[Resident Advisor] Top 20 albums of 2013

Alexandros_Wallace

Supreme Member
3 June 2007
4,172
Dystopia
To (μάλλον πιο γνωστό) site ηλεκτρονικής μουσικής Resident Advisor, κάθε τέτοια εποχή βγάζει μια λίστα με τα 20 καλύτερα album ηλεκτορινής μουσικής.

Aρκετά έχουν αναφερθεί είτε με δικό τους θέμα, είτε στα Now playing...(ΟΧΙ video clips) / Fresh Air. Προτάσεις

[TABLE="width: 700"]
[TR]
[TD]20[/TD]
[TD]Daniel Avery - Drone Logic[/TD]
[td][/td]
[/TR]
[TR]
[TD]19[/TD]
[TD]Moderat - II[/TD]
[td]
mtr036cd.jpg
[/td]
[/TR]
[TR]
[TD]18[/TD]
[TD]Jon Hopkins - Immunity[/TD]
[td]
domino-wig298d.jpg
[/td]
[/TR]
[TR]
[TD]17[/TD]
[TD]James Blake - Overgrown[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]16[/TD]
[TD]Daft Punk - Random Access Memories[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15[/TD]
[TD]Axel Boman - Family Vacation[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]14[/TD]
[TD]The Haxan Cloak - Excavation[/TD]
[td]
triangle-18.jpg
[/td]
[/TR]
[TR]
[TD]13[/TD]
[TD]Laurel Halo - Chance of Rain[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12[/TD]
[TD]Boards of Canada - Tomorrow`s Harvest[/TD]
[td]
warpcdd257.jpg
[/td]
[/TR]
[TR]
[TD]11[/TD]
[TD]Nils Frahm - Spaces[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10[/TD]
[TD]Kyle Hall - The Boat Party[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]09[/TD]
[TD]Special Request - Soul Music[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]08[/TD]
[TD]Miles - Faint Hearted[/TD]
[td]
love081.jpg
[/td]
[/TR]
[TR]
[TD]07[/TD]
[TD]Logos - Cold Mission[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]06[/TD]
[TD]DJ Rashad - Double Cup[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]05[/TD]
[TD]Segue - Pacifica[/TD]
[td]
silentseason-cd13.jpg
[/td]
[/TR]
[TR]
[TD]04[/TD]
[TD]Jessy Lanza - Pull My Hair Back[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]03[/TD]
[TD]Donato Dozzy - Plays Bee Mask[/TD]
[td]
sp029.jpg
[/td]
[/TR]
[TR]
[TD]02[/TD]
[TD]Dj Koze - Amygdala[/TD]
[td]
pampacd007.jpg
[/td]
[/TR]
[TR]
[TD]01[/TD]
[TD="colspan: 2"]James Holden - The Inheritors[/TD]
[/TR]
[tr][TD="colspan: 3"]
james-holden-the-inheritors.jpg
[/td][/tr]
[/TABLE]

Αναλυτικά: RA Poll: Top 20 albums of 2013

Μερικα τα εχω ακουσει και μπορω να πω οτι το νο1 ειναι καταπληκτικο, άλλα όχι τοσο καλα για τα δικα μου γουστα.
Παντως επρεπε να ειναι μεσα και το Virgins του Tim Hecker, πραγμα το οποιο οπως ειδα το επισημαινουν και οι περισσοτεροι σχολιαστες.

δεν τα εχω ακουσει ολα, αλλα τους daft punk και τον blake θα τους εβγαζα απο την λιστα.
του haxan cloack ειναι πολυ καλο.
απο αυτα που δεν εχει στη λιστα μαρεσε και το album των forest swords

Απάντηση: Re: [Resident Advisor] Top 20 albums of 2013

Μερικα τα εχω ακουσει και μπορω να πω οτι το νο1 ειναι καταπληκτικο, άλλα όχι τοσο καλα για τα δικα μου γουστα.
Παντως επρεπε να ειναι μεσα και το Virgins του Tim Hecker, πραγμα το οποιο οπως ειδα το επισημαινουν και οι περισσοτεροι σχολιαστες.

