Reclock sucks???

Re: Απάντηση: Reclock sucks???

Φυσικά!

Δηλαδή Δημήτρη εσύ δεν ακούς διαφορά στον ήχο με και χωρίς reclock? Αν μου πεις όχι δεν θα σε πιστέψω. Θα πρέπει να έρθω να ακούσω. :grinning-smiley-043

Εγώ (να πω την αμαρτία μου) εξακολουθώ να βλέπω με 3:2 pulldown! :frown:

Καραταρχήν να διευκρινήσω ότι το EVR στα XP δουλεύει με τον media player classic και όχι με Powerdvd. Επομένως δεν υπάρχει κάποιο εναλλακτικό του reclock για Powerdvd.

Για να δουλέψει το EVR στα XP πρέπει να βάλουμε 2 αρχεία στο system32 (dxva2.dll, evr.dll) και να κάνουμε register το evr.dll

Τα dll από κάπου τα κατέβασα αλλά δεν βρίσκω το Link στο γραφείο που είμαι. Πάντως αν εγκαταστήσουμε το
Net Framework 3.0 είναι το ίδιο πράγμα καθώς εγκαθιστούν και το EVR στα XP!
Με ένα search στο net πιστεύω δεν είναι δύσκολο να βρεθούν αυτά τα dlls. Αν δεν τα βρείτε μπορώ να σας τα δώσω το απόγευμα όταν θα πάω σπίτι.

Και τέλος χρειαζόμαστε μια πατσαρισμένη έκδοση του media player classic για να μας δίνει την επιλογή να χρησιμοποιήσουμε το evr των XP.

That's it!

Θα χαρώ πολύ να δω κάποιον να το δοκιμάζει να μας πει και τις δικές του εντυπώσεις!

Αν κατεβάσετε το net framework 3.0 μην ξεχάσετε να κάνετε register το evr.dll γιατί δεν γίνεται από default registered

Ανοίγουμε Dos Prompt και γράφουμε [SIZE=-1]regsvr32 evr.dll (αφού πάμε στον φάκελο windows/system32)
[/SIZE]

Τέλος να προσθέσω ότι όταν κάνουμε register το evr.dll θα είναι διαθέσιμο και στα graphs αν κάποιο τα χρησιμοποιούν (σαν Enhanced Video Renderer).

Εννοείται ότι τα φίλτρα που χρησιμοποιούμε δεν τα καταργούμε! Απλά στο Output επιλέγουμε το Evr σαν renderer -bye-

Αυτο θα σε ρωταγα μετα , αλλα το ειπες.

Δε με λες, μπας κι εχει παρει το ματι σου τιποτα graph στο powerdvd ??

Αν κατεβάσετε το net framework 3.0 μην ξεχάσετε να κάνετε register το evr.dll γιατί δεν γίνεται από default registered

Ανοίγουμε Dos Prompt και γράφουμε [SIZE=-1]regsvr32 evr.dll (αφού πάμε στον φάκελο windows/system32)
[/SIZE]

Για να κατεβει το framework 3.0, πρεπει να κατεβασεις ενα "κομματακι" του και μετα αφου αρχισει η εγκατασταση κατεβαζει καμμια 60αρια μεγκα απο το δικτυο οποτε το πισι που θελουμε να το εγκαταστησουμε πρεπει να ειναι συνδεδεμενο στο νετ.

Μηπως υπαρχει καπου ολο το 3 για κατεβασμα και μετεπειτα εγκατασταση ?

Με τα graph , κοιτα το λιγο μπας και γλυτωσουμε κανα player !!

Βρήκα αυτά τα links αλλά θέλει εγγραφή στα forums του theatertek.

evr.dll :
dxva2.dll :

Και μάλλον το παρακάτω είναι το αντίστοιχο graph (το βρήκα σε γαλλικό φόρουμ)

http://files.commo.de/graphedit_061030.zip

Γραμμενος ειμαι ,,,,:grinning-smiley-043

Τα κατεβασα , θενκς.

Το evr το περασα απο το νετφρειμ3 και εδω δουλευει οκ.

untitled1copydr7.jpg

ΣΙγουρα θα το δοκιμασω και στο dvd που το ηθελα να το δω.

