Remote desktop με direct συνδεση δύο dial up Modems ....

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Εχω το εξής απλό πρόβλημα . Έχω έναν απομακρυσμένο υπολογιστή (ας τον πούμε Remote) και έναν που μπορώ να χειρίζομαι ας τον πούμε Local . Και οι δύο τρέχουν win Xp, o Remote σίγουρα sp3 , Ο Local επειδή δεν έχει και πολύ μνήμη ίσως να έχω σταματήσει στο sp2 . Ο Remote τρέχει διάφορες εφαρμογές και εποπτεύει διάφορα πράγματα . Θα ήθελα λοιπόν απο τον Local να εχω remote desktop και να χειρίζομαι ουσιαστικά τον Remote , ας πούμε μέσω team viewer ή Pc anywhere ή οτιδήποτε έχετε να προτείνετε . Η απόσταση είναι κοντά στο χιλιόμετρο . Υπάρχει απευθείας ζευγάρι αγωγών από τον remote στον local . Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα 2 μοντεμ dial up στα 56.6 Kbps , το ενα pci και το άλλο εξωτερικό USB που είναι δοκιμασμένα και λειτουργικά . Αν και το έψαξα αρκετά , δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη , και δεν ξέρω και αν γίνεται χωρίς ενδίαμεσο πάροχο . Υπάρχουν κάποιες προτάσεις , σχετικά κυρίως με την επικοινωνία και το σετάρισμα των Modem αλλά και των XP για τέτοια χρήση ?

Εναλλακτικά υπάρχει τηλεφωνικό δίκτυο (εσωτερικό με τετραψήφιο) οπού μπορούν να καλέσει ο Local τον Remote ακόμα και να καλέσει μέσω εξωτερικής γραμμής δηλαδή Local<=> OTE<=> Remote με την προϋπόθεση οτι θα πρέπει να μπει ενα 0 μπροστά από το δεκαψήφιο ανταποκριτή του Remote , δηλάδη ο Local να καλέσει 11 ψηφία .

Μέχρι στιγμής ψάχνομαι για το πρώτο σενάριο ωστε να έχω μια μόνιμη και σταθερή σύνδεση .Μετά κατά προτίμηση χρήση του εσωτερικού δικτύου και τέλος μέσω εξωτερικής γραμμής ΟΤΕ

Επίσης , κάποιος μου σφύριξε πως μπορώ να τα δικτυώσω αν συνδέσω κάθε ένα pc σε ένα φτηνιάρικο Modem/Router και τα δύο router Μεταξύ τους μέσω της διαθέσιμης ευθείας γραμμής (ενός χιλιομέτρου) στις Line υποδοχές τους . Αυτό θα δουλέψει ?

Ευχαριστώ

Λοιπόν , πειραματικά, απέναντι από το Local pc που θα χρησιμοποιήσω για τον τηλεχειρισμό έστησα ένα λαπτοπ με usb modem της crypto . Είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσω στο απομακρυσμένο μηχάνημα . Σαν εφαρμογή χρησιμοποίησα το pc anywhere που έχει και Modem σύνδεση . Στο local Μηχάνημα έστησα remote και στο λαπτοπ host . Δυστυχώς , το Pci modem του local pc περιμένει τόνο για να κάνει κλήση . Παρότι απενεργοποιώ την αναμονή για τόνο κλήσης , από την διαχείριση υλικού , όταν τρέχω το remote μου βγάζει σήμα ότι δεν υπάρχει τόνος . Έτσι δεν μπορώ να τα συνδέσω direct . Οπότε πάω στην σύνδεση μέσω εσωτερικού τηλεφωνικού κέντρου και χρήση 4ψήφιου . Το local καλεί , ακουγεται και το μόντεμ του laptop να δέχεται την κλήση , αλλά απάντηση δεν υπάρχει και η κλήση τελειώνει ....Εχω δοκιμάσει 3 ταχύτητας baud rate , 28 , 56 , 112 αλλά τίποτα . Καμιά ιδέα ?