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Σε όλα αυτά τα chart τα σχόλια έχουν τα δικά τους διαμαντάκια.
Οι πρώτες επιλογές ενός δεύτερου συνόλου (ή ακόμα και ενός χρήστη) μπορεί να είναι πολύ πιο ενδιαφέροντες
από την ουρά του πρώτου συνόλου.

Όσον αφορά την ηλεκτρονική σκηνή ήταν μια πολύ πλούσια χρονιά. Άκουσα πολύ περισσότερα από 40 καλά άλμπουμ φέτος.
Για μένα όσοι ρίσκαραν βγήκαν κερδισμένοι. Εκεί είναι που ξεχωρίζει και το album του Holden.
Ακόμα και τώρα είναι φορές που λέω τι έχει κάνει ο άνθρωπος εκεί μέσα.

δεν τα εχω ακουσει ολα, αλλα τους daft punk και τον blake θα τους εβγαζα απο την λιστα.
του haxan cloack ειναι πολυ καλο.
απο αυτα που δεν εχει στη λιστα μαρεσε και το album των forest swords

Και μένα δεν μου κόλλησαν πολύ καλά οι daft punk στην όλη λίστα.
Το Forest Swords όντως ήταν πολύ καλό.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: [Resident Advisor] Top 20 albums of 2013

Μεταξύ αστείου και σοβαρού, καλύτερος ηλεκτρονικός δίσκος για το 2013 δεν μπορεί να υπάρχει από την στιγμή που δεν είχαμε επίσημες κυκλοφορίες από τον Andy Stott και John Talabot!

Γενικώς η κατάσταση στην abstract electronica και στα minimal techno κάπου αρχίζει να κουράζει. O δίσκος του Holden ενώ ικανοποιεί βασικά από τα κριτήρια μου (το βασικότερο να τρίζουν τα τζάμια από τις χαμηλές συχνότητες), δεν είναι ακριβώς το γούστου μου. Νομίζω πως απλά ο Holden έφτιαξε έναν underground δίσκο αλλά με συμπεριφορά σταρούμπας (ψιλό είναι σταρ εξάλλου)

Από την συγκεκριμένη λίστα και από αυτά που έχω ακούσει (περίπου τα μισά) τα καλύτερο για τα δικά μου δεδομένα είναι το Faint Hearted του Miles και – Immunity του Jon Hopkins

Τα τρία δικά μου για φέτος

Land_of_the_Innocent.jpg
houndstooth-009.jpg
GFx6-jERB9Q.jpg

Το heavy synth pop των Feathers (για πιο χαλαρές καταστάσεις), το ημι παρανοϊκό post dubstep των Second Storey (margosa heights ep), και τέλος το post uk garage του Volor Flex “Sabo” που σε μια δική μου υποθετική λίστα με τα καλύτερα ηλεκτρονικά της χρονιάς θα έπαιρνε την πρώτη θέση

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [Resident Advisor] Top 20 albums of 2013

Μεταξύ αστείου και σοβαρού, καλύτερος ηλεκτρονικός δίσκος για το 2013 δεν μπορεί να υπάρχει από την στιγμή που δεν είχαμε επίσημες κυκλοφορίες από τον Andy Stott και John Talabot!

Αυτοί οι δυο είναι φοβεροί τύποι. Τα album τους πέρσι ήταν και τα δυο εξαιρετικά.
Πάντως κάτι έκαναν και φέτος.
Ο Andy Stott είχε 3 remix πολύ δυνατά, (i)Tricky - Valentine, (ii)Maps - Heard Them Say, (iii)Batillus - Concrete.
O John Talabot μπορεί να μην έκανε μουσική παραγωγή αλλά έβγαλε ένα από τα καλύτερα μιξαρισμένα φετινά CD.

cover.jpg

Θα ακούσω και τα άλλα που γράφεις οπωσδήποτε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: [Resident Advisor] Top 20 albums of 2013

GFx6-jERB9Q.jpg

... και τέλος το post uk garage του Volor Flex “Sabo” που σε μια δική μου υποθετική λίστα με τα καλύτερα ηλεκτρονικά της χρονιάς θα έπαιρνε την πρώτη θέση

Aυτό είναι πάρα πολύ καλό. Δεν το είχα ακούσει.
:worshippy:

Last edited: