Restart...αχ αυτο το restart...

Eδω και αρκετο καιρο, ο υπολογιστης μου καθε λιγο και λιγακι, ή πολλες φορες σπανια, κοινως οποτε θελει, κανει restart. Moνος του, απροειδοποιητα,και χωρις προφανη αιτια.

η συνθεση ειναι η εξης:

Pentium 4 630 στα 3GHz με Arctic Freezer ψυκτρα-ανεμιστηρακι
2χ512 DDR400 RAM
Albatron 6800GS Graphics με Arctic Silencer ανεμιστηρακι
SATAII δισκος
Asus P5GLMX Motherboard.

Οι θερμοκρασιες που παρατηρω μοιαζουν νορμαλ για καλοκαιρι, ητοι 50-55 βαθμοι ο CPU και 45 η MB.

Την καρτα γραφικων δεν την πολυελεγχω γιατι τα restart γινονται κατα τη διαρκεια εργασιων οπως surfing ,text editing Κλπ...Παντως 1-2 φορες που την κοιταξα ηταν γυρω στους 45-50 και 60-65 σε Games χρηση.

Επειδη οπως ειπα και πριν συμβαινει ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙ, δεν τολμαω να το παω σε σερβις, καθοτι δεν εχει εγγυηση ως πληρες συστημα, και βασει νομου του Μερφυ, ειμαι σιγουρος οτι μπροστα στον τεχνικο θα δουλευει μια χαρα.
Ωστοσο, επειδη πολλες φορες γινεται και 6-7 φορες την ωρα, μου εχει σπασει τα νευρα, και πρεπει να διορθωθει, παρολο που ετοιμαζομαι σε κανα 3μηνο για αναβαθμιση, επειδη ειναι πολυ καλοστημενο μηχανημα, θα ηθελα να το χαρισω σε κανα φιλο, αλλα να δουλευει!

Οι θερμοκρασιες φαινονται λογικες,εμενα οταν μου το εκανε καποτε ηταν τροφοδοτικο

Re: Απάντηση: Restart...αχ αυτο το restart...

Μηπως φταινε τα windows?

Μηπως ηρθε η ωρα για format? Μπορει καποιο conflict να δημιουργει το restart.

Eννοειται πως εχω κανει φορματ, 2-3 φορες, πιστευοντας κι εγω οτι φταινε τα Windows. Αλλα τιποτα...
Ενα αλλο προβλημα που παρατηρω, σε περιπτωση που εχει σχεση ειναι οτι μου κλεινουν επανειλημμενα o firefox, o messenger Kαι ο Windows explorer, με τα γνωστα μηνυματακια των ΧP, "Η εφαρμογη αντιμετωπισε προβλημα" κλπ κλπ
Αυτο συμβαινει καθε μερα απειρες φορες, σκεψου οτι για να γραψω αυτο το μηνυμα εφαγα ενα ρεσταρτ και 2 φορες εκλεισε ο firefox:BDBDG54:

Οι θερμοκρασιες φαινονται λογικες,εμενα οταν μου το εκανε καποτε ηταν τροφοδοτικο

Χμμμ... πως μπορω να το ελεγξω αυτο? Το τροφοδοτικο ειναι σχετικα καινουριο, TAGAN Easy Connect 480W....

Σου βγάζει και μπλε οθόνη;

Όταν μου το έκανε αυτό πριν από 3 χρόνια, διαπίστωσα ότι είχαν φουσκώσει 4 πυκνωτές από τη μητρική, συγκεκριμένα αυτοί που ήταν γύρω από τον επεξεργαστή (είχα έναν Athlon παλιάς σειράς τότε, αυτοί που θερμαίνονταν).
Μάλιστα είχε αρχίσει να τρέχει και υγρό από τους πυκνωτές.

Φυσικά άλλαξα μητρική και επεξεργαστή (πήρα Intel Northwood), για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.

Πάντως ρίξε μια προσεκτική ματιά για οτιδήποτε ύποπτο.

Το δικό μου το γλύτωσα από του Χάρου τα δόντια κυριολεκτικά.
Η πλάκα είναι ότι από τότε που έκανα αυτή την αλλαγή, το PC δεν έχει κολλήσει ποτέ!

θέμα θερμοκρασίας είναι ... Πάρε πάστα και ξαναεγκατέστησε την CPU ( δεν ξέρω πόσο είναι normal αλλά θα έπρεπε να είναι κάτω από 45 για να μην πω 35 ... )

Ενα error που βλεπω πολυ συχνα μετα τα restart ειναι της μορφης

C:\DOCUME~1\Jason\LOCALS~1\Temp\WERad96.dir00\Mini081707-01.dmp
C:\DOCUME~1\Jason\LOCALS~1\Temp\WERad96.dir00\sysdata.xml

(Αυτο γραφει οταν ζητησεις λεπτομερειες στο παραθυρο που βγαινει και λεει οτι προεκυψε σφαλμα..)

Εχει κανεις ιδεα τη υποδηλωνει αυτο?

Εργαλεία,επιλογές φακέλων,προβολή,εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων.
Μετά μπες εδω:
C:\Documents and Settings\USER\Local Settings\Temp

Οπου USER το default όνομα χρήστη και σβήσε οτι βρεις μέσα.

Λοιπον... ξαναεβαλα την ψυκτρα του επεξεργαστη και οι θερμοκρασιες εχουν πεσει λιγο (μεχρι τους 50 περιπου), και ΦΤΟΥ ΜΗΝ ΤΟ ΜΑΤΙΑΣΩ, ακομα δεν μου εκανε restart... Εντυπωση μου προκαλεσε το γεγονος οτι η ArcticSilver5 παστα που χρησιμοποιησα προτεινει ποσοτητα ιση "περιπου με εναν κοκκο ρυζιου πριν μαγειρευτει".

Θα κανω κι ενα φορματ καλου κακου και μετα θα ακολουθησω τις συμβουλες περι διαγραφης αρχειων!

Ευχαριστω πολυ!

Σίγουρα είναι θέμα θερμοκρασίας παιδιά.
Υπάρχει περίπτωση στο motherboard να υπάρχει ρύθμιση ανοιχτή που να λέει τι να κάνει σε περίπτωση που ανεβαίνει η θερμοκρασία. (κοίτα το)

Επειδή κάποια στιγμή ανεβαίνει απότομα κάνει restart για να μην καεί η CPU.

Απάντηση: Re: Restart...αχ αυτο το restart...

Σίγουρα είναι θέμα θερμοκρασίας παιδιά.
Υπάρχει περίπτωση στο motherboard να υπάρχει ρύθμιση ανοιχτή που να λέει τι να κάνει σε περίπτωση που ανεβαίνει η θερμοκρασία. (κοίτα το)

Επειδή κάποια στιγμή ανεβαίνει απότομα κάνει restart για να μην καεί η CPU.
Σε τέτοια περίπτωση θα σου έκανε shutdown.

Λοιπον, ολα μοιαζουν οκ... Η θερμοκρασία σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από τις προηγούμενες μέρες, ο υπολογιστής ταχύτερος, ανάλαφρος... Ολα αυτα μετα την επανατοποθέτηση της ψύκτρας. Άρα μάλλον αυτό έφταιγε, σε συνδυασμό με την καλοκαιρινή ζέστη.
Τώρα έχω μονίμως ενεργοποιημένο το AsusProbeII ωστε να παρατηρω συνεχεια τις θερμοκρασιες και η CPU βρισκεται σταθερα στο 35-45...
Ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια!