Relamping ή αλλιώς εγχείρηση στην λάμπα

sokos

AVClub Addicted Member
19 January 2007
2,303
Παιδιά έχει αλλάξει κανείς σας την λάμπα μόνο αντί για όλο τον μηχανισμό της λάμπας?

http://www.youtube.com/watch?v=rVNWOoRFKjg&feature=related

Το συγκεκριμένο κόλπο σου σου βγαίνει το κόστος στο 1/3 του να αγοράσεις την λάμπα μαζί με την βάση της. Βασική προυπόθεση να πιάνουν τα χέρια σας.

Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Στους EPSON οριτζιναλ λάμπα με βάση για τους TW700 έχει γύρω στα 260, ενώ η λάμπα σκέτη απο ebay πάει 90.

Παιδιά έχει αλλάξει κανείς σας την λάμπα μόνο αντί για όλο τον μηχανισμό της λάμπας?

http://www.youtube.com/watch?v=rVNWOoRFKjg&feature=related

Το συγκεκριμένο κόλπο σου σου βγαίνει το κόστος στο 1/3 του να αγοράσεις την λάμπα μαζί με την βάση της. Βασική προυπόθεση να πιάνουν τα χέρια σας.

Το έχει δοκιμάσει κανείς?

Στους EPSON οριτζιναλ λάμπα με βάση για τους TW700 έχει γύρω στα 260, ενώ η λάμπα σκέτη απο ebay πάει 90.

.....πολλές φορές. Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι η λάμπα δεν είναι πάντα ίδια και φασματικά και σε διάρκεια ζωής. Επίσης το υπόλοιπο case θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση (ο καθρέπτης) ώστε να πάρεις το max της φωτεινότητας. Επίσης θα πρέπει να προσέξεις στην τοποθέτηση να μπεί ακριβώς στην σωστή θεση διαφορετικά μπορεί να έχεις θέμα φωτεινότητας.

Μανώλη μιλάμε για μεγάλες αποκλίσεις στο χρώμα του άσχετου ή είναι κάτι που μόνο οι experts σαν και σένα θα το δούνε?

Νομίζω για παλιό προβολάκι που έχει βγεί απο την εγγύηση θα ειναι μια οικονομική λύση, απο το να δώσεις ενα κάρο λεφτά για νέα λάμπα.

αυτό είναι κάτι που με ενδιαφέρει και μένα....
το έχει προσπαθήσει κανείς? Στο βιντεάκι φαίνεται αρκετά εύκολο άλλα λογικό το βλέπω, όταν κάποιος θέλει να πουλήσει κάτι να το δείχνει παιχνιδάκι...το θέμα είναι, θα υπάρχει πρόβλημα μειωμένης φωτεινότητας ή απόκλεισης λόγω λανθασμένης τοποθέτησης ή οτιδήποτε άλλο?

αυτό είναι κάτι που με ενδιαφέρει και μένα....
το έχει προσπαθήσει κανείς? Στο βιντεάκι φαίνεται αρκετά εύκολο άλλα λογικό το βλέπω, όταν κάποιος θέλει να πουλήσει κάτι να το δείχνει παιχνιδάκι...το θέμα είναι, θα υπάρχει πρόβλημα μειωμένης φωτεινότητας ή απόκλεισης λόγω λανθασμένης τοποθέτησης ή οτιδήποτε άλλο?

Eίναι βέβαιο οτι αν δώσεις την δέουσα προσοχή στο ξεμοντάρισμα, τότε το μοντάρισμα είναι ...μονόδρομος. Αποκλείεται να κάνεις λάθος. Και εγώ που το επιχείρησα δυό φορές σε προβολείς φίλων, αν και χωρίς προηγούμενη εμπειρία στο θέμα, δεν ...κατάφερα να κάνω λάθος!
Βέβαια ξέρω να χειρίζομαι κατσαβίδι... -bye-

καλά, και γώ που είδα το βιντεάκι, μου φάνηκε παιχνίδι. Απλά δεν ξέρω, επειδή δεν έχει κάποια συγκεκριμένη εγκοπή για την θέση της λάμπας, μήπως αν την βάλεις λίγο πιο στριμένη αριστερά ή δεξιά, μήπως χαλάει η συγκέντρωση ή τίποτα άλλο (βλέπεις τελείως άσχετος με το άθλημα :) )

Εγω εχω αλλαξει τρεις λαμπες με αυτον τον τροπο. Μια σε sony vw60 μια σε sony hs20 και σε panasonic ax200. Δεν ειναι δυσκολο να γινει απλα πρεπει να κανεις την δουλεια σιγα-σιγα με υπομονη. Η ανταλλακτικη λαμπα ειναι με τον καθρεπτη μαζι και ο προβολεας παιζει σαν καινουργιος. Βεβαια αυτο δεν συμβαινει παντα γιατι αν ο προβολεας εχει πολλες ωρες χρησης σε ασχημες συνθηκες [σκονη, τσιγαρο] και καινουργια λαμπα να βαλεις το μηχανημα δεν θα παιζει σωστα. Αν παρεις τετοια λαμπα θα πρεπει να την βαλεις συντομα και να μην περιμενεις να τελειωσει πρωτα η παλια η λαμπα γιατι δινουν 2 μηνες εγγυηση. Εχει τυχει προσφατα λαμπα για panasonic ae1000 να την βαλουμε επανω και να εχει την μιση φωτεινοτητα απο την παλια. Την στειλαμε πισω και μας εστειλαν αλλη ´καλη´ μεσα σε μια εβδομαδα.

Η ανταλλακτικη λαμπα ειναι με τον καθρεπτη μαζι και ο προβολεας παιζει σαν καινουργιος. Βεβαια αυτο δεν συμβαινει παντα γιατι αν ο προβολεας εχει πολλες ωρες χρησης σε ασχημες συνθηκες [σκονη, τσιγαρο] και καινουργια λαμπα να βαλεις το μηχανημα δεν θα παιζει σωστα. Αν παρεις τετοια λαμπα θα πρεπει να την βαλεις συντομα και να μην περιμενεις να τελειωσει πρωτα η παλια η λαμπα γιατι δινουν 2 μηνες εγγυηση.

Ακριβώς αυτά θα έλεγα για το θέμα λάμπας.Ορθός ο Κώστας! :a0210:

Κώστα κανένα link για ιντερνετικό μαγαζί που να πουλάει μόνο λάμπα με καθρέπτη?
(στο ebay είχε μόνο εκτός EE)
και μιά ερώτηση...Η θήκη έχει πάνω και ανεμιστήρα? Αν ναί, υπάρχει περίπτωση να αλλάξεις την λάμπα άλλα λόγω προηγούμενης χρήσης να σου καεί ο ανεμιστήρας και να πάρεις στα χέρια μαζί και την λάμπα?

Εγω αγοραζω παντα απο ebay λαμπες οπου αναγραφονται bulb. Η λαμπα ειναι παντα ενσωματωμενη με τον καθρεπτη [ειναι ενα κομματι] και καμια λαμπα δεν εχει επανω της ανεμιστηρα [ακομα και αυτες που εχουν την βαση που κουμπωνει στον προβολεα].

Δημήτρη μπήκα στο γερμανικό άλλα οι άνθρωποι μάλλον αστειεύονται!!!!
Έχουν την κομπλέ λάμπα "EPSON EMP-TW600 Lamp - ELPLP35 / V13H010L35 - 271.52 " και την σκέτη "EPSON EMP-TW600 Bulb only - NLMP4352 - 266 "

Λουκά απο Hong Kong που λέει ότι έρχεται, δεν υπάρχει φόβος να πληρώσεις τελωνείο?

Έρχεται με κανονικό ταχυδρομείο. Μου ήρθε στο σπίτι μέσα σε 5 μέρες όπως είπα χωρις καμμιά εξτρα χρέωση.

Χθές το βράδυ την τοποθέτησα και όλα είναι μια χαρά. Τώρα έχω φως.....
10 λέπτα δουλεία.

Το πιο δύσκολο είναι να τραβήξεις τη λάμπα από τον προβολέα αφού το πριζάκι τροφοδοσίας είναι αρκετά σφιχτό.

Αφού βγουν 3 βιδούλες και 3 κλιπς που κρατάνε τη λάμπα, αλλαγή και επανατοποθέτηση....