REGA RP6 vs AUDIONOTE TT-1/RB300

camel

Established Member
Καλησπέρα και Καλή Χρονιά σε όλους με Υγεία,

Μεταξύ των δύο, θα ήθελα τις γνώμες σας για το ποιο θα διαλέγατε και γιατί, ποιο θεωρείτε καλύτερο.

:christmaswreath:

Το Rp6 για καινούργιο, ένα Systemdeck αντί για το ΤΤ-1 για να γλυτώσεις και κανά φράγκο...

Ναι το Audionote είναι Systemdeck, ακριβώς το ίδιο. Οπότε σε μεταχειρισμένο καθαρίζεις με λιγότερα από 400 ευρώ με Rb300,...

To Rega Pp6 όμως είναι νεότερο με νεότερο βραχίονα (Rb303 ο ίδιος αλλά υπερέχει σε σημεία από τον Rb300), και τροφοδοτικό... αρκεί να το βάλεις σε βάση τοίχου, για να αποδώσει τα μέγιστα.

Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα ένα μεταχειρισμένο Systemdeck τέτοιους καιρούς που περνάμε... και αργότερα σε κάτι καλύτερο πάλι σε μεταχειρισμένο.

Δεν ξέρω βέβαια τι σύστημα έχεις και εάν έχεις ήδη πολλούς δίσκους...

Ναι το Audionote είναι Systemdeck, ακριβώς το ίδιο. Οπότε σε μεταχειρισμένο καθαρίζεις με λιγότερα από 400 ευρώ με Rb300,...

To Rega Pp6 όμως είναι νεότερο με νεότερο βραχίονα (Rb303 ο ίδιος αλλά υπερέχει σε σημεία από τον Rb300), και τροφοδοτικό... αρκεί να το βάλεις σε βάση τοίχου, για να αποδώσει τα μέγιστα.

Εγώ προσωπικά θα έπαιρνα ένα μεταχειρισμένο Systemdeck τέτοιους καιρούς που περνάμε... και αργότερα σε κάτι καλύτερο πάλι σε μεταχειρισμένο.

Δεν ξέρω βέβαια τι σύστημα έχεις και εάν έχεις ήδη πολλούς δίσκους...

..το θέμα, πέρα του οικονομικού που φυσικά και είναι βασικό, είναι, ποιο μεταξύ των δύο θα αποδίδει καλύτερα.
εγώ αυτή τη στιγμή έχω ένα planar3. Θα θεωρήσω ότι το αναβαθμισμένο rp6 θα είναι καλύτερο, αλλά ένα systemdeck;
και στο οικονομικό τώρα, ένα rp6 καινούργιο κάνει γύρω στα 800-1000 ευρώ περίπου, ένα systemdeck, όπως είπες, το βρίσκεις(έχει ο Οφέας ένα τώρα στα used) και με 400-500 ευρώ!!! Φυσικά θα συμφέρει το systemdeck αν είναι καλύτερο...!!

Last edited:
Ωραία... πας στον Ορφέα και ακούς το Systemdeck ή ακόμα καλύτερα στο δίνει να το ακούσεις σπίτι σου... για μένα είναι σίγουρα αναβάθμιση από το Rp3... το οποίο μπορείς να πουλήσεις και να σου έρθει όλη η ιστορία στο 300άρι μάξιμουμ και πολλά λέω...

Το πικάπ Rega που ξεχωρίζει είναι το P9 επάνω σε καλή βάση... γνώμη μου πάντα είναι να κινηθείς σε μεταχειρισμένα πάντα, εκτός και εάν έχεις πάρα πολλούς δίσκους και καλό phono και σύστημα...και φυσικά αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα...

Ωραία... πας στον Ορφέα και ακούς το Systemdeck ή ακόμα καλύτερα στο δίνει να το ακούσεις σπίτι σου... για μένα είναι σίγουρα αναβάθμιση από το Rp3... το οποίο μπορείς να πουλήσεις και να σου έρθει όλη η ιστορία στο 300άρι μάξιμουμ και πολλά λέω...

