Rega DAC

ήχος ala πικάπ rega. αλλιώς, πιο μεγάλα σώματα, ταχύτητα και μπάσο (σφιχτό και όσο πολύ) από το saturn, οριακά το ίδιο σε λεπτομέρεια, χτισμένο σαν τανκ. με λίγες λέξεις ό,τι πιο "αναλογικό" έχω ακούσει στα λεφτά του αλλά και στα διπλά και βάλε (γιατί το αναλυτικότατο benchmark όπως και το διαφορετικής φιλοσοφίας, από τα τελευταία 8742 wolfson, sabre (w4s, audiolab etc.) ηχούν καθαρότερα ναι, αναλυτικότερα ναι, δεν φχαριστιέμαι μουσική ΤΟ ΙΔΙΟ όμως -προσωπικές απόψεις εκφράζω φυσικά- όσο ΑΥΤΟ. σιγουρα καλύτερος ήχος από το σάτουρν)

Last edited:
Στο τελευταίο τεύχος του stereophile επανέρχονται στο τεστ που είχαν κάνει παλαιότερα στο REGA DAC.
Συνοπτικά, στο προηγούμενο τεστ ακροάσεων και οι δύο κριτικοί είχαν γράψει ότι φουσκώνει τα μπάσα.
Το ίδιο έχει γραφτεί και σε διάφορα blog κλπ., οπότε το έβαλαν και το μέτρησαν.

Βρήκανε λοιπόν ότι όντως στις χαμηλές συχνότητες παρουσιάζονται κάποια φουσκώματα στα 60 και στα 120 Hz, και ότι αυτό είναι αποτέλεσμα της υλοποίησης στο τροφοδοτικό.

Η συμπεριφορά αυτή ήταν επαναλήψιμη και σταθερή σε όλες τις μετρήσεις που παραθέτει ο αρθρογράφος και φαίνεται ξεκάθαρα και στα σχετικά γραφήματα.

Επίσης ενδιαφέρον είναι ότι σε αρκετά άλλα review , δεν κατάλαβε κανένας τίποτε περίεργο.

Και όπως λέγεται, όταν αυτά που φαίνονται στις μετρήσεις δεν τα ακούει ο reviewer, κάτι δεν έγινε σωστά στην ακρόαση!!!

Γεια χαρα σε όλους. Το rega dac το φέρνει ο Ζωδιάτης τελικά? Αν ναι πόσο το δίνει? Προσανατολίζομαι να το ψωνίσω (θα ακούσω άραγε διαφορά από την asus xonar essense stx που έχω?).

Γενικά θέλω ένα dac από έλληνα αντιπρόσωπο. Διαπιστώνω ότι οι επιλογές είναι ελάχιστες στα 500-600 ευρώ για το τι βρίσκεται στην Ελλάδα: cambridge, arcam, kingrex, teac, mf, chord.

Έυχαριστω

Γεια χαρά. Πέρασα από Ζωδιάτη σήμερα και eίπε ότι το rega dac θα το φέρει προς το τέλος του μήνα και θα το δίνει 400/500 ευρώ ή και σε δραχμές αν θέλουμε :-) μετά από δική μου μπιχτή..Θεός! από εκεί αγόρασα ένα σύστημα το 1980, το οποίο δυστυχώς το επέστρεψα διότι η οικογένεια κατάλαβε ότι ήταν too much για την ηλικία μου (μάλλον καλά έκανε..). Πάντως ίδιος είναι ο άτιμος. Μπράβο του!