/el/product/23786/MINWA-ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΣ-ΜΕΤΑΤΡ-230-110VAC-(100W)-MW3P100

Last edited:
Όπως σου εξηγεί και ο east electronics, καλύτερα ένας απλός μετασχηματιστής έστω ελάχιστα ακριβότερος, όπως δηλ ο TS200 που βρήκες και ας μην είναι ωραίος εμφανισιακά αλλά θα σου δίνει το ημιτονοειδές ρεύμα που απαιτεί η συσκευή.

Η καλυτερη πρακτικη πιο απλη και σωστη ειναι να το πας σε εναν τεχνικο να σου αλλαξει τον εσωτερικο μετασχηματιστη με εναν ευρωπαικο και τελειωνεις χωρις να χρειαστει να κουβαλας ενα καρρο τσουμπλεκια μαζι σου

Η καλυτερη πρακτικη πιο απλη και σωστη ειναι να το πας σε εναν τεχνικο να σου αλλαξει τον εσωτερικο μετασχηματιστη με εναν ευρωπαικο και τελειωνεις χωρις να χρειαστει να κουβαλας ενα καρρο τσουμπλεκια μαζι σου

Το σκέφτηκα αυτό, αλλα είναι οικονομική λύση; πόσο μπορεί να στυχίζει μια τέτοια αλλαγή;

Σαφως πολυ λιγοτερο απο το να εχεις ασχοληθει τοσες μερες να εισαγεις ενα μαλλον κακο προιον απο το ιντερνετ , απο τα διαφορα ψαξιματα που εχεις ποσταρει εδω , τις διαφορες αναζητησεις οπου τελικα θα οδηγησουν σε ενα αποτελεσμα οχι μονο κατω του μετριου αλλα σιγουρα δεν θα ανταποκρινεται στον συνολικο κοπο που εχεις κανει σε σχεση με το αποτελεσμα .

Εαν μεταφρασεις τον χρονο που εχουν αφιερωσει στο θεμα εγω και τα αλλα παιδια εχουμε πληρωσει το μικροφωνο σου διπλο τουλαχιστον μεχρι στιγμης .

Δεν εχω την προθεση να ""σου την πω "" απλα τα πραγματα αυτα δεν γινονται ετσι ...

Το κοστος ενος τετοιου μετασχηματιστη στην Ελληνικη αγορα δεν πρεπει να ξεπερναει τα 10-12 ευρω και αλλα τοσα υποθετω οτι θα ζηταγε ενας τεχνικος να στον αλλαξει ...

Μην ανυσηχείς φίλε, δεν παρεξηγούμαι όποιο και να είναι το ύφος της απάντησής σου. Εγώ εκτιμώ μόνο και μόνο ότι αφιέρωσες χρόνο όπως και τα υπόλοιπα παιδιά. Δυστηχώς οι επιλογές μας πάντοτε δεν αντικατοπτρίζουν την τελιότητα, αλλα πολλές φορές θα κάνουμε λάθη. Το κίνητρό μου για την επιλογή του συγκεκριμένου συστήματος ήταν ότι μπορεί το μικρόφωνο να φορτίζεται στη βάση, δεν είδα κάτι αντίστοιχο στα ίδια λεφτά. Και δυστηχώς ο πωλητής καθώς και η εταιρεία ανέφεραν ότι είναι 110/240 οπότε δεν είχα καν θέμα για συζήτηση. Προέκυψε όμως εφόσον κατάλαβα ότι κάποια απο τα στοιχεία δεν αλήθευαν. Δεν ζήτησα συμβουλή ή κάποια ιδέα, πρόταση κατα αναγκαστικά αλλα πρόθυμα όποιος μπορεί να βοηθήσει. Δεν μεταφράζω ούτε το χρόνο σε χρήμα ούτε την βοήθεια σε χρήμα...ελεύθερη συζήτηση είναι που μελλοντικά πιστεύω θα βοηθήσει και άλλους με παρόμοιο πρόβλημα.Νομίζω για αυτό είναι τα φόρουμ συζητήσεων. Ευχαριστώ όπως και ευχαρίστησα το κάθε μέλος για την απάντησή του απο εκτίμηση που με βοηθάν με την απάντησή τους.
Θα μπορούσα να κάνω κάποια καλύτερη επιλογή όπως λες ναι, δυστηχώς δεν την έκανα, θα μπορούσα να το πάρω απο ελλάδα, δυστηχώς δε το έκανα. Τι να κάνουμε τώρα... Δυστηχώς στα θέματα ηλεκτρονικής δεν είμαι καλός, εκεί που είμαι όμως βοηθάω άλλους και 5 και 10 και 20 φορές να με ρωτήσουν, πρόθυμα όχι αναγκαστικά..

Θα συμφωνησω ακουγεται πρακτικο ετσι οπως το θετεις Καποια στιγμη και εγω αγορασα ενα σετ μικορφωνα γιατι πανω τους ειχαν συμβατοτητα με φορτιστη της ΝΟΚΙΑ που σημαινει οτι οπου και να εισαι ενας φορτιστης ΝΟΚΙΑ θα υπαρχει .Στην πραξη ομως αποδειχτηκε αχρηστο γιατι με την τεχνολογια που χρησιμοποιουν ακομα και κατι αστεια μοντελα της AKG με 90 μολις ευρω το σετ μια και μονο απλη μπαταρια βγαζει σχεδον 8 ωρες λειτουργιας οποτε η πιθανοτητα να χρειαστει φορτιση κατα την διαρκεια ενος show ειναι σχεδον μηδενικη ....

Φιλικα
Σακης Πετροπουλος

Ισως να έχει δίκιο, ναι. Αυτά που έχω τώρα είναι της AKG αλλα ενσύρματα. Τι ασύρματο μικροφωνικό σύστημα θα μου πρότεινες γύρω στα 120 με xlr και εμβέλεια γύρω στα 25μ; έχει κάποιο λινκ φιλε;

για Φτηνο ειναι το μονοσυχνο της AKG γυρω στα 100 ευρω εμβελεια πανω απο 100 μετρα επισης φτηνα τα freeport της Senheiser και επισης οσο και να σου φανει παραξενο αξιοπρεπεστατο προιον ειναι τα ασυρματα της JTS τα οποια αντιπροσωπευονται στην Ελλαδα απο την TELE