Remote desktop με direct συνδεση δύο dial up Modems ....

Anritsu

AVClub Enthusiast
12 December 2012
859
Μπραχάμι - Μύκονος
Εχω το εξής απλό πρόβλημα . Έχω έναν απομακρυσμένο υπολογιστή (ας τον πούμε Remote) και έναν που μπορώ να χειρίζομαι ας τον πούμε Local . Και οι δύο τρέχουν win Xp, o Remote σίγουρα sp3 , Ο Local επειδή δεν έχει και πολύ μνήμη ίσως να έχω σταματήσει στο sp2 . Ο Remote τρέχει διάφορες εφαρμογές και εποπτεύει διάφορα πράγματα . Θα ήθελα λοιπόν απο τον Local να εχω remote desktop και να χειρίζομαι ουσιαστικά τον Remote , ας πούμε μέσω team viewer ή Pc anywhere ή οτιδήποτε έχετε να προτείνετε . Η απόσταση είναι κοντά στο χιλιόμετρο . Υπάρχει απευθείας ζευγάρι αγωγών από τον remote στον local . Επίσης υπάρχουν διαθέσιμα 2 μοντεμ dial up στα 56.6 Kbps , το ενα pci και το άλλο εξωτερικό USB που είναι δοκιμασμένα και λειτουργικά . Αν και το έψαξα αρκετά , δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη , και δεν ξέρω και αν γίνεται χωρίς ενδίαμεσο πάροχο . Υπάρχουν κάποιες προτάσεις , σχετικά κυρίως με την επικοινωνία και το σετάρισμα των Modem αλλά και των XP για τέτοια χρήση ?

Εναλλακτικά υπάρχει τηλεφωνικό δίκτυο (εσωτερικό με τετραψήφιο) οπού μπορούν να καλέσει ο Local τον Remote ακόμα και να καλέσει μέσω εξωτερικής γραμμής δηλαδή Local<=> OTE<=> Remote με την προϋπόθεση οτι θα πρέπει να μπει ενα 0 μπροστά από το δεκαψήφιο ανταποκριτή του Remote , δηλάδη ο Local να καλέσει 11 ψηφία .

Μέχρι στιγμής ψάχνομαι για το πρώτο σενάριο ωστε να έχω μια μόνιμη και σταθερή σύνδεση .Μετά κατά προτίμηση χρήση του εσωτερικού δικτύου και τέλος μέσω εξωτερικής γραμμής ΟΤΕ

Επίσης , κάποιος μου σφύριξε πως μπορώ να τα δικτυώσω αν συνδέσω κάθε ένα pc σε ένα φτηνιάρικο Modem/Router και τα δύο router Μεταξύ τους μέσω της διαθέσιμης ευθείας γραμμής (ενός χιλιομέτρου) στις Line υποδοχές τους . Αυτό θα δουλέψει ?

Ευχαριστώ

Λοιπόν , πειραματικά, απέναντι από το Local pc που θα χρησιμοποιήσω για τον τηλεχειρισμό έστησα ένα λαπτοπ με usb modem της crypto . Είναι αυτό που θα χρησιμοποιήσω στο απομακρυσμένο μηχάνημα . Σαν εφαρμογή χρησιμοποίησα το pc anywhere που έχει και Modem σύνδεση . Στο local Μηχάνημα έστησα remote και στο λαπτοπ host . Δυστυχώς , το Pci modem του local pc περιμένει τόνο για να κάνει κλήση . Παρότι απενεργοποιώ την αναμονή για τόνο κλήσης , από την διαχείριση υλικού , όταν τρέχω το remote μου βγάζει σήμα ότι δεν υπάρχει τόνος . Έτσι δεν μπορώ να τα συνδέσω direct . Οπότε πάω στην σύνδεση μέσω εσωτερικού τηλεφωνικού κέντρου και χρήση 4ψήφιου . Το local καλεί , ακουγεται και το μόντεμ του laptop να δέχεται την κλήση , αλλά απάντηση δεν υπάρχει και η κλήση τελειώνει ....Εχω δοκιμάσει 3 ταχύτητας baud rate , 28 , 56 , 112 αλλά τίποτα . Καμιά ιδέα ?