REGA ή PRO-JECT RPM-1?

(Ζητώ συγνώμη από τον φίλο opsim που παρεμβαίνω στο θέμα του με δική μου -σχετική βέβαια- ερώτηση, το κάνω για μη υπερφόρτωση του forum. Άλλωστε ίσως τελικά αποδειχθεί χρήσιμη και στον ίδιο :cowboy: )

Θέτω κι εγώ ερώτημα περί πικάπ. Ποιο εκ των:
Project RPM-1 / Project Debut III / Denon DP-300F ???

Last edited:
Στη δική σου περίπτωση, θα έλεγα το RPM 1.

Αλλά όσον αφορά τα Rega, είμαι λίγο biased υπέρ τους. Τα θεωρώ τα καλύτερα budget πικάπ.

Δεν ήξερα ότι υπάρχει rega σε αυτά τα λεφτά. Μπορείς να προτείνεις κάποιο?

ΥΓ: Ευχαριστώ Guybrush, πρόθυμος όπως πάντα! :SFGSFGSF:

Γύρω στα 200 ευρώ βγαίνει το Planar 2 (Ρ2).

Έχει για βραχίονα το φοβερό και τρομερό RB250, ο οποίος, παρόλο που από τη μάνα του δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο, τροποποιείται όπως θες, όσο θες.

Σκέψου ότι με αναβαθμίσεις πάνω του βγάζει η Origin Live τον OL1, έναν από τους καλύτερους βραχίονες της αγοράς.
Για να μην αναφέρω τον Michell TecnoArm και τους Audio Note Arm 1, 2, 3.

Επίσης, μπορείς να "πειράξεις" και το πλατώ και να φτάσεις με tweaking να έχεις ένα πλατώ αντίστοιχο με μεσαίας κατηγορίας τιμής, με σημαντικά χαμηλότερο κόστος.

Μεταξύ των δύο project, δηλαδή του RPM-1 και του Debut III, υπάρχει ουσιαστική διαφορά? Ευχαριστώ.

εγω θα σου προτείνω κατι εντελως διαφορετικο. Και τα δύο project που αναφερεις ειναι entry level, που σημαινει εχεις καποια βινυλια σπιτι, θες φτηνο πικαπ, τα βλεπεις στο ραφι του μαγαζιου τα παιρνεις και φευγεις χωρις δευτερη κουβεντα...ειναι πικαπ καμικαζι, για ειδικες αποστολες...

για να κανεις ποστ σε ειδικο φορουμ και να ζητας συγκριση μεταξυ τους σημαινει οτι ισως ψαχνεις κατι παραπανω, γιατι συγκριση μεταξυ τους προσωπικα την θεωρω ανουσια....με τα ιδια λεφτα λοιπον φιλε μου πας σε ενα ωραιοτατο μεταχειρισμενο που θα στειλει και τα δυο αδιαβαστα και θα μπεις για τα καλα στο κοσμο του βινυλιου...κερδισμενος θα βγεις, αυτο ειναι σιγουρο....αν σε ενδιαφερει οι προτασεις θα πεσουν βροχη

-bye-

Όπως καταλαβαίνεις φίλε μου, λόγω πολλών αγορών θα προτιμούσα να μην ξεφύγω από την τιμή των project. Τι μπορώ να βρώ μεταχειρισμένο σε αυτήν την τιμή, που φυσικά να είναι και καλύτερο?

Να σου πω την αλήθεια, υποστηρίζω την πρόταση του tsip.

Αλλά αν είναι γενικά ν' ακούς από πολυκάναλο, όπως γράφεις στο άλλο θρεντ, δεν έχει νόημα...

Και που θα ξέρεις αν δεν το έχει πηδήξει ο προηγουμενος; Ειδικά το 1200;

ειναι ενα θέμα με τα mkii ειναι αρκετα δουλεμενα , αλλα υπαρχουν πολλα ακομα, rega p3, systemdek iix, thorens, μια αναζητηση στο ebay θα σου δωσει πολλες ιδεες. Οποσδηποτε αν εισαι αθηνα κανε μια βολτα και στα μαγαζια του κεντρου οπου υπαρχουν αρκετα απο τα παραπανω δευτερο χερι, και φυσικα τις αγγελιες του φορουμ.

παντως συμφωνω με τον guybrush, αν εισαι του πολυκαναλου το βινυλιο θα χασει, αλλα και παλι αν ειναι να παρεις πικαπ και δεις το φως μετα, καλυτερα τα προαναφερθεντα.

Eγώ ψηφίζω pro-ject καθαρά λόγω αντιπροσώπου.Στον orpheus δεν θα σε αφήσουν ποτέ ξεκρέμαστο.
Εννοείται φυσικά πως τα pro-ject είναι απο τα καλύτερα (αν όχι τα καλύτερα) πικάπ στις χαμηλές κατηγορίες.