Το graphedit το εχω βρε. Αν υπαρχει τροπος να βαλουμε Graph στο powerdvd λεω αν ξερεις -bye-

Nek, το πιτσαρισμα στον ηχο ειναι γνωστο αλλα αν σεταρεις σωστα το συστημα σου μαλλον θα επρεπε να περνα απαρατηρητο.Να στο πω αλλιως: Οταν ακους Ευρωπαικα dvd ο ηχος σου φαινεται περιεργος? Γιατι και σε αυτα ειναι "πιτσαρισμενος" ο ηχος για να τρεξει απο 23.976 σε 25fps. Οι Αμερικανοι παντως λενε οτι το καταλαβαινουν.
Οπως και να ειναι, αν θες και τελεια κινηση και τελειο ηχο, τοτε θες προβολεα 1080P24fps και καρτα ηχου οπως την δικια σου για να γινει το reclock αχρειαστο...

Απάντηση: Re: Reclock sucks???

Nek, το πιτσαρισμα στον ηχο ειναι γνωστο αλλα αν σεταρεις σωστα το συστημα σου μαλλον θα επρεπε να περνα απαρατηρητο.Να στο πω αλλιως: Οταν ακους Ευρωπαικα dvd ο ηχος σου φαινεται περιεργος? Γιατι και σε αυτα ειναι "πιτσαρισμενος" ο ηχος για να τρεξει απο 23.976 σε 25fps. Οι Αμερικανοι παντως λενε οτι το καταλαβαινουν.
Οπως και να ειναι, αν θες και τελεια κινηση και τελειο ηχο, τοτε θες προβολεα 1080P24fps και καρτα ηχου οπως την δικια σου για να γινει το reclock αχρειαστο...

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να το σετάρω ώστε να περνάει απαρατήρητο. Αλλά από την άλλη δεν έχω καμιά όρεξη να αλλάζω ενισχυτή και ηχεία γι αυτό τον λόγο! Το γνωρίζω ότι πρέπει να πάρω 1080p24fps προβολέα για να μην έχω κανένα πρόβλημα, αλλά επειδή δεν έχω αυτή την δυνατότητα τώρα που μιλάμε προσπαθώ να βρω την καλύτερη λύση για τα δικά μου "γούστα". Κάποιον άλλο μπορεί να μην τον πειράζει το πιτσάρισμα αλλά εμένα με ενοχλεί πολύ. Το EVR μου έδωσε ελπίδες και θα συνεχίσω το testing. Μάλλον θα βάλω και VISTA για να μπορώ να έχω EVR με Powerdvd. Είδομεν :award:

Τάκη καλημέρα,

το "πιτσάρισμα" που αναφέρει ο Νεκτάριος το ακούω και εγώ από τότε
που έκανα αναλογική σύνδεση ήχου (με την onboard βέβαια) αλλά δεν
το ακούω (και ούτε ποτέ το άκουγα) στα ευρωπαϊκα DVD που έβλεπα στο
DVD player (Pioneer 696) που είναι συνδεδεμένο ψηφιακά.

Όταν λες να σεταριστεί σωστά το σύστημα, εννοείς το HTPC ή τον ενισχυτή
.......... ή μήπως και τα δύο?

Απάντηση: Re: Reclock sucks???

Τάκη καλημέρα,

το "πιτσάρισμα" που αναφέρει ο Νεκτάριος το ακούω και εγώ από τότε
που έκανα αναλογική σύνδεση ήχου (με την onboard βέβαια) αλλά δεν
το ακούω (και ούτε ποτέ το άκουγα) στα ευρωπαϊκα DVD που έβλεπα στο
DVD player (Pioneer 696) που είναι συνδεδεμένο ψηφιακά.

Όταν λες να σεταριστεί σωστά το σύστημα, εννοείς το HTPC ή τον ενισχυτή
.......... ή μήπως και τα δύο?

Ούτε εγώ το ακούω στα ευρωπαικά DVD. Το reclock προσπαθεί να κάνει την βρωμοδουλειά on the fly ενώ το ευρωπαικό DVD έχει φτιαχθεί με κάποια εργαλεία και έχει δοθεί η κατάλληλη προσοχή για την διατήρηση της ποιότητας του ήχου (λέω εγώ τώρα....)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Reclock sucks???

...... του Μπάμπη ζαχαρώνεις και εσύ? :flipout: :flipout:

Ο Μπάμπης πρέπει να είναι ο πιο ευτυχισμένος αγοραστής του κόσμου. Έχει πουλήσει τον προβολέα του πριν το αποφασίσει. Λίγο το 'χεις! :award:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Reclock sucks???

Ο Μπάμπης πρέπει να είναι ο πιο ευτυχισμένος αγοραστής του κόσμου. Έχει πουλήσει τον προβολέα του πριν το αποφασίσει. Λίγο το 'χεις! :award:

Ζω για τις μέρες που θα τον βγάλει στο σφυρί ..........
.....έ ρε γλέντια :BDGBGDB55: και φάπες που θα πέσουν :slapface:

:flipout: :flipout: :flipout: