Rega Planar vs Technics SL-1200 MKII

Status
Not open for further replies.
Ζουσα 15+ χρονια με mkII. To pik up ειναι μια εξαιρετικη κατασκευη τελειο μηχανικα κανει πολυ καλα scratsh με public enemy και δε μου παρουσιασε ποτε κανενα προβλημα. Καθολου ησυχο δε μου εκανε για απαιτητικες ακροασεις και το πουλησα μολις αποφασισα να ασχοληθω σοβαροτερα. Πολυ περιορισμενη δυναμικη περιοχη και οχι αερας αναμεσα στα οργανα.
Μετα απο 50 χρονια θα ειναι τα μονα πικ απ που θα γυριζουν ακομα.

'Aλλος ένας χρήστης και των δύο (από STEREOPHILE):
Technics SL-1200 Mk.2 turntable, with SME 309 arm and Sumiko Bluepoint Special. Great sound and ease of ownership---after 10 years of ownership, no fussy fiddling. Better than my Sota or Rega.
—Wolfgang Kurtz

Last edited:
Με τον SME 309; Λογικό.

Όπως είχα πει και σε προηγούμενο ποστ, μπορώ κι εγώ να βάλω στο Rega μια Koetsu και σ' ένα VPI TNT μια Stanton και να βγάλω το Rega καλύτερο.

Μιλάμε για μανίσια τα πικάπ, όχι με βραχίονα των 2000 ευρώ στο Technics.

Επίσης, καλό είναι να βάζεις λινκ από τα τεστ (ο Θεός να τα κάνει) που βρίσκεις, γιατί έτσι είσαι αναξιόπιστος...

Και μία αναλυτική παρουσίαση του SL-1200, (τιμής ένεκεν), όπου εκτός των άλλων φαίνεται ότι όταν ξεκίνησε η παραγωγή του ήταν για το σπίτι και όχι για dj. (Kάποιος φίλος το αμφισβήτησε).

Attachments

Πρώτα απ' όλα, βάλε τα λινκ. Έτσι, δε μπορώ να ξέρω τι και πώς.

Δεύτερον, ο τύπος έκανε σύγκριση μεταξύ δυο μηχανημάτων που το ένα του κόστισε 500 ευρώ (rega) και το άλλο 2500 (technics με SME 309).

Μη λέμε ό,τι θέλουμε, παραπλανούμε και τους ανθρώπους μου μας διαβάζουν!

Άλλος ένας χρήστης και των δύο:

I don't want to re-open a can of worms, but Technics are known to have *very* steady pitch. Some Regas have been reported to fluctuate a little. Mine had a pitch fluctuation problem initially, but it seemed to diminish after just letting the platter spin continuously for a few days to "break it in." All Regas play ever so slightly faster too. Not noticeably faster, but you can see it on a strobe disc. And it may be detectable when a/b-ing a Rega alongside a Technics, since the Technics are dead accurate with speed.

Σε ποιο ποστ από τα 331 του συγκεκριμένου θρεντ αναφέρεσαι;
Γιατί μπορεί και να σου βρω άλλα τόσα εκεί μέσα που να υποστηρίζουν τα rega.

Έχω από τη μια πλευρά τεκμήρια ανθρώπων που γνωρίζω, είναι φίλοι και έχουμε παρόμοια ακουστικά γούστα κι από την άλλη κάποιες "απόψεις", από λινκ που παραθέτεις, χωρίς να έχεις ακούσει ο ίδιος και χωρίς να θες ν' ακούσεις.

Ποιος έχει δίκιο;

Στο εξής, όποιες απόψεις πλην ιδίας πείρας, θα διαγράφονται.

Δε θα ανεχτώ άλλη παραπληροφόρηση. Αν ακούσεις ο ίδιος rega και technics δίπλα δίπλα, με ίδιες κεφαλές και μανίσιους βραχίονες, ξαναγράψε. Αν όχι, μην παραπλανείς τον κόσμο.

Kαι πιστεύεις ότι η άποψη η δική μου δεν θα κατακρινόταν ως μη αντικειμενική?

Η άποψη η δική σου δε θα κατακρινόταν.
Είναι μια εμπειρία δια ζώσης.

Το να παραθέτεις αβέρτα λινκς τα οποία υποστηρίζουν μια μη-άποψή σου, εφόσον δεν έχεις συγκρίνει ο ίδιος, απλά έχεις ένα ΜΚΙΙ και θες να το υποστηρίξεις, είναι trolling.

Επι πλέον παραπληροφόρηση έκανα όταν δεν έδινα τα url. Τώρα που τα δίνω όπως τα ζήτησες γιατί κάνω παραπληροφόρηση? Δεν ανταποκρίθηκα στην απαίτησή σου?

Όχι, μου δίνεις ολόκληρα τα threads σε φόρα, όχι συγκεκριμένα ποστ.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, μπορεί και στο επόμενο ποστ να καταρρίπτεται πανηγυρικά αυτό που παραθέτεις, απλά το αποκρύπτεις λόγω συμφέροντος.

Τέτοια λινκς, σου βρίσκω όσα θες. Googling ξέρω να κάνω κι εγώ.

Άλλο ένα θέμα είναι ότι εγώ δεν έχω κανένα MK II. Απλά το θαυμάζω...

Ε, τότε ποιος ο λόγος να τρολλάρεις;

Δεν έχεις ΜΚΙΙ, δεν έχεις ακούσει σε σύγκριση με rega, άλλη δουλειά δεν έχεις και κάθεσαι και γράφεις ό,τι σε βολεύει.
Αύριο μεθαύριο που θα ανοίξει το θέμα ο υποψήφιος αγοραστής, θα δει δηλαδή την ένθερμη υποστήριξη ενός ατόμου σε ένα πικάπ, τη στιγμή που δεν έχει ακούσει κανένα από τα δυο.

Αυτό είναι επιεικώς γελοίο!

Επιεικώς και εγώ απαντάω ότι ΚΑΠΟΤΕ είχα ένα SL-1200, (όχι το ΜΚ ΙΙ, όπως ξαναέγραψα στο thread), και από τότε μαγεύτηκα. Όσο για το REGA αρκούμαι στο ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν συγκρίνεται με την αυστηρά hi level κατασκευή του 1200, για μένα και για ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ άλλους που το έχουν αποκτήσει εδώ και ΣΑΡΑΝΤΑ χρόνια!

Status
Not open for further replies.