Reflex ερώτηση.

Γίνεται να φτειάξεις το κουτί, έστω και πρόχειρα, με τρόπο που να μπορείς να ανοιγοκλείνεις κάποια πλευρά (κατά προτίμηση την πίσω) πριν το τελικό σφράγισμα; Ούτως ή άλλως αυτό ενδείκνυται όταν δεν ακολουθείς πιστά συγκεκριμένο δοκιμασμένο σχέδιο, γιατί πρέπει να πειραματιστείς κυρίως με τα ηχοαπορροφητικά (και αφού θέλεις να παίξεις, θα σου δώσει επι πλέον χαρά - ο ήχος μπορεί να μεταβληθεί αρκετά έτσι), ιδίως όταν δεν διαθέτει κανείς μετρητικά κλπ και κάνει τα πάντα με το αυτί.

Αν ναι no problem. Οπως κατάλαβες μάλον θα χρειαστεί να αφαιρέσεις όγκο --> εύκολο, προσθέτεις "αντικείμενα" στο εσωτερικό. Ακόμα και με οπή μπορείς να πειραματιστείς, αν την βάλεις πίσω (και μπροστά μπορείς, αλλά αν την κλείσεις στο τέλος, που μάλον θα την κλείσεις, θα έχεις προβλήματα αισθητικής).


Και τέλος... κάτι καινούργιο που θα σου αρέσει!!
Έχει διάβασμα, ma non tropo (ή και tropo αν γουστάρεις), ίσως σώζει την κατάσταση και μάλιστα με στυλ, ενώ διαθέτει πρωτοτυπία και προσφέρει διασημότητα :award: : αν και αρχάριος, θα την τραβήξεις την προσοχή, απ' ότι θυμάμαι δεν έχει παρουσιασθεί τέτοια κατασκευή εδώ μέσα.

http://diyaudioprojects.com/Technical/Aperiodic/ - Ακολούθησε και τα επι πλέον links της σελίδας


Και για διάβασμα γενικώς : http://diyaudioprojects.com/Technical/

Καλώς ήρθες στον κόσμο μας! (τα'θελες και τα'παθες) :smile:
 
Τα κουτιά είναι ήδη έτοιμα...και όπως τα βλέπω τα πράγματα,θα μειώσω τον όγκο της καμπίνας καμιά δεκαριά λίτρα και θα δοκιμάσω να πάω vented.Αν δεν...τότε κλείσιμο της τρύπας και πειραματισμός με τα ηχοαπορροφητικά.Το αισθητικό μέρος το σκέφτηκα,μια χαρά θα δείξει με μαύρο plexiglass να κλείνει την τρύπα.
 
Πριν (και αν) εγκαταλείψεις τη λύση "vented", δοκίμασε και vented + aperiodic (Απορροφητικό μέσα στο σωλήνα, πυκνότητα/tuning όπως μπορείς με το αυτί - όχι εύκολο, γιατί ελέγχονται μεν καλύτερα οι κινήσεις του κώνου, αλλάζει όμως και ο συντονισμός του σωλήνα, θέλει άλλο μήκος κλπ)