Remote Control για Vista Ultmate

YannisA

Supreme Member
22 January 2008
3,157
ΑΘΗΝΑ
Σκέφτομαι να κάνω εγκατάσταση δοκιμαστικά ενός πακέτου Vista Ultimate που περιέχει το Media Center.
Έχει κανείς εμπειρία από Romote control για το χειρισμό του Media center και ποιού? (Προτάσεις για αγορά Remote...)

Όντως το Microsoft Remote είναι ό,τι απλούστερο όπως σου λέει ο Δημήτρης και δουλεύει τέλεια.
Μετά από χρόνια χρήσης htpc με media center όμως μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι αν θέλεις να ξεφύγεις από τα τελείως βασικά θα χρειαστείς και keyboard.
Αν το budget σου το επιτρέπει σου προτείνω ένα logitech dinovo MINI το οποίο είναι και remote control και keyboard και mouse...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Όσο για Keyboard, έχω ήδη ένα στο σαλόνι για το PS3 (Logitech Mediaboard pro). Δεν νομιζω να μου "επιτραπεί" και δεύτερο..

Εγώ πρίν λίγο καιρό έστησα το πρώτο μου HTPC και όπως λένε τα παιδιά, αν δεν είχα το ασύρματο keyboard\mouse combo της Keysonic θα βλαστημούσα την ώρα κ την στιγμή που δεν το πήρα..

Τώρα για μένα έχει σειρά το Remote της Microsoft.. γιατί όταν έχεις έτοιμα όλα τα άλλα, πιστεύω είναι ό,τι πιό ξεκούραστο και ευέλικτο για την "ώρα της διασκέδασης"..

Ωχ.. αλήθεια ?

Εγώ με το πληκτρολόγιο κάνω την εξής διαδικασία

1. απο κατάσταση SLEEP που είναι το HTPC, πατάω το ENTER και ανοίγει.
2. παίζει κανονικά το MEDIA CENTER και όταν θέλω να το κλείσω...
3. Πατάω μέσα απο το Μedia Center (απο την επιλογή "Τasks") ---> SLEEP

Mε το Remote Control δεν γίνεται να πατάω on και να ανοίγει απο κατάσταση SLEEP ?

Last edited:
Mporei το remote της Microsoft ν ανοιγοκλεισει το pc ?

Υπαρχουν καποιοι τροποι και δουλευουν αψογα (shutdown)...

1) Οποιος χρησιμοποει το MediaPortal σαν FrontEnd, εχει μεσα option Shutdown, δουλευει τελεια με Μιcrosoft Remote, αρκει να το διαλεξουμε στα settings του MP!

2) Κατεβαζουμε το FreeWare "LM Gestion Key Map". Aυτο μπορει να ξαναπρογραματησει καποια πληκτρα του Remote της Microsoft.

http://www.lmgestion.net/@en-us/4/22/60/article.asp

Φταχνουμε ενα ShutDown.CMD command με NotePad και μεσα γραφουμε
"Shutdown -s -f"

Aπο το LMKeymap προγραματιζουμε ενα Key (πχ πολυχρωμα teletext) να εκτελει το προγραμμα ShutDown.CMD που το βαζουμε πχ στο C:\ .

-bye-

Last edited:
Υπαρχουν καποιοι τροποι και δουλευουν αψογα (shutdown)...

1) Οποιος χρησιμοποει το MediaPortal σαν FrontEnd, εχει μεσα option Shutdown, δουλευει τελεια με Μιcrosoft Remote, αρκει να το διαλεξουμε στα settings του MP!

2) Κατεβαζουμε το FreeWare "LM Gestion Key Map". Aυτο μπορει να ξαναπρογραματησει καποια πληκτρα του Remote της Microsoft.

http://www.lmgestion.net/@en-us/4/22/60/article.asp

Φταχνουμε ενα ShutDown.CMD command με NotePad και μεσα γραφουμε
"Shutdown -s -f"

Aπο το LMKeymap προγραματιζουμε ενα Key (πχ πολυχρωμα teletext) να εκτελει το προγραμμα ShutDown.CMD που το βαζουμε πχ στο C:\ .

-bye-

Ναι αλλά μετά δε νομίζω να ξανανοίγει, σωστά?
Υπάρχουν πάντως κουτιά (αυτά που συνήθως έχουν vfd οθόνες) τα οποία από το remote control τους (το οποίο είναι πλήρως συμβατό με το MS Remote) μπορούν να κάνουν PowerOn & Off μέσω hardware σύνδεσης στο motherboard.

Εχω κι εγω remote που ανοιγοκλεινω το pc , απλα ειναι αρκετα δυσχρηστο το προγραμμα που χειριζεται (girder) και εψαχνα καποιο που να ειναι ποιο Plug and play , αλλα και να ανοιγοκλεινει το pc ...