Record & Timeshift σε E2

drspiros

AVClub Addicted Member
Αναρωτιομουν εαν υπαρχει εστω ενας δεκτης ή μια εκδοση enigma που να συμπεριφερεται στις προαναφερθεισες λειτουργιες τοσο καλα, οσο οι παλαιοτεροι δεκτες που ειχα (Arion & Vantage).
Δηλαδη να εχει αναπαραγωγη εγγραφων με δυνατοτητα goto σε συγκεκριμενο χρονικο σημειο και να υπαρχει λειτουργια Timeshift με δυνατοτητα seeking.
Τοσο στον Xtrend που εχω τωρα, οσο και σε αλλους δεκτες με E2 δεν εχω δει αυτες τις ευκολιες που ειχα με τους παλιους μου δεκτες, κι ας εχουν κατακλυσει το διαδικτυο με plugins.

Αναρωτιομουν εαν υπαρχει εστω ενας δεκτης ή μια εκδοση enigma που να συμπεριφερεται στις προαναφερθεισες λειτουργιες τοσο καλα, οσο οι παλαιοτεροι δεκτες που ειχα (Arion & Vantage).
Δηλαδη να εχει αναπαραγωγη εγγραφων με δυνατοτητα goto σε συγκεκριμενο χρονικο σημειο και να υπαρχει λειτουργια Timeshift με δυνατοτητα seeking.
Τοσο στον Xtrend που εχω τωρα, οσο και σε αλλους δεκτες με E2 δεν εχω δει αυτες τις ευκολιες που ειχα με τους παλιους μου δεκτες, κι ας εχουν κατακλυσει το διαδικτυο με plugins.

Τι εννοείς με δυνατότητα goto; Να του πεις συγκεκριμένο χρονικό σημείο; Έχει seek με τα κουμπιά 1-4-7 και 3-6-9, και μάλιστα προγραμματιζόμενα με βήμα που εσύ θες. Μπορείς πχ να βάλεις τα 7/9 να κάνουν seek με βήμα 5 λεπτών ή 10 λεπτών ή 15 λεπτών. Έτσι κινείσαι γρήγορα μέσα στην εγγραφή.

Το ίδιο ισχύει και για το timeshift, με το permanent timeshift plugin.

Απάντηση: Re: Record & Timeshift σε E2

Τι εννοείς με δυνατότητα goto; Να του πεις συγκεκριμένο χρονικό σημείο; Έχει seek με τα κουμπιά 1-4-7 και 3-6-9, και μάλιστα προγραμματιζόμενα με βήμα που εσύ θες. Μπορείς πχ να βάλεις τα 7/9 να κάνουν seek με βήμα 5 λεπτών ή 10 λεπτών ή 15 λεπτών. Έτσι κινείσαι γρήγορα μέσα στην εγγραφή.

Το ίδιο ισχύει και για το timeshift, με το permanent timeshift plugin.

Αυτο ακριβως εννοω, δηλ. εαν θελω να παω μια ταινια στο 107ο λεπτο, θα πρεπει να την τρεξω με βηματα του 5λεπτου ή του 10λεπτου; Δεν θα ηταν πιο βολικο να υπαρχει μια τετοια λειτουργια; Οσο για το timeshift, παροτι εχω βαλει το σχετικο plugin, οταν θελω να κινηθω προς τα πισω μου λεει "timeshift seeking is not available. Please use numeric buttons..." (ή κατι τετοιο)

Re: Απάντηση: Re: Record & Timeshift σε E2

Αυτο ακριβως εννοω, δηλ. εαν θελω να παω μια ταινια στο 107ο λεπτο, θα πρεπει να την τρεξω με βηματα του 5λεπτου ή του 10λεπτου; Δεν θα ηταν πιο βολικο να υπαρχει μια τετοια λειτουργια; Οσο για το timeshift, παροτι εχω βαλει το σχετικο plugin, οταν θελω να κινηθω προς τα πισω μου λεει "timeshift seeking is not available. Please use numeric buttons..." (ή κατι τετοιο)

Με τα numeric buttons που σου λέει, δε κάνει seek; (1-4-7 για πίσω, 3-6-9 για μπροστά).

Περιέγραψέ μου ακριβώς πως θα ήθελες το goto function και θα προσπαθήσω να υλοποιηθεί στο OpenPLI. Να πατάς κάποιο κουμπί και μετά να δίνεις αριθμητική καταχώρηση χρόνου; Ή time offset;

Δεν ξερω τι ακριβως ειναι το time offset, αλλα νομιζω οτι το πρωτο ειναι αυτο που θα ηθελα, δηλ. η δυνατοτητα να επιλεξεις την ακριβη χρονικη στιγμη, εισαγοντας αριθμητικα το χρονικο σημειο. Οσο για το timeshift, εχω τον Xtrend με egami και ειναι τραγικο, θα δοκιμασω και το OpenPLi. Ευχαριστω

Λοιπόν, κρατώντας πατημένο το κουμπί fast forward ή rewind, εμφανίζεται μία αριθμητική είσοδος και μπορείς να γράψεις τα λεπτά που θες να μετακινηθείς. Δεν είναι ακριβώς goto time αλλά κάνει αυτό που θες. Επιπλέον, αν βάλεις το πρόσθετο seekbar έχεις μερικές δυνατότητες ακόμα με το ίδιο πάτημα, δοκίμασέ το.