Το πικάπ Rega που ξεχωρίζει είναι το P9 επάνω σε καλή βάση... γνώμη μου πάντα είναι να κινηθείς σε μεταχειρισμένα πάντα, εκτός και εάν έχεις πάρα πολλούς δίσκους και καλό phono και σύστημα...και φυσικά αν το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα...

chris, σου έχω στείλει pm

και στο οικονομικό τώρα, ένα rp6 καινούργιο κάνει γύρω στα 800-1000 ευρώ περίπου, ένα systemdeck, όπως είπες, το βρίσκεις(έχει ο Οφέας ένα τώρα στα used) και με 400-500 ευρώ!!! Φυσικά θα συμφέρει το systemdeck αν είναι καλύτερο...!!

Το systemdek ακριβο μου φαινεται στα 500 για μεταχειρισμενο,εκτος και αν ειναι σε πραγματικα αψογη κατασταση λειτουργικα και εμφανισιακα.
Μια ερευνα στο e-bay ισως βοηθησει.
Του παει πολυ και ο Linn basik plus και ο LVX.

Το systemdek ακριβο μου φαινεται στα 500 για μεταχειρισμενο,εκτος και αν ειναι σε πραγματικα αψογη κατασταση λειτουργικα και εμφανισιακα.
Μια ερευνα στο e-bay ισως βοηθησει.
Του παει πολυ και ο Linn basik plus και ο LVX.

δίνεται μαζί με τον rb300 με ανακαλωδίωση VDH

δίνεται μαζί με τον rb300 με ανακαλωδίωση VDH

Και ο 300 του παει πολυ.
Αν η κατασταση του σε ικανοποιει σκεψου το.Ειναι πολυ καλο πικαπ :-)

Απάντηση: Re: REGA RP6 vs AUDIONOTE TT-1/RB300

Το audio note tt1 έχει κάποιες διαφορές με το systemdeck ,θεωρητικά το tt1 είναι ένα βελτιωμένο στα σημεία systemdeck, χωρίς να έχω ακούσει κάποιο απο τα δύο πιστεύω ότι το tt1 αξίζει τα παραπάνω χρήματα που ζητάει και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο από θέμα αντ/κων.Τώρα όσον αφορά το rega rp6 η ελληνική αντιπροσωπεία της rega είναι απίστευτη ,ενω στο εξωτερικό έχουν κυκλοφορήσει εδώ και μήνες το rp6 και το rega dac στην αντ/πεία τίποτα,αν θέλει κάποιος να το αγοράσει θα πρέπει να το κάνει βασιζόμενος στο ένστικτο του-χωρίς ακρόαση-αγοράζοντας το είτε απο e-bay είτε να το εισάγει με gray import,θυμάμαι που δεν είχαν για ακρόαση ούτε το p5 και έπρεπε να το κάνεις ειδική παραγγελία για να το αγοράσεις. Πάντως η rega είναι ό ορισμός της τίμιας εταιρείας η οποία δεν ρίχνει τύχαία κάτι στην αγορά και πιστεύω ότι το rp6 θα είναι πολύ καλύτερο από το(επίσης πολύ καλό για την εποχή του) planar3.

Μπορείς να μας πεις σε ποια σημεία είναι βελτιωμένο το tt1 σε σχέση με το Systemdeck?, και τι είδους ανταλλακτικά θες εκτός από ιμάντες σε ένα πικάπ?

Οι ιμαντες βρισκονται ευκολα και το μοτερ ειναι φανταζομαι το κλασσικο airpax ?

Ουτε εγω ακουασ το ΤΤ-1 αλλα πιστευω οτι θα μοιαζει πολυ με το ΙΙΧ με το ακρυλικο πλατω

Εγώ που είδα φωτογραφίες στο vinyl engine από μέσα, βλέπω φτηνοκατασκευή και αντιγραφή... γιαυτό ρώτησα τον φίλο να μας πει ποια είναι τα σημεία... ναι το κλασσικό airpax μου κάνει το μοτέρ...

Απάντηση: Re: REGA RP6 vs AUDIONOTE TT-1/RB300

Το συγκεκριμένο systemdeck του ορφέα όσο μπορώ να διακρίνω-γιατί έχει ένα δίσκο πάνω- έχει το γυάλινο πλατό σε αντίθεση με το tt1 που υπάρχει παρακάτω που έχει το ακρυλικό πλατό, όσο για τα ανταλλακτικά εγώ προσωπικά νιώθω πιο ασφαλής γνωρίζοντας ότι υπάρχει επάρκεια ανταλλακτικών για ότι μηχάνημα διαθέτω όσο τέρας αξιοπιστίας και να είναι, επειδή δεν είχα ποτέ πικ απ με ανάρτηση τα ελατήρια της ανάρτησης είναι αναλώσιμο ανταλλακτικό ή διαρκουν για πάντα?
Πέρα όμως απο τα τεχνικά καλό θα ήταν κάποιος που έχει,είχε ή έχει ακούσει το πικάπ προσεκτικά(ειτε το systemdeck με το ακρυλικό πλατό είτε το tt1) να γράψει δυό λόγια για το πώς ακούγεται:είναι αλήθεια ότι είναι το lp12 του φτωχού? η ανάρτηση ρυθμίζεται εύκολα?
απο prat πως πάει? είναι ευαίσθητο στο ''κακό''ρεύμα?

