Ρετους πορτραίτων

AlexTheodin

Supreme Member
25 December 2007
5,912
Athens, Thessaloniki, Köln
Ορμόμενως απο το αντίστοιχο Thread του yiannaka έκανα τις πρ'ωτες μου απόπειρες στο πρωχωρημένο ρετους.
Παρακάτω είναι δύο πορτραίτα με τα οποία πειραματίστικα.

Πρίν
2923464075_422432dea2.jpg

Και μετά
2923464113_0c99bfd2c7.jpg

Σε αυτήν το παράκανα λίγο στο δέρμα στην εξάλειψη των ατελέιων. Ήθελα να μιμηθώ το αποτέλεσμα των περιοδικών που το κάνουν αψεγάδιαστο τελείως αλλα φαίνετε τελείως ψεύτικο...

2923464075
photostream

Εάν βλέπεις ατέλειες και σε νεανικό δέρμα κοπέλας σαν τα κρύα τα νερά, μάλλον έχεις βάλει ψηλά τον πήχη. Ή χρειάζεσαι οφθαλμίατρο.

Εδώ το καλώδιο και τις κεραίες χρειάζεται να βγάλεις, το πολύ.

Και μία δεύτερη δοκιμή με πιό ρεαλιστικά πράγματα στο μυαλό αυτήν την φορά.

Πρίν
2923471629_f068e0faae.jpg

Και μετά
2923471635_9494d3a2ee.jpg

Εδώ το αποτέλεσμα μου φαίνετε πίο φυσικό. Στο αριστερό (δεξιά) χερι μου ξέφυγε λιγάκι τώρα που το βλέπω.
Το μεγάλο μου θέμα πάντως είναι με το δέρμα. Δεν μπορώ να καταλήξω σε έναν τρόπο να "βάψω" το δέρμα πίο μαυρισμένο/σκούρο κολακευτικά.

Δοκίμασα δίαφορα απο πείραγμα του color balance μέχρι κατευθείαν βάψιμό με airbrush σε διάφορα blending modes. Πώς μπορώ να πετύχω το όμορφα καψαλισμένο δέρμα των περιοδικών?

Εάν βλέπεις ατέλειες και σε νεανικό δέρμα κοπέλας σαν τα κρύα τα νερά, μάλλον έχεις βάλει ψηλά τον πήχη. Ή χρειάζεσαι οφθαλμίατρο.

Εδώ το καλώδιο και τις κεραίες χρειάζεται να βγάλεις, το πολύ.

Το προσωπάκι της είναι τέλειο στα μάτια μου. Δεν θα έβλεπα ατέλειες ακόμα και αν με χτύπαγες με αυτές. :date:

Αλλά σπυράκια και κοκκινίλες όλοι έχουμε και στις φωτογραφίες γίνονται πίο έντονες. Φαίνονται πράματα που κανονικά δεν είναι ορατά. Και μιλάω γενικά. Απλά χρησιμοποίώ τις φωτό της για να πάιξω.
Απο τεχνικής απόψεως το προσεγγίζω και όχι προσωπικά...

Ασε το παιδι βρε....

αναζηταν την τελειοτητα και καλα κανει.
Επι μερους μου αρεσουν οι αλλαγες που εκανε .

Αφαιρεσε την γυαλαδα που δεν φαινοταν εκλυστικη στην πρωτη αποπειρα και σκουρυνε λιγο το πανω μερος ισορροπωντας τον ουρανο .

Σε καλο δρομο εισαι ασε τον Τασο να λεει....:BDGBDGB53:

Alex στη δεύτερη περίπτωση θα προτιμούσα καλύτερο καδράρισμα.
Κάθετο και πιό σφιχτό. Η οριζόντια λήψη και η θέση του κοριτσιού -κέντρο, κάτω- κάνει την φωτογραφία να φαίνεται άδεια, αδιάφορη.
Ανέδειξέ το σωστά το κορίτσι βρέ!:grinning-smiley-043

Πάντα φιλικά -bye-

Εδώ έκανα μια απόπειρα να βάψω εξαρχής το δέρμα μόνος μου απο μια ασπρόμαυρη αφού έκανα μερικές μικροδιορθώσεις πρώτα. Καθαρά για τεχνικούς λόγους το δοκιμάζω, η κοπέλα είναι (και αυτη... :p) κούκλα.

Πρίν
attachment.php

Και μετά
attachment.php

Αυτήν την φορά έκανα για κάθε κομάτι (δέρμα, μαγίο, χώμα, νερο, μαλιά) καινούργο κενό layer και αφού δίαλεγα ένα χρώμα έβαφα πάνω απο την περίοχη που θελω. Μετα αλλάζω το blend mode>color και ρυθμίζω το opacity.
Για το δέρμα που είναι και το θέμα μας χρησιμοποιήσα 3 χρώματα. Ενα σκούρο ένα μεσαίο και ένα ανοιχτό. Βρήκα μια παλέτα σε ένα site και απο κεί...
Δεν είμαι ιδιέτερα ευχαριστημένος όμως. Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να δηλώσω συγκεκριμένα χρώματα για κάθε κατάσταση (midtone, highlight, shadow) ώστε να μην βασίζομαι στο πόσο καλά θα βάψω?

Attachments

• test2.jpg
    test2.jpg
    33.9 KB · Views: 199
  • test1.jpg
    test1.jpg
    34.3 KB · Views: 203

Πρίν

Και μετά

Εδώ το αποτέλεσμα μου φαίνετε πίο φυσικό. Στο αριστερό (δεξιά) χερι μου ξέφυγε λιγάκι τώρα που το βλέπω.
Το μεγάλο μου θέμα πάντως είναι με το δέρμα. Δεν μπορώ να καταλήξω σε έναν τρόπο να "βάψω" το δέρμα πίο μαυρισμένο/σκούρο κολακευτικά.

Δοκίμασα δίαφορα απο πείραγμα του color balance μέχρι κατευθείαν βάψιμό με airbrush σε διάφορα blending modes. Πώς μπορώ να πετύχω το όμορφα καψαλισμένο δέρμα των περιοδικών?

Μηλοπόταμος?

Απάντηση: Re: Ρετους πορτραίτων

Πρίν

Και μετά

ειμαι της γνωμης να μην πειραζεις τα πορτρετα εκτος λιγο ...καμια φωτεινοτητα κορεσμο χρωματων + ευκρεινια αν σου βγηκε λιγο θολη...

και φυσικα καποιο ασχετο αντικειμενο στο φοντο πισω απο το μοντελο που φωτογραφιζουμε !
το ιδιο το Μοντελο ΔΕΝ το πειραζουμε εκτος και αν εβγαλε ενα σπυρι εκεινη την μερα .... :flipout:

ειδαλως ριτυδες ελιες διπλες αιματωματα κτλ, τα αφηνουμε διοτι αυτα τα εχει μονιμα και ειναι χαρακτηριστικα δικα του !

εκτος...... και αν μπαινει υποψηφιος για βουλευτης και θελει στην αφισα να φαινεται οπως ο Σημιτης καποτε ... :flipout::flipout:

εδω πειραξες τα χερια που δεν επρεπε ....... μιας και η κοπελα μονο χοντρη δεν ειναι .....

Ορμόμενως απο το αντίστοιχο Thread του yiannaka έκανα τις πρ'ωτες μου απόπειρες στο πρωχωρημένο ρετους.
Παρακάτω είναι δύο πορτραίτα με τα οποία πειραματίστικα.

Πρίν
2923464075_422432dea2.jpg

Και μετά
2923464113_0c99bfd2c7.jpg

Σε αυτήν το παράκανα λίγο στο δέρμα στην εξάλειψη των ατελέιων. Ήθελα να μιμηθώ το αποτέλεσμα των περιοδικών που το κάνουν αψεγάδιαστο τελείως αλλα φαίνετε τελείως ψεύτικο...

2923464075
photostream

και εδω ζυγωματικα και το σαγονι της δεν βρισκω τι ελατωμα εχει για να της κανεις χειρουργικη πλαστικη ......:flipout:

Mεταφέρω εδώ το αντίστοιχο ποστ για το ρετούς στα μάτια....άντε και στα δόντια:smile:

Ένα πολύ απλό και χρήσιμο photoshop tip:
Eίναι πολύ κολακευτικό σε ένα πορτραίτο τα μάτια εκτός απο νέτ να είναι καθαρά και λαμπερά. Πολλές φορές μας έχει τύχει το ασπράδι των ματιών του φωτογραφιζόμενου να είναι κόκκινο από την κούραση, τον καπνό, τη νύστα, το αλκοόλ...
Στο photoshop με το sponge tool κάνουμε desaturation -αποκορεσμό- στην περιοχή του λευκού του ματιού με προσεκτικές κινήσεις και με χαμηλή σχετικά τιμή ~20.
Μετά με το dodge tool και τιμή περίπου 15 φωτίζουμε το βολβό με απαλές επαναλαμβανόμενες κινήσεις μέχρι να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε.

Στα χρόνια των φίλμς χρησιμοποιούσαμε σιδηροκυάνιο (κοινώς λεύκανση, bleach) πάνω στη φωτογραφία στην περιοχή των ματιών για να τα φωτίσουμε

Ρε παιδιά δεν τα πείραξα όλα αυτα επειδή την θεωρώ χοντρή η άσχημη. Απλά ήθελα να πειραματιστώ με το ρετους και τις διάφορες τεχνικές. Και μιας και είναι το άτομο που φωτογραφίζω περισσότερο απο όλα είναι λογικό να πάρω δικες της φωτογραφίες. Σαν πείραμα δεξιοτήτων δείτε το.

Στην κατηγορία "Περι Φωτογραφίας" ανέβασα μια εικόνα απο εξώφυλλο ημερολογίου.
Εδώ βλέπουμε την αρχική λήψη όπως έγινε, χωρίς καμμία επεξεργασία.
Υπάρχει μόνο ένα φλάς monoblock Elinchrome 1000 πάνω αριστερά και το οποίο ρίχνει τη λάμψη κατευθείαν στο πρόσωπο ώστε να βγεί ένα σκληρό, με έντονο κοντράστ πορτραίτο.
Εξάλλου η λάμψη φαίνεται στο πάνω μέρος της μάσκας

pyrosvesi2.jpg

Στη συνέχεια ξεφοντάρισα το πρόσωπο με την πένα και με το action gothic glow απέκτησε αυτήν την περίεργη soft/hard αύρα και την έντονα θερμή χροιά.
Έπειτα έκανα ένθεση στη μάσκα την φωτογραφία του χωριού μειώνοντας το opacity ώστε να είναι ορατό το βλέμμα του πυροσβέστη. Βέβαια διόρθωσα και τις ανακλάσεις και ατέλειες στη μάσκα.
Έβαλα το φόντο που βλέπετε και τέλος "άναψα" τον φακό xenon με το φιλτρο render>lens flare του photoshop.

Και το αποτέλεσμα
pyrosvesi.jpg

Camera Fuji S2Pro, φακός Sigma 70-200 f/2,8 σεταρισμένος στα 70mm, διάφραγμα 11, ISO 100.

Εντυπωσιακό αποτέλεσμα!
Ίσως η φωτιά δείχνει λίγο πιο "ζωγραφιστή" απ' ότι θα περίμενα.
Πολύ χρήσιμο το μάθημα βήμα - βήμα! ΤΝΧ!

Αψογη δουλεια αλλα πιο προγραμμα χρησιμοποιησες

Stayros σ'ευχαριστώ.
ΌΛα έγιναν στο photoshop (επεξεργασία εικόνας).
Από κεί και πέρα οι σελίδες του ημερολογίου με τα λογότυπα, τους μήνες και τα credits στήθηκαν στο Corel Draw.

portrait retouch

Ανοίγοντας και πάλι την φωτογραφία, τελικά είχα κάνει αρκετά πράγματα (που μπορούν να γίνουν με διάφορους τρόπους για το ίδιο αποτέλεσμα) θα προσπαθήσω να δώσω μια ιδέα από τα βήματα όσο πιο απλά γίνεται.
Ανοίγουμε λοιπόν την φώτο στο cs new layer, mode = soft light και διαλέγοντας άπρο χρώμα έκανα ένα μικρό περιγραμα στα μάτια δίνοντας με αυτόν τον τρόπο φως( δεν το είχα κάνει στην πρώτη αλλά μου άρεσε τώρα ).
Στην συνέχεια από το μενού επάνω χαμηλώνω το opacity σε 40 με 45% περίπου και flow κάπου στο 15%
Με την επιλογή opacity μπορούμε να γυρήσουμε πάντα πίσω, όπως και με το fade (μπορεί μια φορά μόνο να χρησιμοποιηθεί)
Gaussian blur από το μενού πολύ χρήσιμο σε πορτραίτα μαλακώνει τα πάντα
Θα μπορούσα να συνεχίσω με τα δόντια έχουν λευκανθεί λίγο χωρίς να φαίνεται όμως ότι χρησιμοποιεί Colgate :)
Παίρνεται μια ιδέα λοιπόν γενικά θέλει πειραματισμό, ως ερασιτέχνης σχεδόν πάντα κάθε φορά μου βγαίνει διαφορετικά λίγο αφού διαλέγω και άλλο δρόμο για το τελικό αποτέλεσμα
Επειδή θα ξεφύγει αυτό που θα μπορούσα να πω είναι πρώτα healing,μετα με την επιλογή doge βγάζουμε στίγματα, μαλακώνουμε ρυτίδες, μετά με filter blur, Και επαναφέρουμε με filter other high pass..........
ένα τελευταίο δείγμα λίγο διαφορετικό

sample-1.jpg