Redmi [Δοκιμές, Συγκριτικά, Updates]

Re: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Με sesame και nova είναι πιο απλό έχοντας έως 5 επαφές για απευθείας κλήση με shortcut μέσω εφαρμογή επαφών
204ca51cdecbe4ca2cd699226777b343.jpg

Sent from my OnePlus 7 Pro using Tapatalk

Απάντηση: Re: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

Μολις κοιταξα, τρεχει την 11.3.0 αλλα widget απ ευθειας κλησης δεν υπαρχει. Εν τω μεταξυ στα ιδια λεφτα ειναι το Α70 ποιες οι διαφορες μεταξυ τους;

Στάλθηκε από το SM-A500FU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Kαλύτερος επεξεργαστής,οθόνη χωρίς τρύπα για εμένα τα βασικά χαρακτηριστικά υπέρ του Xiaomi.
Yπολόγισε επίσης ότι δεν θα κολλάει μετά από κανένα 6μηνο όπως συμβαίνει σε όλα τα Samsung.

Παιδια πηρα την αποφαση για αγορα νεου κινητου με μπατζετ μαξιμουμ 300 .
Κατοχος samsung Α5 του 15 και προσφατα του 8A xiaomi σπ τη δουλια, θα θελα κινητο με πανω απο 4000 μπαταρια, ραδιοφωνο, widget απ ευθειας κλησης που εχει το Α5 μου αλλα οχι το 8Α της xiaomi και το θεωρω απαραιτητο, κοιταγα για Α70 αλλα απ αυτα που διαβαζω εδω μαλλον πιο οικονομικα στα ιδια χαρακτηριστικα ειναι της xiaomi, επισης μ ενδιαφερει 6 ram 128 rom, θα θελα την αποψη σας και τις προτασεις σας.

To Samsung A70 έχει Amoled οθόνη (*) , σε όλα τα υπόλοιπα το Note 8 Pro είναι από ανώτερο (κάμερες) έως πολύ ανώτερο (επεξεργαστής).

(*)Όσο αφορά την οθόνη αν το Α70 παίρνει 9/10 το Note 8 παίρνει 8/10 γιατί για τα δεδομένα των IPS είναι άψογη.

Αν σου πέφτει μεγάλο σε μέγεθος μπορείς να δεις και το Xiaomi Mi9 lite ή το Mi 9T.

Το πιο καινούργιο το A71 ίσως αξίζει γιατί είναι πολύ κοντά στο note 8 pro σε χαρακτηριστικά και έχει και πιο μεγάλη οθόνη αλλά μόνο αν πέσει η τιμή του από 300 ευρώ και κάτω. Στα 450-500 ευρώ που έχει τώρα εννοείται ότι βρίσκεις πολύ ανώτερα κινητά.

Μια οθόνη IPS δεν θα έχει ποτέ, ούτε παρεμφερή απόδοση με μια oled. Δεδομένου του ότι είναι ίσως το βασικότερο στοιχείο μιας συσκευής, δίνεις αρκετό βάρος.

Το 9Τ εχει ραδιοφωνο;

Απάντηση: Redmi [Ειδήσεις, Δοκιμές, Νέα μοντέλα, Συγκριτικά]

LG G8s καλο σε ολα, αλλα με 3550 μπαταρια.

Κοιταω απο 4000 και πανω.

Το 9Τ εχει ραδιοφωνο;

Αυτό θα πάρεις Κώστα. Έχει ράδιο που θες, καλή μπαταρία-κάμερα-επεξεργαστή, κλπ..
Βγαίνει ~250e το 6/128 Global με κουπόνι.

Αυτό θα πάρεις Κώστα. Έχει ράδιο που θες, καλή μπαταρία-κάμερα-επεξεργαστή, κλπ..
Βγαίνει ~250e το 6/128 Global με κουπόνι.
Ευχαριστω αλλα θα βαλω δοσεις, ξερω θα μου ρθει πιο ακριβο αλλα μετρητο γιοκ.

Μια οθόνη IPS δεν θα έχει ποτέ, ούτε παρεμφερή απόδοση με μια oled. Δεδομένου του ότι είναι ίσως το βασικότερο στοιχείο μιας συσκευής, δίνεις αρκετό βάρος.

Σε κάποια σημεία υπερτερούν οι AMOLED και σε κάποια οι IPS. Γενικεύσεις και αφορισμοί στην τεχνολογία δεν χωράνε αν και συμφωνώ ότι συνολικά οι πρώτες είναι καλύτερες.

Μην ξεχνάμε ότι ακόμη και η Samsung που είναι πρωτοπόρος στις AMOLED στον τομέα των τηλεοράσεων διαφημίζει πόσο καλές είναι οι δικές της QLED σε σχέση με τις OLED της LG εστιάζοντας κυρίως στο burn in και την διάρκεια ζωής.

Αν και για εμένα το κυριότερο πρόβλημα των AMOLED είναι η δομή τύπου pentile που περιορίζει την πραγματική ανάλυση αρκετά.

Το κακο ειναι οτι στα καταστηματα που βαζουν δοσεις δεν μπορω να το βρω το 9Τ. Δλδ. δεν εχω προβλημα το μπατζετ να παει στα 350 αρκει να δινω μεχρι 10 ευρω το μηνα κι ας τα δινω για τρια χρονια.

Ήμουν σε παρόμοια θέση πριν μερικούς μήνες γιατί είχα επιδότηση 200 ευρώ για ανανέωση συμβολαίου απο την Cosmote και δεν υπήρχε ούτε το Mi9T ούτε το Mi9 lite διαθέσιμο αλλά μόνο το Mi9 Pro που όμως είχε 500 ευρώ. Τελικά το Redmi Note 8 Pro και δεν το έχω μετανιώσει. Το μόνο αρνητικό είναι ότι είναι μεγάλο και σχετικά βαρύ (200 γρ) , δεν είναι κατάλληλο για όλα τα χέρια δηλαδή. Σε όλα τα υπόλοιπα είναι από καλό έως άριστο.

Μπορείς να τσεκάρεις κριτικές και εδώ (4.7/5 αστέρια από 861 άτομα)...https://www.skroutz.gr/s/19896259/Xiaomi-Redmi-Note-8-Pro-64GB.html

ΥΓ. Ένα άλλο κινητό που είχα ξεχωρίσει είναι αυτό...https://www.skroutz.gr/s/20906687/Huawei-Nova-5T-6GB-128GB.html

Τότε είχε και αυτό 500 ευρώ όπως το Mi9T Pro , τώρα έχει πέσει η τιμή του και θεωρώ ότι αξίζει (ενημερωτικά αν θέλεις να βρεις πληροφορίες είναι το ίδιο με το Honor 20).

Δεν έχει amoled οθόνη κι ούτε snapdragon επεξεργαστή απ ό,τι μαθαίνω συν ότι ούτε αυτό έχει widget άμεσης επαφής όπως το mi 9T, το είδα κι εγώ στο Πλαίσιο σήμερα είδα και την μπαταρία των 4500 και μόλις πήρα τηλέφωνο το κουνιαδάκι μου που τα κατέχει λιγάκι μου είπε ότι το Τ9 είναι καλύτερο, ισχύει;

image.ashx

Στην κατηγορία του έως τώρα είναι το πιο δυνατό κινητό και με πολύ καλή διάρκεια μπαταρίας.

gsmarena_407.jpg

Όσο αφορά την οθόνη δεν είναι AMOLED αλλά είναι πολύ καλή.

Στο GSMArena το Note 8 Pro έχει στο τεστ βαθμολογία 4.1/5 και το Mi9T έχει 4.0/5. Προφανώς γιατί το πρώτο κερδίζει σε μπαταρία και επεξεργαστή και το δεύτερο σε οθόνη.

Απο εκεί και πέρα κρίνεις και αποφασίζεις.