Re: Απάντηση: Re: REGA RP6 vs AUDIONOTE TT-1/RB300

Το συγκεκριμένο systemdeck του ορφέα όσο μπορώ να διακρίνω-γιατί έχει ένα δίσκο πάνω- έχει το γυάλινο πλατό σε αντίθεση με το tt1 που υπάρχει παρακάτω που έχει το ακρυλικό πλατό, όσο για τα ανταλλακτικά εγώ προσωπικά νιώθω πιο ασφαλής γνωρίζοντας ότι υπάρχει επάρκεια ανταλλακτικών για ότι μηχάνημα διαθέτω όσο τέρας αξιοπιστίας και να είναι, επειδή δεν είχα ποτέ πικ απ με ανάρτηση τα ελατήρια της ανάρτησης είναι αναλώσιμο ανταλλακτικό ή διαρκουν για πάντα?
Πέρα όμως απο τα τεχνικά καλό θα ήταν κάποιος που έχει,είχε ή έχει ακούσει το πικάπ προσεκτικά(ειτε το systemdeck με το ακρυλικό πλατό είτε το tt1) να γράψει δυό λόγια για το πώς ακούγεται:είναι αλήθεια ότι είναι το lp12 του φτωχού? η ανάρτηση ρυθμίζεται εύκολα?
απο prat πως πάει? είναι ευαίσθητο στο ''κακό''ρεύμα?

Μιλωντας για ανταλλακτικα,εννοουμε μοτερ,ιμαντα , που υπαρχουν σε αφθονια και θα υπαρχουν για πολλα χρονια.

Υπαρχουν aftermarket ακρυλικα πλατω,τροφοδοτικα και οτι αλλο μπορει να χρειαστεις.

Τα ελατηρια δεν νομιζω να εχουν προβλημα ποτε και απο ηχο το πικαπ (μιλω για το ΙΙΧ που ειχα) ειναι εξαιρετικο απο καθε αποψη .

Ο αξωνας γυρνα στο πηγαδι πανω σε μπιλια που κι αν φαγωθει αλλαζει ευκολα.

Λιγο λαδακι και δεν ασχολεισαι μαζι του για πολυ καιρο.

Καπως ετσι φανταζομαι και το ΤΤ-1

Re: Απάντηση: Re: REGA RP6 vs AUDIONOTE TT-1/RB300

Εγώ σου προτείνω αυτό το πικάπ ένα αδικημένο πλατώ που επισκιάστηκε απ το μεγάλο του αδελφό.Το systemdek
καλά και ανοικτόηχο. Θεωρείτο καλό και στημένο καλά έπαιζε..
Σε σύγκριση όμως με το Linn axis ήταν υποδεέστερο.Τα άκουσα και έκανα σύγκριση μεταξύ τους.Επειδή το axis το είχα και έχω και σ αυτούς που το έχω συστήσει έμειναν πολύ ικανοποιημένοι ,ψάξε το.Ήταν ένα σκαλί κάτω απ τα super Brit ,και τα είχα δίπλα-δίπλα.
Δεμένος ήχος με καλό χαμηλό και ρυθμός,εύκολο στη ρύθμιση(εξωτερικά) και στο πακετάρισμα.
Τα 500 που λες για το μεταχειρισμένο είναι πολλά και μπορείς να βρεις ισάξιο μετά από ψάξιμο ,αλλά έχε υπόψη σου,ότι οτιδήποτε έχει να κάνει με αναλογικά έχει πάρει τα ύψη.
Το servise των αναλογικών δεν έχει να κάνει με βουντού..ακόμα και ο ιμάντας ο παλιός παίζει καλά..λίγο τα λάδια έχουν εξελιχθεί..
http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=linn+axis&_sacat=0&_from=R40