Τι πρόβλημα έχεις με το timeshift στο egami;

Απάντηση: Re: Record & Timeshift σε E2

...Επιπλέον, αν βάλεις το πρόσθετο seekbar έχεις μερικές δυνατότητες ακόμα με το ίδιο πάτημα, δοκίμασέ το.

Τι πρόβλημα έχεις με το timeshift στο egami;
To timeshift μου κολλαει οταν παω να το τρεξω προς τα πισω, δεν ανταποκρινεται καν. Το seekbar πως το βαζω; (παρεμπιπτοντως, ευχαριστω για τη βοηθεια.)

Re: Απάντηση: Re: Record & Timeshift σε E2

To timeshift μου κολλαει οταν παω να το τρεξω προς τα πισω, δεν ανταποκρινεται καν. Το seekbar πως το βαζω; (παρεμπιπτοντως, ευχαριστω για τη βοηθεια.)

Δε ξέρω αν το έχει το egami. Κοίταξε αν υπάρχει για κατέβασμα στα πρόσθετα. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το OpenPLI, το tmeshift δουλεύει πολύ καλά σε αυτό. Προσωπικά χρησιμοποιώ το permanent-timeshift σε usb stick 16GB και αφήνω μόνο τις εγγραφές στο σκληρό δίσκο.

Ολα τα version 2.1 ειναι unstable λογω τις διαρκης εξελιξεις που εχουν.
Stable μου φαινεται ειναι μονο το openpli 1.0.(δεν ειμαι και σιγουρος.)

Re: Απάντηση: Record & Timeshift σε E2

Υπαρχει OpenPLI stable? Γιατι ολα σε beta τα βρισκω. Ευχαριστω

Είναι μια χαρά stable, απλώς μη κάνεις online update συνέχεια, πριν κάνεις να ελέγχεις το status της Beta, αν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Συγγνωμη αν επιμενω, αλλα στο site του PLi βλεπω μονο beta (night builds). Αν μπορεις να μου πεις που θα βρω ενα πληρες, λειτουργικο stable image της PLi θα ειμαι υποχρεος.

Συγγνωμη αν επιμενω, αλλα στο site του PLi βλεπω μονο beta (night builds). Αν μπορεις να μου πεις που θα βρω ενα πληρες, λειτουργικο stable image της PLi θα ειμαι υποχρεος.

Το OpenPLI είναι Work In Progress. Τα nightly builds είναι το καθημερινό build του project. Αν ψάχνεις τη λέξη release ή τη λέξη stable, δε θα τη βρεις στο OpenPLI. Αλλά τα images είναι απολύτως σταθερά (stable), κάνω online updates συνέχεια και πολύ σπάνια να πάει κάτι στραβά.

Το OpenPLI δεν είναι newnigma ή Blackhole που βγάζουν εκδόσεις με αριθμό. Είναι το μόνο image που μπορείς να το ανανεώνεις συνέχεια με online update, χωρίς να χρειάζεται ξανά φλασάρισμα, εκτός από τις ελάχιστες φορές που κάτι πάει πολύ στραβά.

Και τωρα μια ερωτηση πρωτης δημοτικου: Εβαλα το PLi, πώς κανω mount το στικακι;

Τι στικάκι; Αν εννοείς usb memory stick, το κάνει αυτόματα mount στο /media/usb

Δε μου το κανει, δηλ. παροτι εχει αναγνωριστει απο το media player, οταν παω να κανω εγγραφη προγραμματος, μου λεει οτι δεν υπαρχει αποθηκευτικο μεσο.

Δε μου το κανει, δηλ. παροτι εχει αναγνωριστει απο το media player, οταν παω να κανω εγγραφη προγραμματος, μου λεει οτι δεν υπαρχει αποθηκευτικο μεσο.

Για εγγραφή πρέπει να φορτωθεί σαν /media/hdd και όχι σαν /media/usb, ή να ορίσεις πως οι εγγραφές γίνονται στο /media/usb. Πιο εύκολο το πρώτο, απλώς πρόσθεσε την παρακάτω γραμμή στο /etc/fstab

/dev/sda1 /media/hdd auto defaults 0 0

και restart.

Το στικ καλό είναι να είναι φορμαρισμένο σε ext3. Επίσης πρέπει να έχει ήδη ένα φάκελο movie.