Restoration μεταλλικης προσοψης synthesizer.......

Μανωλο

Senior Member
20 March 2010
535
Barcelona
καλησπερα και χρονια πολλα!!

εδω και καιρο σκεφτομαι να κανω ενα lifting σε μια μεταλικη προσοψη απο synthesizer το οργανο ειναι αρκετα παλιο και δυστυχως τα δειχνει τα χρονια του στην εξωτερικη του εμφανιση...

ο τροπος που εχω σκεφτει ειναι αρχικα να το περασω αμμοβολη για αριστο καθαρισμα απο την προηγουμενη μπογια και εν συνεχεια βαψιμο με επιθυμητο χρωμα σε φουρνο για βαφη αυτοκινητου δεν μπορω να βρω λυση ομως με τις ενδειξεις και τα logo υπαρχει καποιο καταστημα στην ελληνικη αγορα που να ασχολειται με εκτυπωσεις σε μεταλλικες επιφανειες η καποιος αξιολογος τροπος που θα μπορουσα να επιχειρησω μονος μου?

τωρινη ενδεικτικη κατασταση

images.jpeg

επιθυμητη κατασταση

491986741_2dabbc5a9a.jpg

Last edited:
....δεν μπορω να βρω λυση ομως με τις ενδειξεις και τα logo υπαρχει καποιο καταστημα στην ελληνικη αγορα που να ασχολειται με εκτυπωσεις σε μεταλλικες επιφανειες η καποιος αξιολογος τροπος που θα μπορουσα να επιχειρησω μονος μου?

Μόνος σου δεν θα τα καταφέρεις...Θα πρέπει να γίνει ακριβής μακέτα σε πρόγραμμα γραφικών όπως
το Ιllustrator και να δωθεί για μεταξοτυπία σε εξειδικευμένο τεχνίτη..Πριν προχωρήσεις σε οτιδήποτε όμως
θα πρέπει να συννενοηθείς με τον μεταξοτύπη για το αν μπορεί να το δουλέψει, καθώς δεν πρόκειται
για μια φλατ επιφάνεια..

Εναλλακτικά,( πάντα όμως με την μακέτα για την ακριβή θέση των ενδείξεων) μπορείς
να ρωτήσεις σε κατάστημα που ασχολείται με ψηφιακές εκτυπώσεις όπως αυτές που ντύνουν αυτοκίνητα
ή και ολόκληρα λεωφορεία..Εκτυπώνουν σε ένα αυτοκόλλητο φίλμ το οποίο όμως, ίσως αλλάξει ελαφρά την υφή της βαφής που θα κάνεις.

υπαρχει ενα προγραμμα το Frontdesigner που ουσιαστικα σου δινει καποια εργαλεια οσον αφορα το γραφιστικο κομματι βρηκα εναν οδηγο εδω http://obsoletetechnology.wordpress.com/projects/making-frontpanels/ με χαρτι Lazertran

Να ξέρεις πως επειδή το δικό σου synth είναι σκούρο και τα logos
είναι λευκά ή έγχρωμα θα πρέπει η εκτύπωση να γίνει με λευκή "πάστα"..
Στο παράδειγμα που υπάρχει στο Frontdesigner είναι απλούστερη περίπτωση γιατί δουλεύουν σε λευκό φόντο.

Last edited:
εχεις δικιο.....γιαυτο τα περισσοτερα custom synths που εχω δει εχουν λευκο φοντο η σε γενικες γραμμες ανοιχτοχρωμο φοντο....

νομιζω πως το τελικο αποτελεσμα δυσκολα θα ειναι κοντα σε αυτο που εχεις στο μυαλο σου. φοβαμαι πως θα ειναι χειροτερα απο τωρα αν κρινω απο τον αριθμο των επιγραφων και την λεπτομερεια που χρειαζεται.

στην θεση σου θα αλλαζα μονο τα ξυλινα πλαινα panels με καποιο ανοιχτοχρωμο ξυλο η αλλιως μαυρη λακα. ειναι ευκολο, λιγες βιδες και δεν προκαλει ζημιες. θα δωσει ενα πιο φρεσκο τονο και θα κοστισει και πολυ λιγοτερο

ηδη εχει βρεθει ενα δευτερο πανελ για να γινει η δοκιμη...στο goolge βρηκα και εναν καλλιτεχνη στην αγγλια που ασχολειται με διαφορα παρομοια προτζεκτ αλλα ζηταει ενα 500αρι.....η ιστοσελιδα του ειναι http://www.customsynth.co.uk/ απλα με ειπε οτι δεν γινεται να μου βαλει λευκα γραμματα & logos μαλλον δουλευει με παρομοιο τροπο οπως με το χαρτι Lazertran

αν εχεις το δευτερο πανελ αλλαζει. δεν χανεις τπτ να δοκιμασεις. βρες καμια φοιτητρια γραφιστικης και πες της να στο κανει με 50 ευρω, το παρουσιαζει στην σχολη σαν project και βγαζει και χαρτζιλικι. χωρις πλακα, βαλτο αγγελια στο πανεπιστημιο εξω απο την καλων τεχνων-γραφιστικη και θα σε παρουν 10 τηλεφωνα

και που να δεις και την 20χρονη φοιτητρια που θα σου κανει την δουλεια.. αντε, περιμενουμε φωτογραφιες

:p

Περνώντας σήμερα από το Φανό είδα 2-3 μαγαζιά πιο πάνω ένα μαγαζί που φαίνεται να φτιάχνει πρότυπα για πλακέτες και φάτσες. Μεταλλικές ή πλαστικές. Νομίζω είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις... Δυστυχώς δε θυμάμαι όνομα...

Απάντηση: Re: Restoration μεταλλικης προσοψης synthesizer.......

:p

Περνώντας σήμερα από το Φανό είδα 2-3 μαγαζιά πιο πάνω ένα μαγαζί που φαίνεται να φτιάχνει πρότυπα για πλακέτες και φάτσες. Μεταλλικές ή πλαστικές. Νομίζω είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις... Δυστυχώς δε θυμάμαι όνομα...

http://www.projectline.gr/homepage_gr.html

σε αυτό το θρυλικό synth ΔΕΝ θα του πείραζα ούτε το καλώδιο ρεύματος!!! (τι έχει btw? Μιά χαρά το βλέπω)

Δεν περνάς από εδώ, να το συζητήσετε;

http://zapnik.gr/index.html

Η δικιά σου περίπτωση είναι λίγο σύνθετη, αλλά λένε οτι έχουν κάνει και ενισχυτές και όργανα και κονσόλες πλοίων