Rega RP6 & Dynavector DV20x Low

nickperi

Established Member
14 March 2008
193
Καλησπέρα

εχω ενα ερώτημα που με απασχολει εδώ και καιρό, αλλα δεν του εχω δώσει την απαραίτητη προσοχή.
λοιπον εχω τον συνδυασμό του τίτλου και προενυσχητη τον Dynavector P75 mk3. Οπότε λογικά η συνεργεία πρεπει να ειναι ιδανική.
το θέμα που εχω (ή νομίζω οτι εχω) ειναι οτι ακούω παραμόρφωση απο το δεξί ηχείο, και μάλιστα πολυ πιο έντονα στην αρχή κάθε πλευράς δίσκου.
το πλατώ ειναι τοποθετημένο σωστά, αλλα την κεφαλή (την οποία και αγόρασα καινούργια) την τοποθέτησα μόνος μου, γιατι εδώ που μενω δεν υπαρχει τεχνικός της προκοπής (απο εκεί που την αγόρασα πήγε να μου την τοποθετήσει με το χάρτινο προτρακτορ της Ρέγγα, οπότε την προσπάθησα και μόνος μου).
σας ακούγεται λογικό το πρόβλημα, ή ειναι ιδέα μου;
αν ναι τι θα μου προτείνατε να κοιτάξω.
εχω ενα προτρακτορ (της Avid) ειδικά για βραχίονες Ρέγγα, ζυγαριά ακρίβειας, και τον τεστ δίσκο του Hifi News.
Θενκς 😀

Όχι, σίγουρα κάτι δεν πάει καθόλου καλά αφού είναι μονο στο ένα κανάλι. Πάρε ενα level γιατι ή η κεφαλή δεν είναι ίσια, ή το πλατώ δεν ειναι οριζοντιωμένο, ή η κεφαλή έφαγε καμιά γερή και στράβωσε. Δες και εδώ:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Το θέμα είναι να κανεις τις ρυθμισεις μονος σου.

Ευχαριστω πολυ για την απάντηση,
Τα εχω δει αυτά τα κλιπ, αλλα στην περίπτωση του δικού μου βραχίονα, δεν επιδέχεται ρύθμιση στο αζιμουθιο κτλ. Οπότε η κεφαλή πρεπει να ειναι κάθετη,
Αυτο που με προβληματίζει ειναι οτι αυτο το φαινόμενο ειανι πιο έντονο στην αρχή της κάθε πλευράς του δίσκου.
Αυτο τι θα μπορούσε εν δυνάμει να σημάνει ;

κάποιος τρόπος θα υπάρχει, πχ το βίδωμα του βραχίονα στο πλατώ.
πάρε levels, δες αν το πλατώ και η κεφαλή είναι οριζοντιωμένα.
έλεγξε το και με ενα ξυλαράκι που φαίνεται και στο βιντεο.
δεν πιστεύω να έχεις υπερβολικό ή μηδενικό antiskating.
αν το πρόβλημα παραμένει, δοκίμασε από κανέναν φίλο άλλη βελόνα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

το φαινόμενο ειανι πιο έντονο στην αρχή της κάθε πλευράς του δίσκου.
Αυτο τι θα μπορούσε εν δυνάμει να σημάνει ;
πέρα από τα παραπάνω, ίσως και κακή ρύθμιση της βελόνας (tracking error μεγάλο στην αρχή του δίσκου γιατι έτσι στήθηκε η βελόνα).
επειδή κάποιοι προτράκτορες χρησιμοποιούν την ευθυγράμμιση με το pivot point που είναι αρκετά δύσκολο να γίνει με το μάτι, θα πρότεινα να βρεις έναν προτράκτορα που κάνει τη ρύθμιση με κεντράρισμα σε 2 σημεία.

Τέλικα η λύση ειναι μια, θα το φέρω στην Ελλάδα και θα βρω έναν αξιόπιστο τεχνικό ( ή φίλο !) να μου το σεταρει.
Αλλιώς δεν βλέπω άλλη λύση :(

Τέλικα η λύση ειναι μια, θα το φέρω στην Ελλάδα και θα βρω έναν αξιόπιστο τεχνικό ( ή φίλο !) να μου το σεταρει.
Αλλιώς δεν βλέπω άλλη λύση :(
Που μενεις?