Restore και iPhone - iTunes

22 June 2006
35,303
NEO HRAKLEIO
Δεδομενης της συγχυσης που υπαρχει σε πολλους οσον αφορα τη χρηση του iTunes , και κυριως τη διαδιακασιας Restore , καλο θα ηταν να ξεκαθαρισουμε καποια πραγματα γι αυτο.

Πρωτα απ ολα , υπαρχουν 2 ειδη Restore ...

1) Συνολικο Restore που το βρισκουμε οταν συνδεσουμε"το iphone στον υπολογιστη , στο Tab -> Summary και ειναι αυτο που σβηνει στην ουσια οτι υπαρχει μεσα στο τηλεφωνο , περναει το τελευταιο firmware της εταιρειας και μετα κανει sync απο την αρχη .

attachment.php

Οι περισσοτεροι αυτο κανουν, και γι αυτο παραπονιουνται οτι χανουν καποιες εφαρμογες ή την διαταξη των εφαρμογων τους .... κι αυτο γινεται γιατι το iTuneς θελει 2 "περασματα", ενα για το format - restore με το νεο firmware κι ενα μετα, για συγχρονισμο .
Συνηθως οι περισσοτεροι κανουν μονο το πρωτο βημα και δεν ολοκληρωνουν τη σωστη διαδικασια.

2) Restore απο backup...

Αυτο γινεται , κανoντας δεξι κλικ πανω στο εικονιδιο του iphone κι επιλεγουμε Restore from Backup.,.

attachment.php

Αυτο δεν κανει Format , ουτε περναει στο κινητο μας καμια εκδοση νεου firmware, παρα μονο συγχρονιζει το κινητο μας με το backup που εμεις θελουμε (οποιας ημερομηνιας εχουμε φροντισει να κανουμε πριν backup).

Eτσι κραταμε και τη δομη των folders στην iOS συσκευη μας!

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    104.3 KB · Views: 91
  • 2.jpg
    2.jpg
    68.9 KB · Views: 209
Last edited:
Να συμπληρωσω επισης , οτι αν κατα τη διαρκεια συγχρονισμου ή backup , λαβουμε το ακολουθο μυνημα λαθους "Couldn't retrieve profile from Sync Services -- unplug and replug iPhone' and 'Couldn't backup iPhone." , ειναι επειδη υπαρχει πολυ λιγος χωρος ελευθερος στην iOS συσκευη μας, και καλο θα ηταν να μεταφερουμε πρωτα καποια βιντεο - φωτογραφιες κλπ στον υπολογιστη μας , και μετα αφου τα σβησουμε απο τη συσκευη , να ξαναπροσπαθησουμε!

Γιαννη εγώ που θέλω να κάνω μεταφορά όλου του iPhone απο έναν υπολογιστή σε έναν άλλο τό ίδιο πρέπει να κάνω?
Πήρα καινούργιο PC, έβαλα και έκανα authorise το itunes και τώρα θέλω να μεταφέρω σε αυτό όλο μου το iPhone (επαφες, τραγούδια, ταινίες κλπ).

Oχι, αυτο που ειπα παραπανω ειναι για τον ιδιο υπολογιστη...

Δε ξερω σε PC τι γινεται, μιας κι εχω Mac , εγω αυτο που θα εκανα ειναι sync απο την αρχη.
Σε mac ειναι πολυ ευκολο μιας και επαφες , bookmarks κλπ συγχρονιζονται αυτοματα μεταξυ των Mac (μεσω mibile me) .
Τραγουδια , ταινιες , φωτο κλπ παλι το ιδιο , μιας και συγχρονιζονται αντιστοιχα τα itunes - iphoto μεσω Home sharing.
Σε PC θα πρεπει να βρεις προγραμματα τριτων ισως, ή απλα να ξανακανει sync στο itunes (που θα πρεπει να εχει τα ιδια "χαρακτηριστικα" με το προηγουμενο pc σου... δηλ. επαφες απο outlook πχ, bookmarks απο Firefox ,klp).

Φωτο μπορεις να περασεις παντως ευκολα στο νεο σου pc, μιας και το iphone αναγνωριζεται σαν "φωτογραφικη" και κανεις import απ αυτο.
Μουσικη δε γινεται φυσικα μεταφορα απο το iphone -> pc , λογω copyright, επισημα τουλαχιστον.

Παρτα ενα-ενα , πρωτα επαφες - bookmarks klp
Mετα φωτο , βιντεο και ταινιες απο το παλιο υπολογιστη copy -> στον νεο Pc , και sync.

Gia MAC υπαρχει κι αυτο http://www.copytrans.net/ -- http://www.copytrans.net/copytransmanager.php σε PC θα υπαρχει κατι αναλογο φανταζομαι ....

Last edited: